• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ARMADILLO: je to mozny, ale uz sem si koupil za 2300 surge (bez babisova vypalnyho), prekvapive alza levnejsi nez usa kam zamesic jedu, tak mam zas na dlouho vyreseno :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Victorinox MiniChamp, loupač pomerančů v akci ;-)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    LUCKYBSD: Možná to bude lepší pro nováčky
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Dík za info - takže zatím updatovat nebudu :-)
    Charge TTi a Surge stačí :-)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    Tak sem na IWA 2019 mel v ruce ty novy leathermany free p2/p4 a teda musim rict ze me to nijak extra neuchvatilo, ma to z meho pohledu neprijemne nelinearni chod, coz se dalo cekat, kdyz je to na magnet, ale z ergonomickyho hlediska to neni imo zas tak super. Je tam takovej divnej moment kdy kleste jeste nejdou od sebe, pak clovek zatlaci a rozlitne se to rychlosti, ze se z toho zacnou zas uvolnovat dalsi tooly jako noze, nuzky, coz mi neprijde uplne dobry. Navic hlavni kleste a noze mi prislo ze maj jinak silny ty magnety.

V porovnani se "starou" radou tam neni tak hladky chod po prekonani odporu, ale u "stare" rady je zas linearni az do zaseknuti daneho toolu a otevirat kleste jednou rukou (o obleceni slo) i u "stare" rady. Celkem sem si pokecal s lidma od Leathermana, dost promovali za tu novou radu, ze je to stalo dost R&D, ale kdyz sem jim rikal moje ne uplne pozitivni pocity, tak nebyli prekvapeny, jen za chapou, takze zjevne sem jim to nerikal jen ja.

Ale wave plus s vymennyma celistma v cerno leskly super, ale nejvic me tam zaujal surge, pac hledam neco do range bagu, MUT, Signal a tak jsou kraviny pro fun boye, ale Surge se mi zdal fakt super, prekvapive ty hlavni kleste maj tenci a presnejsi zakonceni nez u Wave
    JIKE
    JIKE --- ---
    Pocket Knife Lock Strength Test II
    http://www.youtube.com/watch?v=ERxHUXAFVs4
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Pocket Knife Lock Strength Test
    https://www.youtube.com/watch?v=4KmHfbG7z7g
    SASOS
    SASOS --- ---
    JAHODOVE_PYRE: problém není v tom, že bych si nemohl žabku koupit... mám doma další 3, 2 modely od Mikovu a 1 nějakej polskej ještě po tátovi. Jde mi ale přesně o tento Sandrik, co je na obrázku. Ten nůž je plochý, takže do kapsy ideální. Ty ostatní žabky jsou hodně kulaté. A ostří je do špičky hodně zahnuté a to mi nevyhovuje.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Tyhle staré zavíráky nejradši sháním po bazarech a vetešnictvích - neříkám, že ty staré jsou o mnoho lepší, než moderní kus plechu z číny v řetězci, ale přijde mi, že mají nejen větší kouzlo, ale většinou i trošičku ladnější a praktičtější tvary...
    SASOS
    SASOS --- ---
    zdar, netušíte, kde sehnat tuhle zahradnickou žabku? Kdysi jsem k ní náhodně přišel, děsně si na ní zvykl a pak zase nečekaně zmizela :(. Rád bych si udělal radost.

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    STALK: Ta špička je tutově přebroušená nějakým amatérem.
    Původní tvar bych odhadoval (80%) na nůž. Spíš než kovář, nějaká předsoc (možná menší) seriovka. Takhle tlusté nože nejsou v té době vyjimka.
    CHINGACHGOOK
    CHINGACHGOOK --- ---
    STALK: drive na vesnicich podobne noze pouzivaly, deda ma podobne v supliku, vetsinou to tam bouchal nejaky mistni kovar.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Resp, prave i to hruby opracovani mi evokuje jako kdyby to nekdo amatersky ztencoval z neceho vetsiho a masivnejsiho.
    Nevim, ja sazim na pretvorenej sekacek. Driv si pokoutne delali “lovecky” kudly z toho co dum dal..
    VACA
    VACA --- ---
    STALK: Ja neporadim. Nejsem zaden znalec. Ale zejmena ten tvar ty (kdysi:) spicky moc kuchynsky nevypada teda...
    A zda se ze je to i docela “flák” materialu, co prochazi tou ruckou..
    A tak zvlastne se to ztencuje. A ta rucka sama o sobe.. Nevim proc me napadlo: ze by nejaka lidova tvorivost ze staryho sekacku?

Sam jsem zvedavej k cemu se doberete:)
    STALK
    STALK --- ---
    Našel jsem v bordelu ze stavby tuhle kudlu, od asfaltu a bůhví čeho. Podle svejch skromnejch možností jí vrátil život (nejsem žádnej nožíř ani restaurátor) trošku vyžranou střenku (z docela pěknýho dřeva) jsem se pokusil zachránit epoxidem. Nabrousil - zdá se mi to docela tvrdý - a krájí skvěle třeba chleba nebo maso :) (ta čepel má skoro 20 cm).
    Proč to sem píšu - nemá to žádný ani zašlý značení, a zpracování oceli je poněkud nedokonalý, hrubý.-
    Tipnul by si někdo takhle z fotek původ? případně stáří nebo co to může bejt za ocel?

XMEDA
    XMEDA --- ---
    GGG: to je u overhyped+overpriced produktu bezny ;)
    GGG
    GGG --- ---
    ok, diky za tip

proste se to povoluje a zacne se hybat cepel, coz mi u spyderca vadi, uz noze za 250,- by mi to bylo sumak
    VXP
    VXP --- ---
    GGG: jako že ty peníze ten šroub mají držet? :D

Prostě si na ten šroub kápni locktite na závity a dotáhni jak potřebuješ...
    GGG
    GGG --- ---
    Nemate nekdo Spyderco Delica 4?
    Trochu mi vadi, ze se otviranim povoluje ten predni sroub ktery drzi cepel, to by za ty penize skoro delat nemelo ne?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam