• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    INSOMNIA: Já teď nedávno bráchovi doporučil na běžné nošení (s tím, že ho možná opět ztratí) Kershaw Leek a je z něj nadšenej.
    Zavírací nůž Kershaw Leek, černá 1660CKT | Lamnia
    https://www.lamnia.com/cs/p/18366/noze/zav%C3%ADrac%C3%AD-n%C5%AF%C5%BE-kershaw-leek-%C4%8Dern%C3%A1-1660ckt
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    co nejaka Mcusta?
    Mcusta MC 33D - Mcusta CZ
    https://www.mcusta.cz/mcusta-mc-33d/
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    ZVIRATKO: Benchmade mi prijde zajimavej Bailout, ikdyz design me uplne neuchvatil. Ten crooked neni muj styl.

Weknife se mi docela libi Reiver WE16020 s tou modrou strenkou. Arrakis je jednak uz moc penez na to, abych takovej nuz ztratil a design je uz too much.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    INSOMNIA: ano, ze stejnych pohnutek jsem A100 kupoval ja. A druhy den sel zpatky (a to fakt nesnasim chozeni na postu, tak hrozny to bylo).

Ostri kdyz rezes krabice neudrzi nic :-D Snad krome Elmaxu. Na typ ocele bych se vykaslal pokud nebude hrozna, ono to co je mekci (tvrdy ale ne ultrahightech skorokeramika) se zase hned naostri cimkoliv...

Co treba Benchmade Crooked River (Mini)? Mam a je bozi.
    Nebo muj oblibeny Griptillian (ale ten neni moc "hezky")

Jestli te netrapi penize tak jako naprosto bozi EDC mi slouzi Weknife Arrakis s CF strenkama - je to strasne lehoucky, super se to drzi, proste naprosto skvele funkcni nuz.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    ZVIRATKO: BTW proc ANV za to nestoji?
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    ZVIRATKO: Zcela uprimne rikam, ze se mi libi design A100 hodne a ten Magnacut taky :) chtel jsem i podporit CZ firmu.

Nenapadny asi lepsi, ale ne nutne.
    Design je pro me hodne dulezita vec - proto i ten A100 a predtim Benchmade Osborne :)
    Do kanclu ne, ale ruzne doma na vse okolo baraku a na prochazky s rodinou v prirode. Zadny bushcraft :)
    Idealne neco, co drzi dlouho ostri, at to nemusim davat brousit, protoze sam brousit neumim nebo jsem to nikdy nedelal.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    INSOMNIA: ANV nebrat, za ty prachy to nestoji ani omylem...

a trochu pribliz co je pro tebe EDC - ma to byt nenapadny nebo je ti to jedno? Hezky nebo je ti to jedno? Do kanclu nebo lezes po stavbach? :)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    wasp
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Cena uplne nerozhoduje. 3–5k povazuju za rozumny standard, ale neni problem trosku priplatit, kdyby to davalo smysl z nejakeho duvodu. Nepotrebuju, ale dat za nuz 10k, protoze ho klidne muzu zase ztratit jako predchozi dva noze :)
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    KURE: Popravde se v tom moc nevyznam. Pouzivam to na vsechno mozny. Ideqlne kdyby se to hned netupilo, kdyz “clovek nareze par kartonovych krabic”. Resim docela i design, takze me laka treba ANV A100, ale hodne se mi libil i ten Osborne.
    KURE
    KURE --- ---
    INSOMNIA: nejaky preference a představa ceny?
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Date mi nejaky tip na EDC nuz? Ztratil jsem dnes Benchmade Osborne 940-2 a premyslim, co poridit.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    KURE: mozna vic EDC nez bushcraft, neco co se schova v batohu kdyz to clovek nepotrebuje. Kratsi cepel paradoxne tolik nevadi, koukal jsem i na Nying.
    Mel jsem vcera v ruce https://www.bushcraftshop.cz/zaviraci-nuz-casstrom-lars-falt-lock-back-folding-knife-14c28n-curly-birch/?gad=1 . Nuz dost podobnej, jenom mi prisel trochu tenkej na drzeni (m delsi prsty).
    Ale jinak dekuju, ty srouby to fakt trochu kazi, je zajimavy ze na jinejch zaviracich maji torx.
    KURE
    KURE --- ---
    BEREGOND: mě to přijde drahý.
    A malý. Necelejch 7cm čepel. Tu přírodní estetiku, mi u toho kazí nápadný křížový šrouby.

Pokud bych to chtěl na "bushcraft " koukal bych spíš po pevným nozejku s cca 10cm čepelí. Třeba alden
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Inspirovan kolegou jsem se taky rozhodnul pro zavirak od Helle, jenom koukam ze Nipa https://eu.helle.com/products/nipa nepouziva tu jejich triple laminated steel ale jenom 12c27. Tolik se v tom nevyznam, je to za ty penize drahy a nebo to je proste jenom funkcni reseni? Stejnou ocel mam i na Mora nozi za ctyri stovky. Jinak se mi ten nuz libi moc. Chtel bych ho jako EDC plus praci se drevem (vyrezavani, rozdelavani ohne a tak).
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    PLATINUM_TEETH: jo jo, od Helle mám Vikinga a Tollekniv a maximální spokojenost.
    VANIS
    VANIS --- ---
    Ten h1 je uplne bez zapachu
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ALDARION: podle nemeckeho wiki byl ballistol puivodne urcen (vedle promazavani zbrani) i k desinfekci ran :D

a varianta h1, jako jine, by mela byt ve styku s potravinami neskodna. ne, ze by to nejak pomohlo k pachu. kazdopadne v nemecko mluvicich zemich si na nej urciti lide nedaji dopustit. kamos s tim mazal el. kytaru, atd..
    H1 Special Oil | Technology | All things mechanical | Products | BALLISTOL
    https://ballistol.de/shop/en/products/all-things-mechanical/technology/38/h1-special-oil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam