• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    DAHY
    DAHY --- ---
    Tohle je prototyp Leathermana :)

    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    FEEX:
    Leatherman PST LIMITED EDITION - Multitool | Alza.cz
    https://www.alza.cz/sport/leatherman-pst-limited-edition-d5290270.htm
    FEEX
    FEEX --- ---
    GGG: to je jakej? Nějak nemůžu najít
    GGG
    GGG --- ---
    Jako nerad delam reklamu alze, ale maj ted Leathermany za slusny ceny.... Dokonce limitovanou serii kopie protoypu Leathermanu z roku 1983
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Takhle na nějakou práci je Charge TTI výbornej, ale poslední dobou mívám u sebe většinou Leatherman Juice, je prostě menší a lehčí, stejně většinou potřebuju jenom tak něco přidržet nebo uštípnout kleštěma nebo případně přišroubovat, na takovéhle drobnosti to stačí...
    FEEX
    FEEX --- ---
    ja mel tti a byl sem moc spokojenej, po ztrate sem presel na surge, ale je to uz moc velky vylozene naradi, tak sem se vratil k tti
    FEEX
    FEEX --- ---
    RODWY: proc konkretne?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    BRABI: Jo, taky by mě to zajímalo. Já mám oba - Leatherman Charge tti a SwisTool X+ a spokojený jsem s oběma. Maximálně.
    BRABI
    BRABI --- ---
    RODWY: nechceš se rozepsat o důvodech?
    RODWY
    RODWY --- ---
    NOMAAD: ja presel ze swissTool(victorinox) na Leathermen a uz bych to neudelal!
    chci z5 victorinox.)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RAVNOS: Oproti aktualni cene.

    Krome toho ze je to tezky nemam zadnou zkusebost.

    Po rozbaleni o osahani jsem si rekl "hmm, to je na me moc tezke" a ulozil do supliku na priste.

    To priste jeste nenastalo a zda se ze ani nenastane.

    O par nakupu pozdeji jsem navic velice spokojeny s Benchmade Phaeton + Wallet Ninja + Glock 42 :-)
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    LAUNCHER: kolko to stalo? a okrem toho ze je tazky ...? kludne do sprav..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RAVNOS: Mam doma cernou verzi, je na me moc tezky. Kdybys ho chtel, muzu prodat za pulku.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    NOMAAD: ked sa uz spomina leathermann - ma niekto skusenost s tym ich naramkom?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    RAGNAROK: Dvacet let s Leathermanem a nemenil bych!Je temer neznicitelnej a kdyz se prece jen neco znici,vymeni ho i bez paragonu na miste kus za kus za aktualni model(vyzkouseno)
    381007
    381007 --- ---
    LEXXA: Když jsem ještě pracoval v nástrojárně, dost věcí na povlaky se posílalo do Bodycote https://www.bodycote.com/cs/sluzby/. Jestli dělají ty konkrétní co chceš Ty, nevím, jsem pět let z oboru. Ale neměli problém ani s kusovkou. Měli i pár zajímavých patentů ohledně kalení, dělali něco podobného jako Martfrost apod...
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    VACA:
    jsem prave jednou pilku zkousel a od ty doby me to sere jen kdyz to vidim. proste dead weight.
    VACA
    VACA --- ---
    RAGNAROK: šídlo tam bohužel není. Je tam takovej ten "humpoláckej" tlustej plochej šroubovák místo toho. Ale i ten se vobčas hodí na takový ty "silový sporty" :D když člověk potřebuje něco trochu zapáčit, otevřít zaschlou plechovku barvy apod. Ale i na nějaký větší šrouby, tipicky takový ty starý velký s půlkulatou hlavou ve dřevě. +já to poměrně často používám na dotahování šroubu na shure mikrofonních objímkách.. Ale uznávám, že to neni každýmu běžný.

    Pak je tam ale "klasickej" bit driver. Resp na ty placatý leatherman, proto uvozovky. Pak je tam ten microbit, což je nedocenitelnej nástroj..
    Nůžky jsou na vawe relativně malý, ale fakt celkem dobře udělaný. Použitelný dobře a celkem často.. V nouzi sem s nima zastřihoval i nehet na zoce, a F poho to zvládly..

    Pilník bych nepodceňoval, ten se občas fakt hodí. Mj. zase třeba i na to zabroušení zatrhlýho nehtu, ten jemnej s dia povrchem... (Kolikrát sem si řikal jakej je leatherman luxusní manikůra/pedikůra, ženský by ti ten pilník na LM mohli závidět :D) Na cestách to člověk občas ocení. Jinak ještě jsem neměl teda potřebu že bych potřeboval něco uplně přepilovat, ale stáhnout na place nějakej roztřep na rigu, ostrou hranu na lištách u kejsu apod. občas se fakt hodí..

    Pilka uznávám, to neni moc užitečnej nástroj (pro mě určitě ne) v nouzi jsem ji zkoušel použít a je to vážně za trest :) Místo pilky by se mi tam líbil ten nástavec na plátky do přímočarky. To totiž otevírá velký možnosti...

    Když pominu tu pilku, tak nejmíň jsem asi použil ten otvírák na konzervy.. To už jsem spíš využil to holení kabelů. Je v něm takovej výřez na to. Je to použitelný ale spíš jen na nějaký 220v kabely, cokoli menšího s tim rozumě holit nejde.

    Zubatý ostří je super. Hladký je takovej lehkej podprůměr, je to taková užovka. Když jsi zvyklej na normální nůž tak je to zase spíš jen nouzovka. Normální kudlu ti to nikdy nenahradí ale běžný věci s tim člověk udělá.. Ale to asi ani ten sog, ten vypadá že s čepelkou je na tom o trochu líp.
    Ale pořádnou čepelí nebo nožem bych to asi nenazýval.
    Kleštím na leathermanu asi neni moc co vytknout. Je dobrý že jsou ty čelisti docela dlouhý a sbíhaj se do tenka. To se občas hodí když potřebuješ něco vyndat ze stísněnýho prostoru kam se prsty nedostaneš apod. Ale jdou s nima provozovat i ty silový sporty. :) A jsou tam dvě úrovně štípaček.

    U toho sogu mi ty čelisti nepřijdou tak všestraný. Taky ten převod. Je to zajímavej nápad, ale vzhledem k tomu že jsou ty ozuby jen z plechu to ve mě nebudí až takovou důvěru. Ale hlavně mi přijde že ty čelisti díky tomu nejdou moc rozevřít...
    Na druhou stranu líbí se mi že akceptuje klasickej bit..

    Šroubování s multitoolem asi nikdy nebude uplně optimální jako s dedikovanym nástrojem. Na druhou stranu s wavem máš hned několik způsobů jak šroubovat. Buďto klasicky sklapnutym nástrojem. Nebo si ho rozložíš na dýlku, ale samozřejmě nedostaneš se s tim všude. K tomu je pak dobrej ten "tubus" nastavovací, kterej navíc akceptuje i klasický bity. Ale už je to věc navíc na kterou člověk musí dávat pozor, nejde nosit v nástroji samotnym bez pouzdra.. A třetí způsob, když potřebuješ silově trochu zabrat, tak si tool rozložíš jakoby do L-ka takže máš páku.

    V neposlední řadě nevim jak jsou na tom ty sogy, ale u LM ne že bych ho cílevědomě ničil, ale ebojim se ho použít i "trochu víc", když potřebuješ zabrat nebo tak.. Maj docela dobrou reklamační pověst, a 25let záruku..

    Samozřejmě záleží na tvejch osobních preferencích. Jen jsem se pokusil trochu shrnout svoje zkučenosti s wave

    Všechno co jsem napsal pro wave platí i pro charge (tti). Tam je snad jen čepelka nože z lepší ocely, něco jako řezač pásů/stahovák na zvěř v tý zubatý čepely a krimpovací kleště, který teda ne každej využije. Navíc je víc standartů na krimpování, takže je to spíš kosmetickej doplněk :D A pak samozřejmě ty titanový příložky, který jsou hezký, jsou příjemný, ale v praxi to neni tak zásadní rozdíl v pevnosti toho nástroje aby jsi se musel bát že wave snad ohneš nebo tak. A když se ti to povede, tak ti ho vyměněj, ale zkazí to odpoledne, to uznávám :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    nejak nevim kde se zeptat.
    je tu v tyhle republice kdo by mi na zakazku udelal pvd popripade dlc povrchovku na dilu, ktery dodam. velikost asi 20x220mm. material slitina zinku a horciku.
    na cene vyrazne nezalezi ale taky by to nemusela byt zakazka v cene ojeteho auta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam