• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ZAPPO: Buk je best of. Vizuálně sice nic moc, ale je to naprosto homogenní dřevo, tzn. minimální póry. Jasan je jak řešeto a v těch dirkách může něco zůstávat zalezlé. Ty póry se určitou technologií dají trochu zaslepit, ale netuším, jestli to tak dělá. Já dělal endgrain vlastně jen jednou (a znovu nechci) a bylo to právě z jasanu, takže jsem si s těma pórama docela vyhrál a nic by do nich lézt nemělo.

    WITTGENSTEIN: S tou terminologií je hrozný problém:). Americký ořech taky může být kde co. Např. se tak říká ořešáku černému (ty hnusné ořechy, co se nedají moc jíst), z toho jsem dělal ledacos, např sayu. Je o dost měkčí než klasický vlašák (ořešák královský) a opotřebování tak bude rychlejší. Taky by mě zajímalo, co dělá s chutí. To dřevo je neskutečně aromatický. Když to hobluješ rukou nebo řežeš na cirkuli, tak máš v dílně, jak kdybys do mixéru nacpal zelené šlupky z ořechů. Ale možná vozí fošny nějakého ořechu z US, který se chová jinak. Čert ví. A třešeň je samozřejmě krásná. Mám jí odhadem tak dva kubíky. Bohužel v Jeseníkách a nemám k ní katr na rozřezání ani mechanickou ruku, která by ji přestěhovala:).
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    WITTGENSTEIN: Je to pomerne sympatickej chlap, krome toho co ma na strankach s nim neni problem se domluvit i na nejake vlastni volitelne variante.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JOSEF_K: Na stránkách to nemá, ale pro Staňka vyrábí ještě prkýnka z amerického ořechu, a ta vypadají skvěle: https://www.vasekuchyne.cz/duspiva-kuchynske-prkenko-orech/

    Ani ta třešeň není marná (i když tu drážku si mohl nechat od cesty): https://www.vasekuchyne.cz/duspiva-kuchynske-prkenko-orech-kopie-1/
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ZAPPO: jasan, javor, buk, třešeň, jabloň... prostě něco, co je sladký. dub má šílenejch tříslovin a bez povrchový úpravy na něm hořkne maso i zelenina. navíc žere železo a vznikají na něm tou reakcí černý fleky.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    na fotkách jich je půlka z dubu... to bude v kuchyni, hlavně s noži z uhlíkovek, dělat skvělý věci...
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    WITTGENSTEIN: dik, zrovna jsem se o tom bavil s tatou :) segra ma novou kuchyn a hned me napadlo, ze by to chtelo poradny prkynko :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LEON_KOWALSKI: Zajímavý by bylo, kdyby si prdli stánek na nějakou výstavu nožů :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Pamatujete na tu debatu o kuchyňských prkýnkách? Tenhle pán se do toho obul docela fest:
    KUCHYŇSKÁ PRKÉNKA | Originální dřevěná kuchyňská prkénka
    http://kuchynska-prkenka.cz/
    RIVAN
    RIVAN --- ---
    LEON_KOWALSKI: Tak to je dobra kvalitka :D
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    hehehe, super e-shop .... a ty slevy (původní cena - naše cena)

    chladnezbrane.eu, repliky katany, vrhací hvězdice, vrhací nože nůž, zelené lasery
    http://www.chladnezbrane.eu/
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: Svobodě ke prací? ;-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    MANFRED: ja bych ten slovosled obrátil.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MANFRED: to mas nejakej jinej tabor :D

    spis

    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Ne, proč?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MANFRED: to by byl divnej tabor/taboriste :)
    KURE
    KURE --- ---
    XMEDA: To vypada jako pohodovej nuz, ale bal bych se toho černění, aby se to neloupalo do jidla. jinak dobry.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: To je jim k prdu, zabaví jim to hned za branou.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    pro mlade taborniky

    Schrade SCHF49 - Low Budget Survival Knife
    https://www.youtube.com/watch?v=OQ5lNTtWg3o
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    LYNCH: Vzhledem k tomu, ze reznici masivne ocilkujou, chovaj se k nozum jak prasata, sekaj kosti, urcite nehledej nic moc tvrdyho. Ja bych ti samozrejme doporucil neco ve stylu Mioroshi deba nebo neco v tomhle stylu http://www.japanesenaturalstones.com/munetoshi-kurouchi-170mm-wa-butcher/ ale nevim jestli je tohle to co hledas. Z tech normalnejsich je to treba F. Dick.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    asi to sem moc nepatri, ale prosil bych o radu.kamarad shani nejaky kvalitni nuz pro reznika.kvalitni matros a zpracovani podminkou.
    bylo by par tipu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam