• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    REDSNAKE: kdyz si vezmu jak je drahy krmeni tak tady ty budget znacky moc nechapu, ale zjevne to frci, neco jinyho je to v americe tam chapu takovy ty truck gun ze si nekdo koupi levnou striker pistoli co ma proste v aute u naradi
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PAN_MYVAL: Ano, na Rossi by také snad měl Taurus údajně dohlížet a přesto jsem dostal pušku, kde byl vývrt jak u vykopávky z druhé světové války a přes půl roku se domáhal vrácení peněz.

Ale good luck.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    REDSNAKE: Taurus se pry s novym vedenim hodne zvedl, tak tezko rict. Uvidime, az vezmu na strelnici tu svou novou Taurus T4. Ale to az na podzim :D
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    PAN_MYVAL: Neměl jsem to v ruce, podle specifikací by měla být rukojeť kratší (122mm vs 140mm). I když delší než třeba Glock 43.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PAN_MYVAL: nevím jestli je nejlepší ukazatel u zbraně cena. Do tauruse už bych nešel nikdy, stejně jako Rossi a další podobné pseudoznačky někde z banánova.
    Ale kdo chce kam..
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    SAMMAEL: No, malych... Ma to rukojet asi jako fullsize, ne? Nikdy jsem nepochopil smysl kompaktu, ktere maji kratkou hlaven ale dlouhou rukojet, kdyz prave rukojet je to, co se rysuje...

Ale jinak moc pekne, ovsem bude to Springfield-drahe. Ja jsem objevil, ze nejlevnejsi 1911 v 9mm jsou ted Taurusy:
    Pistole sam. Taurus, Model: 1911 Commander, Ráže: 9mm Luger, hl.: 4,25", 9+1, černý » Moje obrana
    https://mojeobrana.cz/zbrane/pistole-zbrane/pistole-sam-taurus-model-1911-commander-raze-9mm-luger-hl-425-91-cerny-2/
    ktere jsou levnejsi i nez Turci [a zaroven tim clovek nepodporuje Sultana Osmana].
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Když už je tu debata o malých zbraních, co říkáte na Springfield 1911 Ronin EMP?
    1911 Ronin® EMP® 3" 9mm Handgun - PX9123L - Springfield Armory
    https://www.springfield-armory.com/1911-series-handguns/1911-ronin-handguns/1911-ronin-emp-3-9mm-handgun/
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    DOCKINEZ: Kimber Micro - nejlepsi spouste ze vsech single stack kapesnich pistoli, potvrzeno i Launcherem (coz je trigger snob). Plus nerez hlaven.

Micro 9 | 1911 Pistols | | Kimber America
    https://www.kimberamerica.com/pistols/micro-9
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    koukam auditko nezklamalo, to je zase past vedle pasti, divam se na cc9 a objevim tohodle slonika https://hk-usa.com/product/p30sk/
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    HOBORG: Když už jsi to zmínil, tak co se té P365 (nepřemlouvám Tě, lásku ke značce docela chápu, a CC9 určitě není špatná zbraň) týče, tak měla jednu dětskou nemoc, a to, že se jí v prvních sériích lámaly úderníky, Sig to uznal, a udělal změny jak v designu úderníku, tak ve výrobním procesu, a s těmi novými nevím o tom, že by byl nějaký problém - ergo pokud by člověk kupoval P365 z druhé ruky, tak by asi stálo za to podle výrobního čísla ověřit rok výroby, a pokud by byl starší 5 let, tak radši počítat s možnou koupí nového úderníku, ergo by stálo za to vysmlouvat snížení ceny o cenu úderníku.
    Problémy s korozí se vyskytovaly, a možná ještě i vyskytují, ne se zbraní samotnou, ale se zásobníky - zásobník který nosím v pistoli denně od rána do večera (a to opravdu denně, jen kromě vzácných případů kdy jdu někam pít, a dovolených v zahraničí) už skoro 4 roky, má na straně u těla, kde je vystaven potu, u botky asi 1x2mm flíček rzi, ale jen zvenku a jen na té straně u těla, zevnitř je zásobník čistý.

Hodně velká výhoda rodiny P365 je právě modularita - číslovaná hlavní část zbraně je spoušťový kontejner, takže to, čemu se u jiných zbraní říká rám (tady grip modul), je neregistrovaný plastový výlisek, a koupíš ho za 2-3 tisíce klidně po internetu, a přijde Ti poštou (samozřejmě ale můžeš koupit i fancy hliníkový frézovaný). A hlavně grip moduly a závěry řady P365 jsou z velké části navzájem kompatibilní - takže si můžeš postavit FrankenSig podle vlastních potřeb, případně můžeš mít jeden malý grip modul na nošení v létě, a druhý s větším úchopem a kapacitou zásobníku třeba na střelnici nebo na zimu - a vyměníš ho doslova za 30s.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    HOBORG: ja sem na to taky cekal, ale pak me to trochu zklamalo, ja mel vzdycky rad p30 radu, malem jsem ji koupil misto p226 siga na zacatku, kdyby byla skladem bez pojistky tak sem asi taky lapenej v HK pasti ;-) Ale tohle je vizualem dost jiny proti zbytku jejich rad, uvidime esli se to do cr dostane taky bych si to rad zkusil
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    SIRIUS: zkracene - ne :)
    ale za me
    - ocekavam vyssi kvalitu/spolehlivost. 365 mela problemy, predpokladam ze vetsina uz je vyresena, ale i tady se treba resil kosmetickej problem s korozi, to by mi proste vadilo. k HK (byt CC9 je produkt HK US) mam proste vyssi duveru. s tim souvisi dalsi, asi nejdulezitejsi bod
    - jsem HK fan :) mam USP a Mark23, proste chci HK
    - nemel jsem v ruce, ale vypada na spravnej pomer kompaktnost/usability. daji se tam vymenit dily do dlane , a s tim velkym pry lepsi grip pro vetsi ruce nez P365. ale co jsem ale koukal tak ten Sig uz ma tolik variant ze si tam ten spravnej pomer asi taky kazdej najde, viz jak pise Anarchy kousek niz
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    HOBORG: ma to nejaky zasadni vyhody proti ostatnim v kategorii, mi prislo ze na to jak dlouho to chystaly tak to vypada trochu jak malej canik?
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    ja bych chtel HK CC9, ale je to problem sehnat. resil jsem to i tady, obvolal jsem doporuceny firmy co by to mohly pritahnout z US, ale nikdo se k tomu nehlasil
    pak jsem koukal ze i v US je to ted nejaky tezce nedostatkovy :/
    nijak na to nespecham, a fakt rad bych to HK.. ale jestli se to nejak do roka a do dne nepohne, tak asi taky skoncim u ty 365
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ANARCHY: Ještě dodatek: ve zbrani nosím krátký 10-ranný zásobník k P365, ale jako náhradní zásobníky nosím 12ranné s límcem, který krásně naváže na ten krátký grip a prodlouží úchop - takže pokud bych v případě nutnosti použít zbraň měl chvíli času, tak jen prohodím zásobník a naráz mám i větší kapacitu i lepší úchop
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    DOCKINEZ: Já mám P365XL s grip modulem z P365, takže má o něco delší hlaveň a záměrnou, o něco míň se při střelbě zmítá, a přitom má stejně krátkou pažbičku jako P365, takže se dá velmi snadno skrýt a neprintuje.
    Dnes bych ale asi místo P365XL volil P365 XMACRO TACOPS, protože nemá zadní mířidla na krytu výřezu pro optiku
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DOCKINEZ: Za mne sig 365

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    509 vs 1350 g :)

Když nosím kalhoty s normálním páskem, tak mi kydex s Jerichem neva, ale teď v létě trošku narážím na limity (nemluvě o tom, že pod trikem je to docela vidět.

B71 je miláček a i na tenkým pásku u kraťasů o ní ani nevím, ale co si budem, není to úplně věc na obranu.

Takže: co máte za „letní“ bouchačky na daily carry? Glock 43?

Díky za tipy a zkušenosti. Na .45 ACP netrvám.

PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    CANEBRA: Kdyby byla ta S631 k mání tak bych měl zájem.
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    TRILOBYTE: No tak nevim... asi s tim nelpěnim jsem houby jogín.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam