• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    Borci, mate nekdo Kershaw Leek?
    KS1660 KERSHAW LEEK ASSIST OPENING PLAIN EDGE
    FINSON
    FINSON --- ---
    381007: Moc hezká oslava, congrats!
    381007
    381007 --- ---
    Čtvrteční třicetiny jsem oslavil prací :). Celé odpoledne byl u mě zákazník a dělali jsme pouzdro na nůž. Jde nosit na opasku (průvlek v tom zúžení), na MOLLE vazbě, na stehně, na popruhu křížem přes hrudník... uvnitř je pochva z hověziny (přání zákazníka). Měchová kapsa vpředu na brousek, firesteel, kus paracordu a zapalovač. Nůž jde do pouzdra dát na leváka i na praváka, přepínku přes střenky je možné vytáhnout a otočit. Cordura 1100D. Standardně používám spony ITW Nexus, ale zákazník trval na těchto, že jsou měkčí a vyhovují mu víc. Nůž je custom od Kondora.

    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    MATT: ganzo som mal dva modely, da sa. 440-ka ocel G10 rucka su najcastejsie verzie.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KURE: Tvl to mě nenapadlo, sám si obrynýrovat uhlíkáček, díky za tip! Vyzkouším.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    flipper za me kershaw Natrix... lehouckej, opravdovy deep carry clip a celkem slusna ocel a klasickz kershaw "cvak" :)
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    MUTOID: pro lepsi zasek samoze pribrousit spicku, staci uplne lehce klasickym pilnikem
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    MUTOID: a teda na dlouhy hody samoze nejsou, half spin max 6-8m a to s tim musim sakra mrsknou... na dlouhy hody normalni noze, sroubovaky, nuzky...
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    off topic.. k hazeni..na trenink hazeni doporucuju https://www.ikea.com/cz/cs/p/foernuft-nuz-nerezavejici-ocel-10428488/ neohybaji se, ale obcas se zlomi, nedelaji skoro zadny hluk (jo mam ty nerezy normalni na hazeni, porad moc hlucny) a na trenink jsou prece jen lepsi lehky veci, kdyz se clovek nauci techniku na lehkem nozi, s tezsim to jde pak jak po masle, a 4 noze za 60 kacen? ... takze letaji o stosest a klasicky vrhaci noze mam jako lahudku co tu a tam zaseknu :)
    MATT
    MATT --- ---
    MIKEKT: mam dvě číny, viz včera. za ty peníze spokojenost, ale musim podotknout, že kvalitu ocele nedokážu posoudit. Koukni po značkách Ganzo nebo Sanrenmu.
    KURE
    KURE --- ---
    MIKEKT: barva se ošoupe, DLC povlak se ošoupe, teflon se ošoupe, všechno se ošoupe. :) pokud to je nůž na používání, tak se to prostě ošoupe. nejlepší je holá ocel, ttu když poškrábeš, a vadí ti to, tak přeleštíš.

    nebo uhlíková ocel, tu namořit brynýrem a až se ošoupe, zase si to obarvíš. něco jako tohle. (https://www.outfit4events.cz/czk/produkt/9971-brynyr-za-studena/)
    mám to (není to tenhle konkrétní produkt) na starém zavíráku po tátovi, kterej reznul jako liška.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MIKEKT: cerna barva na cepeli nic moc kladne zkusenosti, chvili to vydrzi ale casem se to vzdycky osoupe, nemel jsem teda nikdy nuz s DLC a cernenou upravou, vzdycky to bylo nejake povlakovani, coldsteel, s&w, crkt, ale uz vetsiny jsem to pak sundaval komplet, kdyz uz to zacalo vypadat mizerne.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Koukal jsem na ruzny recenze na ten ruike p801 a vypada celkem dobre. Docela se mi libi ta cerna barva, ale par stranek dozadu tady v diskuzi jsem nasel recenzi na Avispa s cernou cepeli, u ktere se ta barva osoupala. Jake mate zkusenosti s cernou barvou na cepeli?
    Nůž Ruike P801-SF
    https://www.kronium.cz/nuz-ruike-p801-sf/prod_1988.html
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Za me to ma asi nejvetsi uskali v drazce na nehet :-)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KURE: zrovna material cepele je mi u takhle malyho noze celkem ukradenej, to z ceho to vinox dela za me plni svoji funkci dobre, fajn se brousi i v polnich podminkach a na nejakou narocnejsi nebo silovejsi praci ty noze stejne povetsinou nejsou delany. Kazdopadne mam za to, ze udelat jine zelezo na vinox nebude az takovy problem. Mam doma dva starsi a uz dlouho planuju to vyzkouset :-)
    KURE
    KURE --- ---
    KALIF_WH: přesně, mít to čepel z něčeho sexy, třeba ZDP189...

    Mimochodem dělá někdo "upgrade" na victorinoxy čepele z nějakých super materiálů? jako titanovy střenky jsou fajn, ale mít na tom nějakou vymazlenou čepelku by bylo ještě víc.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KURE: uplne souhlasim, vzhledove je super, ale taky zastavam nazor, ze "limitka by mela byt necim vyjimecna" teda necim jinym nez cenou :-) kazdopadne tomu vinoxu to slusi a dlc uprava by byla rozhodne sexy.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FINSON: diky za tip. vypada pekne. koukam, ze se da predelat klip i na levou ruku.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KURE, MIKEKT: Flipper pod 1k je právě třeba ten Ruike P801, vyfiltrujte si mě tady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam