• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    NECROMAN: Mám Earmor M31 s gelovejma špuntama, venku bohatě stačej i na puškový ráže, na vnitřní to taky jde přežít, ale příště pod ně zkusim dát ještě Samsung Buds Pro 2, schválně co udělaj dva ANC najednou :)
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    NECROMAN: Na pistoli staci, na pusku bych doporucil klasicke elektronicke a ja treba na vnitrnich strelnicich pod ne davam i obyc spunty.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Máte někdo noise cancelling sluchátka? Fungují a stojí za to si připlatit? Díky :)
    DOGTORRR
    DOGTORRR --- ---
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    LONESTAR: Jj, volal jsem dneska do F-M a říkal, že když si s tím přijdu, tak to je na počkání...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    NECROMAN: u nás na Dálném východě je půlhodina na PZ (a dvě nákupka k tomu) standard :)
    A zbraň ke kontrole si odnášejí do kanclu (na koho tam s tím míří, už je jejich věc :D)
    Ale zase mají tendence zbraně rozebírat, aby náhodou nepřehlédli nějaké výrobní číslo (když jsem teď přihlašoval pumpu a slyšel opakované cinkání a vzrušenou debatu, tak jsem se začal obávat, že mi ji donesou v igelitovém pytlíku :D)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    JOINTER: Zajímavé, v Modřanech to slečna naopak ocenila.

BEARPAW: To by mě moc zajímalo, co by se dělo, kdyby tímto necertifikovaným měřidlem naměřila něco, co by se jí nelíbilo.
    BEARPAW
    BEARPAW --- ---
    si dovolim teda tiez pikosku. Pani na zbranovom mi premeriavala hlaven krajcirskym pasmom, musel som upozornovat , ze tlmic plamena nie je hlaven, ale uznala.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    NECROMAN: Koukam ze jsou na to levy vsude. Pri prvni kontrole jsem podaval pistoli se stazenym zaverem aby bylo videt ze je prazdna a slecne/pani se to vubec nelibilo.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    NECROMAN: To tě donutí si tu zbraň zkontrolovat :P :D
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dnes na Pankráci vydání průkazu zbraně na počkání asi do půl hodiny, čumím. Jinak kolky je stále možné používat, pokud nějaké najdete. Dokonce si paní na přepážce ode mě koupila jeden volný na 100 Kč, co mi zbyl.
    Ale teda když kontrolovala číslo zbraně proti papíru, tak mířila hlavní celou dobu na mě, to se mi tedy moc nelíbilo...
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HARIUS: mám tuším nějaké ještě založené v deskách. Je možné zaplatit část v kolcích a zbytek kartou?
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    NECROMAN: Kolky budou na konci roku zrušeny, tak snad už všude přešli na modernější způsob.
    NGR
    NGR --- ---
    NECROMAN: karta
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, vyžaduje Pankrác stále kolky pro registraci zbraně, nebo lze již platit kartou, případně cash na místě?
    PAN_KACHNA
    PAN_KACHNA --- ---
    NECROMAN: funguje taky dobře forum na https://www.strelectvi.cz/forum/burza-f39.html, už jsem přes něj kupoval i prodával, tak můžeš zkusit poptat či sledovat i tam
    PAN_KACHNA
    PAN_KACHNA --- ---
    A tak už stačilo, ne?
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    PAN_MYVAL: Ale prdlajs, vidíme to právě skoro stejně, jakkoliv jsme se tu dosud shodli na máločem. Ten výčet cos popsal je právě příklad těch okolností, co když sejdou ze zřetele a dosavadní tabu se oslabí nebo padnou, historie se znova zopakuje. To má prostě člověk v povaze a v historii žádná "moderní a zcela nesrovnatelná" doba v podstatě nikdy neexistovala. Nevidim tu rozpor.

Tím nekonečným omíláním -ismů pro nic za nic myslim třeba případy, kdy se místo schopností a kompetentnosti kandidátů řeší jak moc nebo málo byli komunisti. Navíc často způsobem, který nic nepřináší, není pro metirum věci relevantní a hlavně postrádá rozlišení tehdejší reality.
    Něco jinýho jsou lidi, co škodili z přesvědčení a škodili by v každým režimu i kdyby panovala kmenová kultura. Hlavně kvůli nim by téma práv a svobod jednotlivce nemělo nikdy vyhasínat a spíš jde o to jak lidi naučit s nima zacházet a ne je vytahovat při každým adolescentním vzdoru.

Něco jinýho jsou potom vášnivý řeči, kdy třeba Vlastovi Burianovi zazlívali, že otevřeně neřek Němcům ať jdou do **dele nebo když Izraeli vadilo, že je poválečná německá justice plná lidí se špatnou minulostí, když prostě nezbylo dost těch čistých, aby mohla aspoň bazálně fungovat.
    Dívám se na to optikou svý mámy, která jako samoživitelka vstoupila do strany, aby jí mohli s vadným kádrovým posudkem (dcera zemědělců - jistojistě kulaků) povýšit na vedoucí oddělení. A to všechno proto, aby dostala tisícovku navíc a měla mě z čeho oblíct. Když takový lidi kádrujou v mediích, protože zastávají nějakou vysokou funkci, zcela otevřeně si říkám - no a co??

I tady se po převratu nastolil určitej rámec, popsaný Tebou níže a když to necháme rozpadnout, historie se znova zopakuje. Kde je pořád ještě spousta těch komoušů, co posílali lidi na smrt nebo je donutili opustit republiku? V 89. se neozval gong a nezmizeli, dodnes chodí mezi námi a většina z nich se nikdy nezmění. Dost z nich ještě nedosáhlo důchodového věku a kdyby znovu dostali moc, budou to zase ty stejný prasata jako tenkrát.
    SKLIVEC
    SKLIVEC --- ---
    Ahoj, měnil jste někdo v Shadow 2 pružiny za sportovní? Jde mi hlavně o odpor spouště při DA. Na fórech jsem našel spoustu až protichůdných informací, tak bych rád radu od někoho, kdo má odzkoušeno. Možná radši do pošty, ať to tu neplevelíme. Dík.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam