• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    pokud to chces za rozumnejsi penize tak uz bych sel spis do neceho podobneho https://www.aliexpress.com/item/1005003509134208.html?spm=a2g0o.search0302.0.0.22f83e48A9qOv2&algo_pvid=4dcc8087-b07f-4db7-9977-53bb14cbe489&aem_p4p_detail=20220104021139772062434417330024234161&algo_exp_id=4dcc8087-b07f-4db7-9977-53bb14cbe489-0 vetsi kontrola, vetsi vyber brusnych kamennu (ruzne hrubosti), pripadne lansky, nebo spyderco sharpening system
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MAJA: Osobne bych u vseho na cem je napsano "Scheppach" byl na nejvyssi miru ostrazity :-) Ta firma nevynika zrovna neotresitelnou povesti co se kvality tyce.
    Fakt je, ze kdyz pouzivas nejakej pripravek s opakovatelnou geometrii tak ten velkej uber uz neni potreba, pokud nemusis vybrusovat nejaky poskozeni.
    MAJA
    MAJA --- ---
    BLOWUP: tohle se právě tváří jako kopie těch tormeků ... ty jsou na mě moc drahý
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MAJA: na to existuje spousta pripravku, ja mam ten system od wicked edge, ale jsou i levnejsi. Na noze do hobliku a na dlata mam ten od Veritas, napriklad.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MAJA: nema. Rotacni brusky jsou dobry pouze na agresivni upravu geometrie, snad leda s vyjimkou tech pomalobeznych typu Tormek. Ten sice dela i kozeny kotouce s brusnou pastou, ale vetsinou je lidi pouzivaj spis na dorovnani ostri a konecny vylesteni delaji rucne.
    MAJA
    MAJA --- ---
    KALIF_WH: všehochuť vč. samodomo výroby ... brusné kameny nějaké mám, ale nejsem schopen udržet konzistentní výsledky (úhel ...)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MAJA: to zalezi na tom jake noze tim chces brousit a kolik toho nabrousis. Ja bych do toho urcite nesel. To uz je lepsi nejaky manualni brusny system, tam je alespon velky vyber mezi jednotlivymi brusnymi kameny a ani cenove na tom nebudes hur. Krom toho tyhle brusky maji vsechny pomerne maly prumer kotoucu, tzn ze se hodi fakt na udelani fazety, jinak budou delat u vybrusu pomerne agresivni radius.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Má cenu na broušení nožů uvažovat o brusce např. od Schep pach Tiger (maj několik modelů) popř. doporučíte nějakou vhodnější alternativu ?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LAURA36: Mám takovej ten shit motýlek ze začátku 90. let, tenkrát jsme s tím machrovali všichni. Asi před osmi lety jsem si koupil pořádný motýlek Bradley Kimura (za tu cenu bych si těch levných čínských koupil si tak deset) a musím říct že je to úplně jiný pocit - čepel ze slušné oceli, ložiska, krásné chodí, neviklá se, nevrže. Prostě úplně jiná liga, je to fakt radost si s ním zamávat. A taky je velmi ostrý a dá se s ním pěkně pořezat, takže člověk k tomu získá respekt. Ten čínský jsem předělal na tréninkový, to bylo celkem snadné, ta "ocel" je strašně měkká, byla to otázka pár tahů pilníkem. To mám na nějaké nové triky, ale s Bradleym teda nedělám vyloženě kraviny. Pokud jde o nějaké praktické použití, balisong když se zacvakne tak je to téměř jako nůž s pevnou čepelí. Na nějaké bojové použití to je zhruba podobné jako nunčaky (svého času jsme ve svých představách všichni byli ninjové, že jo), na efekt hezký, ale jinak s tím byl člověk nebezpečný spíš sám sobě. Já mám balisong hlavně jako takovou rehabilitační pomůcku - poté co jsem si před lety polámal ruku, jsem zjistil že se tím docela pěkně posiluje zápěstí a jemná motorika... :-)
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    Problem je v konstrukcii toho noza. Vyrobit ho v slusnej kvalite je podstatne drahsie ako dnesne moderne noze, takze zan das polahky tak 400+ eur
    Shitom by som ho nenazyval, je to noz, ktory sa da rychlo otvorit jednou rukou a da sa s nim ubranit* Pochadza z miest a doby, ked toto ine noze este nedokazali.


    *Ak ho vie jeho majitel pouzivat. Inak pride pomerne rychlo o nejake tie prsty na rukach :)
    AZIM
    AZIM --- ---
    LAURA36: nepotřebuješ, hillary na everest taky nevylezl v goráčovce ... každopádně se prodavaji treninkovy kde mas cepel jak stolni nuz na roztirani masla, normalni balisong je puvodne filipinska zbran na sebeobranu ale je to takovej shit ze se to poradne nerozsirilo, v tech filmech jak pises je to spis na odstrasujici efekt, mavas rychle kudlickou ktera neni videt a vydava to cvakavy zvuky ... asi jako bububu ? nevim, normalni dospelej clovek to chtit nebude, asi to mas pro dite, proto radim kup ten treninkovej https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=treninkovy+motylek
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    LAURA36: Vždycky jsme machrovali s motýlkama z tržnice. Taky proto, že jsme na lepší z kapesného neměli. :) Kdo vytrval, hodně se nudil doma a nevadilo mu se občas pořezat, naučil se lecjaké triky. Já pak objevil Heroes of Might and Magic II a tak jsou mé dovednosti v tomto směru žalostně nerozvinuté. :D
    LAURA36
    LAURA36 --- ---
    Nemáte doma někdo nůž, se kterým se dají dělat triky jako ve filmech, kdy si týpci přehazují nože kolem zápěstí?
    Zajímalo by mě, zda vám stačí koupit nějaký běžný nůž motýlek třebas https://www.nejkvalita.cz/nuz-motylek/ a nebo je to shiit a potřebujete nějaký drahý a speciální?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    Knife.cz - Inzerce - Michal Dohnal - nessmuk
    http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=70285

    Tohle je krásná práce.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Civivi Elementum. G10 a D2. Velmi slušný Číňaň, řeže bezvadně.

    ELPASO
    ELPASO --- ---
    panove potreboval bych poradit.

    mam Fu-Rin-Ka-Zan R-2 Clad Wa Series FR2-1 Wa Petty 165mm, a nejakej vocas mi to dal doma do mycky na nadoby a rucka je v tahu :(

    takze otazka je, kdo mi vyrobi/poradi kde si nechat vyrobit novou... nicmene protoze stojan kde mam guyto, nakiri a to petty vypada nudne chtel bych nejakou "zajimavejsi" rucku v tomto stylu:
    Hattori Forums FH Series Wa Gyuto 240mm | JapaneseChefsKnife.Com
    https://japanesechefsknife.com/collections/wa-gyuto/products/hattori-fh-series-fh-sw-wa-gyuto-240mm-ocean-blue-color-stabilized-maple-burl-wood-handle

    pamatuju pred par lety, kdyz jsem tam to petty kupoval meli uzasny barevny rucky, ale tehda jsem za to nechtel dat 500USD :)

    thx!!!
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    87HIGHFLYER: Určitě jsem tohle viděl před lety na výstavě, nože si teda moc nepamatuju, ale koupil jsem si od nich tenkrát keramickou ocílku, ta je fajn.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    87HIGHFLYER: Mel jsem v ruce na nejake vystave ten krivacek a k tomu podle me i nejaka ta humpolackost ve vyrobe patri, ale ty pevne me fakt uplne nepresvedcily, byt mi je sympaticky, ze pouziva ceska dreva.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Myslim ze mam navic nejaky japonsky brusny kameny z Dictum.de, co jsem nasel behem stehovani. 1000/3000 a 3000/8000. Kdyby mel nekdo zajem a napise az po vikendu (fakt ne driv), venuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam