KURE: diamantová ocel je snad i XB5 jestli si to pamatuji dobře. dělají ji v Rusku ano, aje často telmi tenká a velmi pružná a ostrá a s tvrdostí kolem 65HRC. Primárně je určena, aby jsi s ní stáhnul celé zvíře bez broušení - třeba v mrazu apod. KOlega tuhle ocel má, ale má to vystavené :-) takže zkušenost NULA. nicméně z poheldu hodnocení na ruských kanálech je chválena více pro lidi co jí využívají jak zmiňuji výše. OK otevírají s tím i konzervy bez ztupení.. evidentního. nicméně na sekání/štípání polen bych zapoměl - i když to asi vydrží nějaou dobu. byť odpověď ruského supportu je: využij to na co chceš... když je dobře zpracovaná, jakože to oni umí, tak si s ní užiješ dost legrace, a v ruce ta kudla není ani cítit jak je lehká. toušťka čepele je často kolem 2mm max. i nůž kolem 30.40 cm v ruce necítíš :-) ručky často březovka. Brousit keramikou jde hůře, ale jde. Nač se ptáš? :-)