• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SM3: Cash neberou, karty jo.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SM3: Ja tam nepatrim, ale kolky uz jsou zruseny, takze nejakou jinou formu musi mit. Uz je pouze povinnost prijmat kolky do konce roku. Ja jsem letos na ospalem moravskem oddeleni zbrani a streliva platil nekdy v unoru jak kolky (spis jen z nostalgie), tak v kvetnu uz normalne kartou.
    SM3
    SM3 --- ---
    Tušíte někdo jestli v Soukalce už jde zaplatit registrace kartou / cash nebo musím mít neustále kolky?
    SPM
    SPM --- ---
    ZBYNEK: Sakra, ja jim za lustraci pokazde zapomnel to dysko dat :-D
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Včera mě v autě stavěli policajti a během lustrování jsme si příjemně popovídali

Ptali se, co mám, pak se se ptal já jich, jestli nafasovali "pé-desítku"...

"Ne, máme devítku." ;-)))

Byli fajn, mám to za kilo, víc takovejch pohodovejch hlídek
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    JINX: Hele, buď nějakou starší CZ75 nebo Glock 17. Obojeho jsou tu tuny, hromada lidí to umí servisovat, jsou na to mraky příslušenství a obojí můžeš z druhé ruky občas sehnat celkem levně. A oboje je celkem slušně prodatelné, když zjistíš, že chceš střílet něco jiného.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    JINX: drive se doporucovalo zacit maloraznou pistoli, aby se clovek naucil spravne uchop a spousteni a neziskal zlozvyky z podvedomeho strachu z impulsu, hluku a zpetneho razu vystrelu 9mm. Dnes to jakoze vyslo z mody, ale ja bych ti to stejne doporucil.

Pokud 9mm, tak alespon nabij do zasobniku nekam doprostred cvicny naboj, a pokud se pak pri strelbe pristihnes, ze na cvicnem naboji ktery neyvstrlil jsi pistoli strhnul, je to varovani k naprave.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JINX: Na kazde strelnici najdes klasiku CZ-75, ktera je mimochodem nejbeznejsi kratka pouzivana i u zkousek, takze tak jako tak je dobry s ni zacit. (A pak si poridit vlastni ;)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    CERMI_FOX: ja tohle teda vidi posledni dobou hlavne u levice, tj. zeleni, pirati, cssd :) treba jednou lidi pochopi a tyhle socialni inzenyry prestanou volit, nastesti zbejvaj uz jen pirati
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ERGOSUM: no pokud je úplný začátečník, tak klidně i krátkou vzduchovku - já jsem před lety začínal na zahradě s CO2 PPQčkem :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: jinak strelectvi.cz a https://zbranekvalitne.cz/forum/, tam jsou vlákna o výběru prvních zbraní, máš nerdí čtení na rok.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JINX: bych se tím moc netrápil. Záleží co chceš střílet, jestli mířenku nebo to máš na sebeobranu nebo chceš soutěžit.

Důležitý je uvědomit si, že neexistuje univerzální krátká a smířit se s tím, že první volba nebude ideální. Můžeš chodit po střelnicích a půjčovat si kvéry a zkoušet.
    JINX
    JINX --- ---
    REDSNAKE:
    ERGOSUM: ano samozrejme ze mam v umyslu jit na strelnici s instruktorem ale ja jsem hrozny nerd a nejdrive si musim vsechno precist a nastudovat a az budu mit jasno tak do toho jdu. Proto se chci nejdrive zeptat zkusenejsich at vim co a jak.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Za dlouhou bych začínal vzduchovkou.
    Ale něco krátkého vážně nevím. Co jsem viděl, tak vše s čím získáš víc dobrých návyků než špatných musí na střelnici. Ale rád se nechám poučit.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    JINX: Ideálně Glock, protože to má tak na hovno spoušť, že tě to naučí správně spouštět.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JINX: výcvik čeho? Obecně full size devítku.
    JINX
    JINX --- ---
    Doporucili byste nejakou univerzalni zbran pro vycvik zacatecnika?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JOINTER: pristup, ze cim min o tom vim, tim silnejsi mam nazor, je vlastni celemu lidstvu, znamy jako D-K efekt :-)
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    NECROMAN: Vtipny je, ze 64% je pro zprisneni ale pritom pravni upravu zna alespon zbezne pouze 31% a ti jsou s ni prevazne spokojeni... Jak typicky ceske, rekl bych...
    Ja kozu nemam a nic o nich nevim, ale sousedovi at chcipne.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Je to odhad, ale řekl bych, že převážná většina z těch, kdo jsou pro zpřísnění, není způsobilá ZP získat.
    Pokud mají psychotesty zajistit, že posuzovaný bude jednat přiměřeně situaci a svým schopnostem, soudím, že by neměl projít téměř nikdo z nich.

Jinými slovy. Nejsou způsobilí klást požadavky ohledně práva ostatních na ZP.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NECROMAN: ... a ten zbytek tuší, že by to znamenalo drtivé omezení skupiny držitelů ZP jen na "soudruhy ze Strany" a tím pádem to prosazují o to více.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam