• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Btw nepotřebujete někdo pásek? Koupil jsem ho od jednoho nyxáka, kterej se tu před pár lety vyskytoval, a vyráběl všechno možný.
    Bohužel jsem zhubnul tak moc, že už nemá kapacitu na utahování, a je mi k ničemu - nehledě že jsem ho používal jen civilně, ačkoli přímo vybízí k ověšení zásobníkama a whatever :D
    Stál tehdy úplně nesmyslnej ranec, nevím, snad dva litry nebo co, tak je mi líto ho vyhodit. Netuším, co za něj chtít. Kdyžtak pošta.

KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    MAZDA: Viděl jsem ty prodeje různě, od 12 do cca 22k, podle stavu, vybavení apod., každý má (samozřejmě tak jak já :D ) "téměř nestřílenou", žádná cena mi nepřišla přepálená, vlastně byly některé docela levné, logika říká, že abych se dostal k požadované ergonomii, bylo by lepší kosu místo tunění střelit a koupit nějakou dostupnou AR-15 a řešit to, na kosím střelivu se moc ušetřit už nedá a moje zásoby nejsou velké a když to budu chtít do nějakého SHTF, tak 5,56NATO unesu o dost více střeliva a bude se mi líp kontrolovat výstřel... na druhé straně, jak jsem si s tím včera zas po delší době hrál, tak mi celkem sedla do ruky :D

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Když už je řeč o malých pistolkách, taky my milovníci zvrácených sloníků pseudovýrobců odněkud z Banánova nedáme dopustit na nejmenšího Čuníčka :)
    Schovat se dá skvěle, a když si dám záležet, tak s ním LOSík odstřílím lépe než s velkým Pidípem ;)

PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    SAMMAEL: No, malych... Ma to rukojet asi jako fullsize, ne? Nikdy jsem nepochopil smysl kompaktu, ktere maji kratkou hlaven ale dlouhou rukojet, kdyz prave rukojet je to, co se rysuje...

Ale jinak moc pekne, ovsem bude to Springfield-drahe. Ja jsem objevil, ze nejlevnejsi 1911 v 9mm jsou ted Taurusy:
    Pistole sam. Taurus, Model: 1911 Commander, Ráže: 9mm Luger, hl.: 4,25", 9+1, černý » Moje obrana
    https://mojeobrana.cz/zbrane/pistole-zbrane/pistole-sam-taurus-model-1911-commander-raze-9mm-luger-hl-425-91-cerny-2/
    ktere jsou levnejsi i nez Turci [a zaroven tim clovek nepodporuje Sultana Osmana].
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    DOCKINEZ: Kimber Micro - nejlepsi spouste ze vsech single stack kapesnich pistoli, potvrzeno i Launcherem (coz je trigger snob). Plus nerez hlaven.

Micro 9 | 1911 Pistols | | Kimber America
    https://www.kimberamerica.com/pistols/micro-9
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DOCKINEZ: Za mne sig 365

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    509 vs 1350 g :)

Když nosím kalhoty s normálním páskem, tak mi kydex s Jerichem neva, ale teď v létě trošku narážím na limity (nemluvě o tom, že pod trikem je to docela vidět.

B71 je miláček a i na tenkým pásku u kraťasů o ní ani nevím, ale co si budem, není to úplně věc na obranu.

Takže: co máte za „letní“ bouchačky na daily carry? Glock 43?

Díky za tipy a zkušenosti. Na .45 ACP netrvám.

CANEBRA
    CANEBRA --- ---
    Ahoj, omlouvám se za laický dotaz, jsem tu nová. Nevím, jestli se tu vůbec zaobíráte i plynovkami? Máme pozůstalost po tátovi, dáte mi prosím tip, kde zkusit prodat? Fóra na nástěnce?
    Fakt jsem v tomhle mimoň, vůbec se v tom nevyznám. Takže jestli tu ani nejsem správně, stačí říct :)
    Díky

IRONIC
    IRONIC --- ---
    Prodávám 16,5" pístovou V-ARku, .223r /5.56x45, byla 4x na Kapslovně, 1x na Olešku a 1 kdysi na nyx srazu v Újezdu, jinak mi leží zbytečně v trezoru, top stav a Vosátka má to zpracování skutečně velmi precizní. Pro nyx lidi bych dal ještě slevu.
    V-AR 16,5“ pístová .223 Rem / 5.56x45 | BAZAR Hunting-shop
    http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/749384-v-ar-16-5-pistova-223-rem-5-56x45/

PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    TOMASINO: Nebo napriklad toto: nejdriv schvali a oficialne potvrdi, ze urcita puska neni machinegun. Potom spravnim uvazenim zmeni nazor a retroaktivne zabavi nebo uvezni (!!!) vsechny, kteri to drive v dobre vire a s dobrozdanim ATF koupili. A to bez jakehokoli psaneho potvrzeni, bez jakehokoli dopisu, jen tak verbalne - a proto, ze opet v dilne tu zbran sami tezce modifikovali a dost mozna to ani nefungovalo, ale doslova tam namlatili a nabrousili fullauto dily, tak je to kulomet a cau.
    [The ATF] showed up in late August and said basically, “Hey, it’s a machine gun, we’ve deemed it a machine gun.” I said, “What? When did this happen?”

They’re like, “Well we just deemed it a machine gun.”

I was like, “Ok, well where is my paperwork?”

“We don’t have any paperwork.”

“What do you mean you don’t have any paperwork? Is there, like, a report?”

“There is a report, but you can’t have it.”

“Wait a minute, you’re telling me it’s a machine gun, and there’s a report, but I can’t have the report.”

“You would have to go to court in order to get this report.”

“You gotta give me something, fellas. You can’t just come in my shop and tell me that it’s a machine gun and I have no more information. How did you guys come up with this conclusion?”

“Well, from what I understand, they were able to beat a [full auto bolt] carrier in it past the stops, and then they were able to modify a [full auto] lower and get the lower to go on it, and they were able to get it to shoot.”

“So you guys get a registered trigger pack, and then you beat a carrier in, damaging the receiver and essentially using [the carrier] as a broach, tearing the plastic up as it went through, and then you were able to get it to shoot? Did it even shoot? Did it jam? Because I would imagine that when the carrier came back, it would get stuck and it probably wouldn’t fire again.”

OSD 105: The ATF is giving out machine guns, whether you want one or not
    OSD 105: The ATF is giving out machine guns, whether you want one or not
    https://opensourcedefense.substack.com/p/osd-105-the-atf-is-giving-out-machine

ATF forces TommyBuilt to DESTROY GUNS? - The Gun Cast!
    https://youtu.be/WYB6cCnINeY

Vsichni z ATF jsou zlocinci a patri do federalniho vezeni za falsovani dukazu.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    Jacksonville Officer Shoots Man in Leg While Removing His Gun
    https://youtu.be/79Mjo-a4ODM?t=109
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OCTOPUSS: Idiot scratch je tohle hezka pistole. To je devitka, ze? Furt premejslim nad tim double staciem od ria v devitce.

OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    REDSNAKE: Od SW, full size, model nevím :D
    Co je idiot scratch netuším, ale dneska mi ta věc na pružině vepředu při marných pokusech to rozebrat/složit asi pětkrát vystřelila do stropu půl roku vymalovanýho bytu :D

Připadám si jako panic. Asi bych se měl na jaře zase mrknout na střelnici...

ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    How Is Ammunition Made? A Tour of Sellier & Bellot's Factory
    https://www.youtube.com/watch?v=1RN2vDgLIY4
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    SAMMAEL: Rekl bych spis blba krabicka. Balisticke kalkulatory ukazuji, ze pri zmene z +20 na -10°C je rozdil zanedbatelny, v radu milimetru, rozhodne ne desitek cm.

Tady merili vliv teploty na ustovku, a sice u starych prachu s kulatymi zrny byl vliv v radu par desitek m/s, ale rozhodne nic, cim by slo vysvetlit 25cm POI shift, a extruhovane v pohode:
    https://www.gunsandammo.com/editorial/temperature-effects-gunpowder/389257

Ditto zde:
    How Ammo Temp Affects Pressure, Velocity, and Point of Impact « Daily Bulletin
    https://bulletin.accurateshooter.com/2018/07/how-ammo-temp-affects-pressure-velocity-and-point-of-impact/
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    koupil jsem si Hammerli TAC R1 a vsude na netu ctu, ze to ma v pazbe na kazdy strane QD socket, cituju:
    • This rifle has a five-position adjustable buttstock with a rubber buttpad and QD sling swivel sockets on either side.
    • minimalist adjustable stock with QD sling point and ergonomic grip
    • Single point sling attach this qd sling swivel to the hole in the stock..

nicmene kdyz se divam na ty diry v pazbe, tak mi prijdou naprosto holy a absolutne tam nevidim tu ryhu, ve ktery by se melo QD ocko zachytit. prikladam fotku co jsem ted udelal s bleskem. jsem debil ja, nebo jsem koupil model co QD nema, nebo..?

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj, dovolím si malou reklamní vsuvku.

Troufnu si říct, že jsem posunul projekt RT zas o kousek dál a v mobilní aplikaci je nově i možnost evidence terčů. Ty se přiřazují k použitému náboji a zbrani, takže vše je imho docela pěkně přehledné a použitelné. A vzhledem k tomu, že se jako střelci často pohybujeme i mimo signál, ať už jde o tunelové podzemní střelnice nebo jiné prostory bez signálu, tak aplikace má i offline režim, kdy se fotografie terčů ukládají do mobilu a po přechodu do online režimu se automaticky synchronizují s webem.

Pokud třeba uvažujete, že byste aplikaci chtěli někdy vyzkoušet, tak jako malý Vánoční dárek a příspěvek místní komunitě bych rád všem kteří mi do konce roku napíšou SZ se svým zaregistrovaným e-mailem navýšil diskový prostor na 500mb.

Díky za pozornost, A.

PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    Skvely protiargument na zakazovace: jak to, ze neni vice nasili se zbranemi?
    OSD 303: Why isn’t there more violence?
    https://opensourcedefense.substack.com/p/osd-303-why-isnt-there-more-violence

Laws-on-the-books probably aren’t a major factor for determining actual, on-the-ground levels of violence. Here’s a neighborhood-level map of murders in Baltimore:

Everybody in that map lives under the same laws. But the murder rate in some neighborhoods is 20x higher than others. The people in the gray neighborhoods with zero shooting murders could kill someone just as easily as people in the dark green neighborhoods. More easily, actually, since they’re wealthier and better educated and so could probably do a better job planning their crimes. But they just … don’t choose to kill people.

This is an unsatisfying observation. People want a big, clearly labeled button they can push to get a desired result. “ doesn’t happen because I .” It’s not very satisfying to realize that the actual reason the bad thing doesn’t happen is because millions of people simply choose not to do it.

The reasons they choose not to are understandable and pretty stable: they have better things to do with their life, they’re not aggrieved enough, and mostly they are too moral to go out of their way to do something truly evil. Occasionally, someone breaks from that norm and chooses to do the bad thing. That’s jarring, but it shouldn’t distract too much from the miracle that the only thing preventing violence from being 100x the current rates isn’t law — it’s a culture and norms that make people freely choose a better path. That should be encouraging. People do the right thing because they want to, not because the law forces them to.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dnes otestovaná nová hračka Sig Sauer P365X. Myslím, že si budeme rozumět :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam