Dnes mi přišel nový nůž ze Sakai. Satan vstoupil do mojí kuchyně. Materiál o kterým jsem nikdy nechtěl slyšet, vždy jsem říkal, že toto nikdy nechci. Recenze na Shirogami #2 od mistra Yoshikazu Ikeda, předsedou Dentoukogeishi, byly všechny jen v superlativech. Začal jsem pátrat co je od něj na trhu k mání a dobral jsem se faktu, že jsou všechny vyprodaný a další budou za měsíce. Čím víc jsem hledal, tím víc jsem nacházel různý indicie, že by se dalo přeci jen něco najít. Jeho řada Migaki, kterou jsem chtěl, se dala najít pod značkou Shigehiro, což je projekt Y. Ikedy a mastera sharpenera Kasahary, jednoho z cca 20 nejlepších brusičů v JP, Sakai. Na jednom JP webu, celym v JP sem našel identický kudly jako je zmiňovaný Shigehiro. Po pár mailech a konverzacích na jednom USA fóru mi bylo potvrzeno, že jde o rebrand Shigehira, dělaný stejnejma lidma. Ceny byly přibližne stejný, údaje shodný, tak sem ho objednal. Je to gyuto 240mm, v reálu 225m (stejně jako Konosuke, Mizuno, Kagekiyo, atd) Shirogami #2 čili White #2, HRC 63, san mai konstrukce, celorez, váha 171g, o 6 míň než moje Konosuke Fujiyama Blue#2. Dám pár fotek.
Celkový zpracování nože je dokonalý, všechno zakulacený, zahlazený, stejný jako Konosuke
Pro porovnání s Konosuke Fujiyama Blue #2, Kono je v pravo
Kono nahoře
Celkovej pocit, je to fantastickej nůž. Je tenčí ve špičce než Fujiyama Blue #2, pěkně udělaná ručka, neuveřitelně chytá ostří, je to ostrý úplně jinak než blue #2, bude to onion killer. Blžší info o shopu do pošty.