• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    REDSNAKE: Od SW, full size, model nevím :D
    Co je idiot scratch netuším, ale dneska mi ta věc na pružině vepředu při marných pokusech to rozebrat/složit asi pětkrát vystřelila do stropu půl roku vymalovanýho bytu :D

Připadám si jako panic. Asi bych se měl na jaře zase mrknout na střelnici...

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OCTOPUSS: Co mas za 1911? Uz mas idiot scratch? 😅(nebrat prosim osobne, je to terminus teechnicus)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Po asi pěti letech (nějak mě střílení přestalo bavit) mě napadlo zkontrolovat obsah trezoru, i s ohledem na loňskou rekonstrukci a dva týdny prášení v celým bytu.
    Je docela ponižující+překvapující zjistit, že člověk neumí ani rozebrat blbou 1911, a musí si na Youtube hledat návod :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANARCHY: Zkusim nastrelit nejake terminy a dame hlasovani.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    REDSNAKE: Osobně se moc rád zúčastním, ale strašně zálkeží na termínu, mám to s časem dost komlikované - ergo na mně se dost dobře nedá vázat, ale pokud mi to vyjde, tak rád přijedu
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    REDSNAKE: Pokud to bude vychazet dobre terminove, tak ja + 1 mame zajem.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PODFUCK: Podle hlasování to zatím vypadá, že sraz je hromadnej magdump. Zkusil bych aspoň zařídit poppery nebo jiné reaktivní terče v dopadové ploše, ať jen tupě neobohacujeme dopadovou plochu o olovo. Ale je to zatím jen ve fázi zjišťování zájmu, potřebuju vědět kolik by nás rámcově bylo aby se daly objednat plochy.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    REDSNAKE: Sraz je plkaci nebo treninkovej?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Vedle v auditku špekulujem nad letošním srazem kdyby se někdo chtěl přidat

NAVARA:
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    How Is Ammunition Made? A Tour of Sellier & Bellot's Factory
    https://www.youtube.com/watch?v=1RN2vDgLIY4
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SAMMAEL: Nevím. Hlaveň se mohla ohřát. Nebo se měděný plášť chová jinak.

Jde to otestovat tak, že část z těch prvních nábojů dáš do mrazáku a část zahřeješ na +20. a dáš je na střídačku.
    Jestli to dělá teplota a prach, budou zmrazené lítat dolů.
    Jestli špatná šarže, půjdou dolů všechny.
    Jestli zmrzlá hlaveň, půjdou dolů ty první, než se hlaveň zahřeje.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    PAN_MYVAL: Blbá šarže může být, ale překvapilo mě to velice

NAVARA: Tohle byla opakovačka, takže tam žádný problém nebyl.

ERGOSUM: Kdyby byl problém ve zbrani, tak ty druhé náboje by měly také problém, ne? Nebo že by to olovo, které je měkčí, se nějak zdeformovalo?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SAMMAEL: Teplota může mít vliv i na vývrt. Například některá ložiska jsme před montáží dávali do ledničky.
    Vliv na hoření tam také bude a u malého množství se projeví víc.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Neměřil jsem tedy jak to střílí, ale v chladu mi 22 měly problém natáhnout pistol, pomohlo mít krabičky pod bundou.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    SAMMAEL: Rekl bych spis blba krabicka. Balisticke kalkulatory ukazuji, ze pri zmene z +20 na -10°C je rozdil zanedbatelny, v radu milimetru, rozhodne ne desitek cm.

Tady merili vliv teploty na ustovku, a sice u starych prachu s kulatymi zrny byl vliv v radu par desitek m/s, ale rozhodne nic, cim by slo vysvetlit 25cm POI shift, a extruhovane v pohode:
    https://www.gunsandammo.com/editorial/temperature-effects-gunpowder/389257

Ditto zde:
    How Ammo Temp Affects Pressure, Velocity, and Point of Impact « Daily Bulletin
    https://bulletin.accurateshooter.com/2018/07/how-ammo-temp-affects-pressure-velocity-and-point-of-impact/
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Zdravim. Mám dotaz:
    Může mít venkovní teplota natolik výrazný vliv na dostřel, že u .22LR bude na 100m vertikální rozdíl -25cm?
    Mám několik balení nábojů s olověnou špičkou. Už jsem je zkoušel, a bez problémů. Dneska, když bylo venku -4°C, tak všechny, ale samozřejmě z jiné krabičky, lítaly o 20-25cm dolů. Horizontálně to bylo víceméně v pořádku. Jiné náboje, s měděnou špičkou, též už dříve ozkoušené, lítaly pořád stejně. Je to tedy fakt teplotou, nebo prostě blbá krabička?
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    Ma nekdo zkusenosti s puskohledy Fomei? Vyrabi se v Hradci kde maji sidlo, nebo je to jen rebrandovana Cina?

Jak si stoji v porovnani s Vortexem? Tady tvrdi ze dobre, ze je mezi VOrtexem a Leicou, ale ver recenzi na firemnim blogu...
    Recenze - Univerzální puškohled FOMEI 2-12x50 FOREMAN - FOMEI.com
    https://www.fomei.com/blog/recenze-univerzalni-puskohled-fomei-2-12x50-foreman-detail-288185
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ERGOSUM: Nenapovídat!
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    NYIBELUNGER: On je problém v tom, že to ustanovení moc neřeší možnost, že by nebyl magor už když to kupoval. Obecně platí, že ministr Rakušan neřeší, jestli jsou normy kvalitní, ale jen to, jestli je může PR prodat a u toho lže jako když Rudé Právo tiskne.

Nemám teď úplně čas to hledat, ale formulace je tam dost blbá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam