• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MAZDA: wtf? :o
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    REDSNAKE: A taky ty Limit přebíjenky rozložily pár kvérů, že jo. Dokonce chvíli visela výstraha na webu Zkušebny.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MAZDA: To slysim prvne. Prebijelo to spousta lidi vcetne tusim treba pana Baala.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    PAN_MYVAL: Já Tě chápu... Ale nikdy jsem to tak neprožíval. Vždycky jsem to stříkl antirustem a bylo. Hlavně aby to nehnilo.
    Mazáci prý strkali píst do písku.

Zápalník... Je pravda, že asi žádný nemám(e) úplně do čista.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    OCTOPUSS: Loocas si kdysi nechal změřit laboraci, kterou z toho prachu udělal, a vyšel mu tormentační prach a ne D 0.32. Ale to už je hodně let...
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    MAZDA: Jo, ale cisteni je za trest. Ja svou Kosu nikdy nepoustim, ale i kdyz me to svadelo, nestrilel jsem z ni uz asi 7 nebo 8 let pouze a jedine proto, ze ten zpropadeny pist se proste vycistit neda, NEDA! Aby byl docista. Ditto komurka.

To je trochu podobne zapalniku na AR-15, ten me taky stve, ale ten skoro do cista vycistit dokazu. Na Kose ne.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MAZDA: Tak prodávali to jako D032 bez přívlastku, ale je fakt, že už tehdy mi to balení přišlo divný.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    KOUTLOSH: Zase, dělají se kompy/rozpytlovače s prasetem...
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    MAZDA: kompik profacka okolni stavy, ale puska se ani nehne :D nicmene na pouziti v terenu to moc neni, to zvedne praxh v okoli nekolika metru, to uz muzu mit nad sebou neonovou sipku a vyjde to na stejno... ale prase nevim jestli bych na to dal 😅
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    KOUTLOSH: Hele... Já nejsem fanda prodeje vlastních zbraní.
    Kosa byla úžasná v tom, že je lehká. Nejlehčí puška v dané ráži, řekl bych.
    Jasně, takhle plné railů už to neplatí, ale pořád neřekla poslední slovo. Za tohle bych si asi těch 15 zkusil říct. Teoreticky můžeš zkusit 20, ale podle mě to bude dlouho trvat.

Jinak celkem pěkný build. Ten kompík je teda strašlivý (co do vlivu na okolí), ale jinak s tím může být legrace.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    OCTOPUSS: Může být, že to je ještě ten tormentační prach 😈
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PISTA1: Já jsem trochu podezíravej vůči tomu prachu od Limitu sypanýmu na kila. Už to vůbec nemají v eshopu, a nikdo jinej nic podobnýho nikdy neprodával.
    Ale vyhazovat to nebudu, no :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OCTOPUSS: 4,1 grainu d32 a OAL 29,5mm s ALSA střelou. Jedu tuhle navážku už nějakých 25000 kousků ;)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    Pripomente mi, rucka na Vz.58 se konvertuje z Magpul pro AK nebo pro AR?

A jinak tedy AAR: Taurus T4 vystřílel behem odpoledne bez závady skoro 200 ran. Na to, ze je v zabehu, IMHO OK.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    MAZDA: Viděl jsem ty prodeje různě, od 12 do cca 22k, podle stavu, vybavení apod., každý má (samozřejmě tak jak já :D ) "téměř nestřílenou", žádná cena mi nepřišla přepálená, vlastně byly některé docela levné, logika říká, že abych se dostal k požadované ergonomii, bylo by lepší kosu místo tunění střelit a koupit nějakou dostupnou AR-15 a řešit to, na kosím střelivu se moc ušetřit už nedá a moje zásoby nejsou velké a když to budu chtít do nějakého SHTF, tak 5,56NATO unesu o dost více střeliva a bude se mi líp kontrolovat výstřel... na druhé straně, jak jsem si s tím včera zas po delší době hrál, tak mi celkem sedla do ruky :D

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OCTOPUSS: až tě to naprdne tak dej vědět, ty komponenty odkoupím :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    UH, po šesti letech se pokusit poskládat lis per partes vytaženej ze skříně je výrazně větší problém než první sex :D

Doufám, že ty tři kila D032 v kanystru od Limitu jsou pořád ok, když v něm byly nacpaný pytlíky na pohlcování vlhkosti. Teď jen najít nějaký vzorový náboje s Alsa střelama a tímhle prachem.
    Že já se na to tehdy vysral, zase od nuly... :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PAN_MYVAL: Ruag neprebijim, vsak mrknete po netu jak se pohybuji ceny. S&B, fiocchi, magtech kolem 1,2-1,3 bajvoko s nejakejma drobnejma rozdilama. Pomalu to roste a jsou ty ceny naprd, ale je to nova realita zda se minimalne do uklidneni situace a muzem bejt radi ze zapalky vubec na kramech jsou.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    REDSNAKE: Takze tohle je cena prepalena, nebo bohuzel novy standard?
    RUAG SP zápalky pistolové 4,45mm - 100ks - Alliancze
    https://alliancze.cz/produkt/ruag-sp-zapalky-pistolove-445mm-100ks/
    Nebo je to tim, ze maji skladem jen Ruag a ty jsou drahe, a pokud ma nekdo jiny skladem SelBel, tak ty jsou za tech 1.3 Kc jak pises?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam