• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KURE: :-D Ono stejně záleží na dobrým kalení, teď jsem měl nedávno ruce mačetu z AK5Mo kalenou od Standy Vrbky a nepochopil jsem. chovalo se to tak o dvě třídy výš než jsem zvyklej u ak5
    KURE
    KURE --- ---
    KRYSHA: :D no doufám že tím nemyslíš mě. já jsem tak maximálně zapálenej diletant, rozhodně ne odborník :)
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    KURE: díky, víceméně totéž jsem mu říkal říkal rovnou (včetně tipu na ten wusthof, který taky mám), ale potřebuje to slyšet od větších odborníků :)
    KURE
    KURE --- ---
    KRYSHA: já bych neměl odvahu si to pořídit.
    Firmu výrobce neznam, ale podle webu jsou to nějaký amatéři.
    Firma je z roku 2014, a tohle je vtipný:
    VG10 | Forged
    https://forged.nl/en/vg10-forged/

    v textu píšou že nůž bude mít ne méně než 60HRC, a v zelenym rámečku že má 58HRC.

    Proč to je z pěti vrstev, když to je celý VG10? aby to vypadalo jako damašek!
    to je strašlivá hovadina, a ukazuje to že to je "na výkonu nezáleží, hlavně vypadat".
    možná jim křivdim ale za 3k můžeš mít nůž od někoho kdo to dělá dýl než par let.


    v ceně do 3k já bych si klidně koupil wurshoff ikon klasic. vyborna ergonomie, přesná geometrie, ale je to "jen" německej nůž z jejich standardního gastro nerezu. žádná exotická ocel, ale určitě se to vyrovná pochybně kovanýmu vrstvenýmu vg10 zakalenymu možna na 58 možná na 60.

    pokud trvá na japonci, prohledej tohle auditko a hledej příspěvky od HENNYVILLE. Nenech se zastrašit má tam někde odkazy i na "rozumě" naceněný nože.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KRYSHA: Nevim jestli me nemate zrak, ale na tom ostri jdou videt studeny sváry... tzn špatně
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    Kámoš si chce udělat radost pořádným nožem do kuchyně, myslíte že si vybral dobře?
    Kuchařský nůž - VG10 :: Pergolla
    https://www.pergolla.cz/p/kucharsky-nuz-vg10-forged

    popř. máte nějaký lepší tip v ceně do 3k (max 3,5k) ?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    A zřejmě nemají zařízený product placement, že by se to přidalo mezi zbraně ve hře Cyberpunk. Já bych teda použil skill na vrhání nožů a někam to zahodil... :-)
    KURE
    KURE --- ---
    IXTREMIST: no teoreticky jo, teď jak to bude v praxi....
    a bude to mít vakl mezi čepelí a rukojetí :D
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KURE: Damasteel na 62 hrc , uhm Hmm.. tak nevím jestli to rwl34 utáhne..
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já jak vidím Kickstarter, čichám nějakou oblož nebo amatérskou píčovinu.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    IXTREMIST: tak když s tím řežeš chleba dvakrát do roka ;) to by mělo vycházet
    KURE
    KURE --- ---
    no to je cely vtipny :D
    Santoku is a mix of a Chef's knife and a hatchet for chopping vegetables and herbs - Nakiri.
    Nakiri = hatchet :D :D

    No a ještě jsem původně přehlíd tohle! ta čepel nemá žádnej trn, je třema nejtama? přidělaná k ručce:D

    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    VXP: Tyvole, 62hrc jednou za pět let? :-))))))
    VXP
    VXP --- ---
    Stejně jako na jednom obrázku mají že není potřeba brousit 5 let... pak tam mají obrázek s tvrdostma kde se tahle neuvěřitelná tvrdost musí ostřit jenom jednou za 3 roky... ale zabijou to těma dalšíma rokama že nože s "tvrdostí" 55-59 je potřeba brousit jenom jednou ročně :D

    ELPASO: Design je i otázka funkčnosti... čepel by byla malá i kdyby byla použitelná celá. Takhle jí ještě cca 1/5 ukousli tou ručkou co zavazí nad krajem čepele, takže na konci ukrojíš maximálně něco co se vejde do té mezery :)

    Jakž takž použitelnej vidím až ten jejich snick-z kterej se asi jen tak neodemkne :) kterej dle obrázku tímhle neduhem netrpí a čepel už je přijatelně velká...



    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VOMAJDA: Doufám že s tím řezali mražený špenát, hřebíky a tak... :-))
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    KURE: to video je hrozně vtipný - "Incredible hardness of 62." a hned o chvilku později "It perfectly cuts materials of any hardness."

    Pomineme-li fakt, že se neobtěžovali uvést jednotky tvrdosti (ale čert to vem, je to na čepeli napsaný), tak by mě zajímalo, jak nožem s tvrdostí 62HRC nakrájíš třeba dejme tomu diamant.

    Přijde mi to, jak kdyby se snažili prodávat hrnce důchodcům :D
    KURE
    KURE --- ---
    ELPASO: No to je v podstatě petty. A jak říkáš vzhled si jistě nějaký fanoušky najde.
    Bál bych se jiných věcí.
    Jednak to je Scamstarter, a projekt je z Ukrajiny, takže šance že ten nůž opravdu vznikne a dorazí zákazníkům neni ani 50%
    A i když nakonec vyroběj nějaký předmět podobný noži, těžišťě zájmu je zcela zjevně vzhled a styl, takže je pravděpodobný že jako nůž to bude dost "meh".
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    VXP: Design je otázka vkusu :) a tak nějak mám pocit že se vedle klasickeho guyta, petty a nakiri Bude hodit a rozbije tu nebarevnost na dřevěné magnetické desce :)) a když ne tak půjde do sbírky v pracovně
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ELPASO: O.o chlubit se tím, že jim hoří titanové špony může být sice cool, ale v tu chvíli se materiál zahřívá na víc než cca 250°C a tím je náchylnější na sorpci N2 a O2, což vede ke křehčení materiálu a horšímu následnému obrábění....
    VXP
    VXP --- ---
    ELPASO: hrůza jak takovej malej žabikuch můžou prodávat jako "chef blade" :)
    O "designu" nemluvě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam