STALK: Mám ho několik let, přešel jsem postupně na "řezání tyček" (ala Spyderco Tri-Angle, Lansky Master's Edge, nebo českou variantu, kterou inzeruje borec na knife.cz), pak "normální" kameny a teď, co mám po úraze funkční jenom jednu ruku, jako když najdu.
Dlouhý a tlustý čepele nic moc, ale třeba u kuchyňáků mi zmenšení úhlu u špičky zas tak žíly nerve. Jak přestane brát špička, tak vím, že je čas, ale "bříškem pořád v pohodě ukrojím co potřebuju. Pokud budeš upínat na stejný místo, tak je to dost buřt.
Na první pokus vytvoříš stabilní ostří a dále konzistentní výsledky. Není to o umu, nebo "oku", jako u klasických kamenů. Pokud je cíl mít "pouze" ostré kudly, šel bych spíš do "tyček" (Tri-Angle, Master's Edge,...}, je s tím miň sraní, rychlejší uklízení a podobně konzistentní výsledky s minimem potřebného tréninku.