• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    vsak sem psal hned..nuz na chatu pro tatu..do lesa..na klacky, drevo apod...Podle me je na to ten tvar cepele prave super.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KALIF_WH: Mám to stejně, s tím, že to sekání / osekávání bych dal na první místo.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    BLOWUP: ale je to muj soukromej nazor, na zaklade zkusenosti s dvema podobnyma co mam.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    BLOWUP: Ten recurve tvar neni spatnej na tabornicky prace , naopak se s nim hezky reze do dreva (podpalovaci jezky, koliky atd.) a i na osekavani je dobrej. Jasne neni to univerzal, ale takovej tvar proste neexistuje.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KOUDY: me teda prijde ten nuz z ty kategorie "hezky udelanej, na nic praktickyho se nehodici" :-)
    Coz neznamena ze neco takovyho nemusis mit, samozrejme. Pod heslem "pracovni nuz" bych videl neco mensiho s jinym tvarem cepele. Tohle je imho spis loveckej, takze pokud tvuj tata obden stahuje jeleny a vyvrhava jim vnitrnosti, tak cajk :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XMEDA: jako do brna?..co bych tam proboha delal?:)
    LEXXA: pracovni nuz na chatu pro tatu..do lesa apod.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KOUDY: tang vypada famozne! akorat nejak nechapu profil cepele. je to khukti je to bowie? co s tim zmyslis krom toho ze to bude lezet na policce?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KOUDY: Ta je moc hezka. Tvarove i provedenim.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KOUDY: prijed nekdy s kolotocema i sem ;)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    KOUDY: To tmavý je hamon? Odlišně zakalená část ostří?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    timhle me peremsky definitivne presvedcil a beru od nej dve kudly :)






    JIKE
    JIKE --- ---
    REDSNAKE: Kdysi měli revoluční produkty. Teď široký sortiment ale dá se výraz porad něco super. Laminátové vg1 neudelas chybu. Defakto neznicitelny.
    KURE
    KURE --- ---
    REDSNAKE: u me to vyhrali nozema voyger a vaquero. ale to uz je davno.
    ted je to takova zombie apocalypse firma.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    REDSNAKE: Marketing mají úžasný, ale ty jejich nože nejsou zas tak špatné. Já od nich mám Super Edge (já vím, ty názvy! :-)) což je takovej malej nožík v kydexovém pouzdru se zubatým ostřím, se kterým se přes tu velikost dá nadělat spousta práce...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ALDARION: aha, diky za rozsireni obzoru
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    REDSNAKE: Myslím, že to je hlavně dobrý americký marketing. :) Taková slušná třída, ale k většině normálních nožů by se asi dala sehnat alternativa s lepším poměrem cena/výkon, o designu nemluvě. Osobně vnímám jejich sílu hlavně v nepraktikých hloupostech, které by na objednávku od nožíře byly mnohem dražší (nebo by tě nenapadlo je chtít) a v pouťové čína verzi zas nepoužitelné. Možná by se někde dal najít někdo, kdo to vyrábí líp, ale oni mají spoustu těch blbostí na jednom místě, takže když si chceš udělat radost nějakou ptákovinou, máš to snadné. ;)
    Ještě víc to platí o jejich dalším sortimentu - sjamboky, tomahawky (dost slušný poměr cena/výkon za něco, co leží na krámě), etnické / historické / historizující zbraně (jejich foukačky a oštěpy docela dobře fungují)... Čechy jsou v tomhle ohledu docela výjimkou v tom, co všechno se dá poměrně snado sehnat od lidí vyrábějících pro historické šermíře, ale ti jsou zvyklí dělat hlavně tupé věci pro vystupování a ne všichni udělají dobrou ostrou věc - musíš vědět, za kým jít, kdežto Cold Steel to má na eshopu a teď i k osahání v Praze v krámě. A třeba kamarád, co dost dlouho a slušně šermuje francouzským kordem, říká, že si na blbnutí s ostrou čepelí pořídil kordík od Cold Steelu, protože by takový za takovou cenu u kováře nesehnal. Zrasil ho po asi desetiletí používání a pořídil si znovu ten samý. (Nevím o tom, že by si někdo pořídil ostrý dlouhý meč od CS, všichni mají buď taiwan, nebo - raději - od mečíře, ale neslyšel jsem ani o něčích špatných zkušenostech, které by k tomu vedly.)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JIKE: hele ty noze cold steel jsou jako nejakej eralon kvality? mam za to, ze ta znacka je napsana na kdecem, kdyz to prezenu i na nejposlednejsim poutovym noziku, coz muze skutecne jen potvrzovat kvalitu, jestli to je tak kopirovany. Nicmene ten emerickej marketing mi moc neimponuje..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    KURE: se obavam, ze mikovu z techto duvodu staci na to napsat "mikov"
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JIKE: Forged push blade vypadá fakt dobře! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam