• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Velký spor o malou rybičku: Za padělek známého nože zaplatila firma 300 tisíc korun
    http://archiv.ihned.cz/c1-65063030-velky-spor-o-malou-rybicku-za-plagiat-padl-trest

padělané rybičky... :-)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    KURE: to zni vcelku jako kuriozni kousek - rozriznout si palec, kterej je pri bodani vetsinou na strane hrbetu cepele, pri bodani
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    KURE: ten noz ma celkom dobre reviews na youtube. Videl som chlapika ako s tym napriklad robil diery do 1mm oceloveho platu. Nasledne ho rozobral a tomu nozu nic nebolo. Mozno je rukovat z lacnych materialov (G10) a priemerne spracovane, ale po fukcnej stranke tomu nozu niet co vytknut, vratane pouzitej ocele.
    VACA
    VACA --- ---
    KURE: oni tam jsou naštěstí dvě, to by snad musela bejt velká náhoda aby praskly obě v jeden moment...
    Ale tak ono když je to v zátěži tak ty perka nic nedržej, žejo, tam je pak zapříčenej ten čep. Blbý by bylo kdyby člověku praskly obě ty perka aniž by si toho všimnul... ale to by si snad všimnul, ten váleček by se tam pak volně pohyboval sem a tam...

Já mám axis rád. Někdy bych rád blíže prozkoumal ten Matův, asi bych to chtěl vidět rozebraný kde že se odehrála ta změna... ale když sem je zkoušel na výstavě tak mu to chodilo pěkně...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VACA: Dík, měla by to být 440C, podle údajů na netu a je to napsáno na kudle. Ale čert (číňan) ví...
    KURE
    KURE --- ---
    VACA: prave ta pruzinka.... ale nebudu malovat certa na zed :)
    jo material oceli vime : "Its blade is made from stainless steel, high hardness, durable" :D
    VACA
    VACA --- ---
    KURE; REDSNAKE: jj, sice se nebavíme o prémiovym výrobci nožů, ale já myslim že axis by ani tady snad nemusel selhat, leda že by to bylo bláto a za čas se ochodil ten "hrb" na čepeli za kerej to zaskakuje, ale to je imho snad nesmysl...
    To spíš se stane že ti za čas praskne/ou ty vratný perka co tlačej čep dopředu, do praská i u prémiovejch značek jako např jeho vynálezce Benchmade. (mě už taky jedna ta pružina ve tvaru podkovy po letech praskla)
    Ale slyšel jsem, že českej inventor Mat s kachničkou prej tenhle neduh emerickýho velikána zdokonalil natolik, že jemu se to už nestává.
    Dokonce i tříšroubý uchycení klipu a-la Bench... A to by mě zajímalo, jestli to uděali jedna k jedný, to by jsi tam pak mohl nacpat ty benchovsky pružiny....
    Ví se co je to za ocel?

Každopádně ať drží dlouho ostrej a přináší radost! vypadá pěkně.
    KURE
    KURE --- ---
    REDSNAKE: kousl ho linerlock. bodnul do plny petky vody.
    axis na to bude lepsi to asi jo.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KURE: konkretne ho kousl nuz s axis lockem? Ono pokud s tim nozem budu delat co se s nim delat ma a ne nejaky vylomeniny, tak by se nemel zavrit, imho...
    KURE
    KURE --- ---
    REDSNAKE: no muzu jen poprat štěstí a davej bacha na prsty.
    u takhle levnych nozu rada selhava pojistka. uz jem vezl kamose na pohotovost s palcem rozrizlym na kost...
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    REDSNAKE: me teda prijde docela fest tuhy na tom ganzu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MILAZAJICEK: jop, oranžový. Ta oranžová není tak svítivá jako na fotce, ale je hezká.

Mimochodem, jaké jsou názory na Axis lock? Mám trochu strach, že až budu bodat do zombích hlav, tak se mi nůž přes pojistku sám zavře a pořeže mě. Oprávněné obavy?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    REDSNAKE: a mas to oranzovy provedeni?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    REDSNAKE: ja taky zatim spokojeny
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Přišlo mi to http://www.gearbest.com/pocket-knives-folding-knives/pp_230536.html z http://www.gearbest.com. Objednáno 17.12.2015 a doručeno dnes, tj. 20 dní. Cen necelých 12 americkopeněz, tj. 324 zlatek českých.

A....je perfektní! Nenacházím na něm jedinou chybku zatím, všechno vypadá jak má, výbrus mi přijde ok, ale já jsem prd znalec, tak toho moc neposoudím. Souosost čepele je při zavřeném stavu v pořádku, vycentrovaná, po otevření nemá čepel žádnou znatelnou vůli. Působí velmi robustním dojmem a váží docela dost 118 gramů. V kapse o něm nevím, ale v ruce už to je slušný mesr, až ho vyndám v kanclu mezi lidma na přefiknutí provázku na krabici asi se budu cítit jako Krokodýl Dundee :-D

Beaver asi půjde do šuplíku, jen se to nesmí dozvědět žena, která mi jej dala :)A nebo je budu střídat a Ganzu ještě pořídím bratříčka asi http://www.gearbest.com/survival-emergency-gear/pp_211418.html
    KURE
    KURE --- ---
    VACA: jj kudla s 90mm dlouhou cepeli tlusta 5.2mm je uplne na hovno. to neni kudla ale klinek.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VACA: mam trochu vetsi SCHF36 a je to naprosto uzasny uzitkovy hovado za 990,- ktery nemam sanci cloveci silou jen tak znicit. A prave ze je fajn na cokoliv hrubyho. A na narezani parku mam v baglu cistej hladkej victorinox zavirak a nebudu zrat hnus a smolu :D

A tohle SCHF56/56L je trochu stihlejsi varianta.. docela se mi libi. Su zvedavej az to nekde bude skladem a vemu to do ruky.. ten 56L by byl asi akorat.
    VACA
    VACA --- ---
    XMEDA: aha, já u sebe teď nemám zvuk. ale visuál na mě teda udělal dojem ;)

Já jsem na ty šrády někerý koukal na výstavě. Jako první dojem to na mě udělalo vcelku milej, za ty prachy takovej kus železa, a celkem i pěkně zpracovanej...
    Ale při dalším ohledání jsem tu tloušťku čepele shledal jako trochu přemrštěnou. U tech krátkejch teda, n. U delšího macho kinžálu to beru, vzbuzuje to respekt, pocit nezničitelnosti atak dále... Ale u takhle krátkýho nože už mi to přijde moc, dyk se s tim nedá kloudně nic trampskýho udělat, na vaření apod je to spíš taková z nouze cnost, než praktickej pomocník...
    A ve finále si říkám, že i u toho osekávání větviček u takhle krátkýho nože ta tlouška moc nepřidá. Musí vyvynout větší úsilí aby se mu to nějak kloudně zaseklo, než kdyby měla půlku...

Kolik to tak v číslech vlastně má na hřebtě? na pohled mi přijde že je to tlustý jak moje kukri, ale ta má "půl metru" dlouhou čepel...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: Dláta, klíny do dřeva a páčidla jsou to docela dobrý:-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VACA: poslouchej ten koment u te klady
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam