• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    vpadnu sem s jedním low cost doporučením, až se tu zas někdo půjde ptát, co koupit manželce na narozeniny/vánoce/nebo úplně nejspíš pokud jí bude chtít hodně ublížit. nedávno tu někdo zmiňoval, že šulc má levné kuchyňáky samura, tak sem na to mrknul a jako správný šetřil, který vidí aus8 na 59-61 hrc za pětikilio tu 20cm kuchařskou kudlu objednal (řada harakiri). půldruhého měsíce s tím doma denně funguju a dnes lituju, že sem za litr nekoupil celou sadu - musel sem si za 200 jinde dokoupit ten 9cm petty (a když s tím člověk klasicky krájí jabko v ruce, tak to už je fakt nebezpečné), protože, ač bych do toho objektivně dokázal rýpat celkem dlouho, tak za 500 je to naprostý nobrainer. velmi zřídka to obtáhnu na jemném kameni (a to spíš pro pocit, než že by to bylo nutně třeba), retence ostří oproti běženému evropskému standartu je úplně jiný vesmír. píšu to sem proto, že až se tu někdo bude ptát na levné kuchyňské nože, tak aby to přišlo do řeči vedle tradičního evropského bláta 440C apod. samozřejmě, existují dražší a lepší kudly, muchy to má - především je to na můj vkus moc lehké, ale su přesvědčený v tomto cenovém a uživatelském segmentu to nemá konkurenci. konec reklamy.
    RSZ
    RSZ --- ---
    VILGEFORTZ: to je super kudla..
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PLATINUM_TEETH: Tohle je na ZT velmi nezvykle subtilní nůž, když pominu ty jejich dva slipjoint zavíráky, tak je 0707 asi nejlehčí co mají. 0350 je taková jejich klasika, je velký, široký a těžký. Líbí se mi, ale jako EDC bych ho asi nenosil.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    PLATINUM_TEETH: Kershaw Junkyard dog 2 Nedám na něj dopustit.
    PLATINUM_TEETH
    PLATINUM_TEETH --- ---
    ZSIS: Na svůj Wave nedám dopustit. Akorát do kanclu ho netahám každej den. Jednou jsem ale zabodoval, když se v zasedačce zevnitř urvala klika. Vytáhnul jsem kleště jako rytíř meč a dveře otevřel. Bohužel, ani tenhle hero act nám nepomohl to výběrový řízení vyhrát :D.


    HOBORG: Stormtrooper je moc hezká barevná kombinace. Já měl v ruce klasickou 940 a ta mi sedla dobře. 945 bych si potřeboval vyzkoušet naživo, jestli to není moc malý už. Ale chápu tu kompaktnost. Právě to mi teď vadí u toho Fallknivenu, je tlustej a těžkej. Do batohu do lesa dobrej, do kapsy do práce ne.


    MATT: Civivi má brácha pár kousků. Celkem mě u týhle značky překvapil slušnej poměr kvalita / cena.


    NEVILL: ZTčka jsem zvažoval hodně. Problém je, že se mi nejvíc líbí klasická 0350 a to už je zase velké těžkej zavírák.
    VALOR
    VALOR --- ---
    Moje druhé Vánoce dneska ;)

    MATT
    MATT --- ---
    VXP: a už jsou pryč ;)) ale narazil jsem na Esee/ Expat Medellin a vypadá dost podobně. Teď je i na bazaru, tak o něm přemýšlím. V době kdy vznikala Bessy nejspíš ani neexistoval, ale ta mi stejně přijde víc sexy macatější.. ;))
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    kdysi jsem tu pres nekoho poridil CRKT KISS a slouzi dobre doted:)
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    Já poslední rok v kapse střídám Kizer Yamakasi a Mcusta Jazz.
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    PLATINUM_TEETH: I nadále ANV Z100, jako v letech 2020 až 2022.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PLATINUM_TEETH: Poslední dobou nosím asi nejvíc Zero tolerance 0707, je to lehoučkej nůž, má deep pocket carry klip, flipper.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    PLATINUM_TEETH: Už mraky let je to konstantně Kershaw Leek (sendvič verze s D2) a asi tomu jen tak hned jinak nebude. ;)
    MATT
    MATT --- ---
    FEEX: něco se dá usoudit z videí a recenzí.. já měl v podobný velikosti vyhlídnutý CRKT Squid nebo Pilar, případně Baby Banter od Civivi, ale to jsou levnější kousky.

    A MICRO DISASSEMBLY - Urban EDC Monaco
    https://www.youtube.com/watch?v=5dZsvBHdxTI


    A Gorgeous Little Knife
    https://www.youtube.com/watch?v=pAh8p60eDc0


    Urban EDC Supply Monaco (Prototype) - Jens Anso - Unboxing and Overview - Titanium Pocket Knife
    https://www.youtube.com/watch?v=w9MPLIN9MAE
    FEEX
    FEEX --- ---
    KURE: jasný, me zajímali spis materiály , slícovaní atd, me by do mesta na krabice provázky, obaly atp. taky stačil. zároveň beru některý ty věci jako umění, je to neci vytvor, akorát u seriovek to pak mam v rozporu, ze tam tennhle aspekt nedala smysl.. co se tyče funkce udělaa stejnou, ne-li lepší službu Malej victorynox :)
    KURE
    KURE --- ---
    FEEX: tohle je šperk ve tvaru nože. Pokud nezmrvili tepelné zpracování, je to ze špičkových materiálů.
    Jestli je to k něčemu? To je na tobě. Máš necelejch 5cm ostří v luxusním balení, na co to budeš používat? ( Mě by takový prcek asi v pohodě stačil)

    Mě trochu vadí ten dykovity tvar, kterej může zbytečně poutat blbej druh pozornosti. Nebo vadí, spíš je to ztracená příležitost udělat to nevinně působící.
    FEEX
    FEEX --- ---
    Btw. Teď jsem Koukal na edc https://urbanedcsupply.com/products/urban-edc-monaco
    Ale je to Čína , za relativně dost. Myslíte, ze to bude co k čemu ?
    FEEX
    FEEX --- ---
    Já mám rad na městský edc mcustu , akorát ten celokovový strašně klouze z kapsy, už jsem jeden ten bamboo stratil, nebo pak jeden selský od hloha

    MATT
    MATT --- ---
    VXP: nj, to dává větší smysl.. jak jsem to tak pročet, tak pán už nejspíš nevyrábí :((

    ok1ufd: Kde se dá kouknout na Buddyho nože a případně objednat.Krasne kudly

    Wizard: Obávám se, že teď už nikde, zbývá číhat v inzerci, zda někdo neprodá. Buddy je na tom zdravotně špatně, nebyl ani na několika posledních výstavách, a musel skončit i v kapele. Velká škoda, je to nejen skvělý nožíř, ale i skvělý člověk, vždycky jsme na výstavě perfektně pokecali.
    VXP
    VXP --- ---
    MATT: ne, on chce 15 za jeden :D

    Knife.cz - Inzerce - Buddy Weston 3x
    https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=78704

    15 za komplet by byla pohodová cena...
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam