• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    STEPNI_VLK: filmy kupujes nebo rezes?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Někdo to rád barevné..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Kdyby nekoho zajimaly rozdily mezi hitachi uhlikovkama co pouzivaj prevazne JP smiths. Je tam skvelej post od ID salemj na page 3. Rozhodne doporucuju.
    Chef Knives To Go • View topic - Re: Konosuke Fujiyama White #1 vs. Blue #2 popularity
    http://www.chefknivestogoforum.com/re-konosuke-fujiyama-white-1-vs-blue-2-popularity-t10981.html
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KK0231 Kizlyar Urban Fixed Blade
    https://www.youtube.com/watch?v=im1TJGu3xro
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    WOJTYLA: Pískem na nádobí, nechám na stole, čistí uklízečka, mám ji vycvičenou :-)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    WOJTYLA: necistime. jednou za cas do mycky a nazdar :)
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    WOJTYLA: realem nebo tekutym praskem na nadoby a kartacem na nadobi.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    helejte máte nekdo tvrdoměr? potřeboval bych přeměřit jednu kudlu
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    WOJTYLA: No, dobrý je na to zubní pasta a kartáček.
    Viz např. https://www.youtube.com/watch?v=xiPSlT56th4
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Dotaz na majitele spyderco triagle sharpmaker. Jak cistite ty tycky a jak casto. Mam dojem ze se mi to zanese temer okamzite
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    GALENIUS: Jo, mel jsem to asi dva dny v praci od kolegy pujceny. Ma to delikatnejsi spicku nez santoku. Jinak zadnej rozdil nerozpoznan :-)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Na tenhle zajímavý styl nože (KOUDY, jinak taky http://www.chefknivestogo.com/bannobunkas.html) jsem už koukal. Má s tím někdo zkušenosti? Výhody nebo nevýhody oproti santoku nebo gyuto?
    KOUDY
    KOUDY --- ---








    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Přesně tohle jsem předvedl kolegovi, zakoupil věc kterou chtěl v zahraničí, ušetřil půlku, dodneška z toho má blbej pocit, protože za 500 dolarů je sice fajn, ale za 1000 by byla opravdu super :-( . Navíc by věděl, že má kytaru, co má cenu těch 1000, kdežto takhle jen 500 :-).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    A tady je ještě diskuse z CKTG:

    Chef Knives To Go • View topic - Mcusta Zanmai Knives
    http://www.chefknivestogoforum.com/mcusta-zanmai-knives-t3671.html

    A ano, se závěrem, že je to něco jako KAI Shun nebo Kasumi se dokážu ztotožnit. Pěkně udělané tovární nože s dobrým F&F. Plus tedy čeští prodejci by mohli někde upozornit, že když si koupí nůž si "hamaguri", kupují si nůž s jednostranným ostřím, který se jim na prkýnku bude přece jen chovat jinak.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: Preci jenom F&F se na nozich delanych CNC se dela jednoduseji ze :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    A podle zahraničních prodejců to vypadá, že ani na Zanmai Mcusta nemají žádné obzvláštní rabaty:

    Mcusta Zanmai Hammer – Chef's Armoury
    http://www.chefsarmoury.com/collections/mcusta-zanmai-hammer
    (Abyste nemuseli hledat - jeden AU dolar je 0,72 dolaru amerického.)

    Dave Martell, všeobecně respektovaný odborník, ocenil jejich F&F (ta zkroucená ručka vypadá opravdu zajímavě) a nebyl jediný:

    Mcusta-Zanmai
    http://www.kitchenknifeforums.com/showthread.php/7003-Mcusta-Zanmai

    (Ale aby si to nadšenci přes nože koupili, přece jen by chtěli něco jiného než VG 10.
    FINSON
    FINSON --- ---
    WITTGENSTEIN: Jo, tam to vypadá podobně jako u Němců.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam