• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    RSZ
    RSZ --- ---
    RATka v S35VN je už i v decentní zelené (byla jen ta červeno-oranžová)
    ON8992 Ontario RAT 1 Linerlock Green G10 SW S35VN
    https://youtu.be/d19taVcP570?si=_KRI9ENTghyYUoge
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Best Multitool (TOOL KNIVES)? Leatherman vs Gerber, SOG, Victorinox, DeWalt, Mossy Oak, Ozark Trail
    https://www.youtube.com/watch?v=Q9E2PjjdCAM
    RSZ
    RSZ --- ---
    měl jsem v ruce a je to imho tvarem fakt skvělá kudla, perfektní do ruky, široká čepel..

Nůž Bestech Fairchild BT2202B | Kniland.cz - nože, sekery, broušení
    https://www.kniland.cz/zaviraci-noze/nuz-bestech-fairchild-bt2202b/?gad_source=1

FINSON
    FINSON --- ---
    HAR4NT: Ano. Odkud ji Želva přitáhl, to už nevím, on má plno roztodivných zdrojů...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    FINSON: z rudy?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Hloh je pro mě neskutečnej borec, kterej upcycluje kdejakej bordel, co se někde najde válet, a dělá z toho svébytně krásný a funkční kousky. Tradičními postupy, ale nebojí se ani netradičních materiálů a experimentů. Spolu s Želvou (Jiří Hrála) si v pícce při několika příležitostech i tavil vlastní železo...
    RSZ
    RSZ --- ---
    pardon, já musím ještě mistra zemana, 2:25
    CHAKRAM - Nabroušená létající obruč půlící vše, co jí stojí v cestě
    https://youtu.be/M_1NIUXWWco?si=eAmkUA_cLKGlbLai&t=141
    MATT
    MATT --- ---
    zajimavy kousky, rekl bych ze promaklejsi nez ty dva zminene. zvlast ten prvni asi dostal dost na prdel ;))

∙ Knives by Hloh ∙
    https://knivesbyhloh.blogspot.com/

Knives by Hloh
    https://www.facebook.com/KnivesByHloh/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KURE: “Estetiku”
    KURE
    KURE --- ---
    JANFROG: Hloh je nozir, jehož výrobky maj takovouhle estetiku.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    WAMP_ELF: Mohu temer z jistotou rici, ze to Hloh neni (at uz je "Hloh" cokoliv :-)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    JANFROG: tvl ten první by mohl být s přivřenýma oči Hloh..
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Konecne jsem se dostal k tomu vyfotit sve dva oblibene noze. Prvni mam "do lesa", projel se mnou kus sveta. Druhej je pak muj oblibenej kuchynak.

CAR2N
    CAR2N --- ---
    malej update

jak jsem tu onehda resil prasklou ocel na "nozi po babicce" od elk ridge do lesa

po uspesny reklamaci jsem vymenil za Peltonen Knives Sissipuukko M07 Ranger a jsem z toho noze naprosto nadsenej a momentalne se jedna o muj nejoblibenejsi nuz.

(pisu hlavne pro pripadnou inspiraci)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    LA_PIOVRA: Dvacetiletý Jakub cvičil a zápasil docela rád a byl sakra pohyblivý.
    Pokud by se dnes nechal přesvědčit aby šel do ringu s nějakým thaiboxerem, tak předpokládám, že by se na to připravoval v gymu pod vedením někoho, kdo tomu rozumí a podal by výsledky - no, jaké je možné čekat od člověka, který má čtyřicítku dávno za sebou a už to na sobě cítí... Má, nebo míval v době, když jsem s ním byl víc v kontaktu, mezi svými přáteli lidi, kteří dělají fullkontaktní sporty, chovali se k sobě vždycky navzájem s respektem, nesetkal jsem se s tím, že by se nad nějaké bojové umění vyvyšoval, nebo že by tvrdil, že je neporazitelný borec, který zvítězí nad kýmkoliv. Býval to vždycky člověk, který poctivě cvičil svoje věci a respektoval lidi, co cvičí něco jiného.
    Co se japonské tradiční kultury a asijského umění týče, považuji jej za kapacitu, nešíří bludy, pohybuje se mezi odborníky, podílí se na pořádání výstav, je v tomhle oboru odborně činný - samozřejmě každý se občas může zmýlit nebo nachytat padělkem, ale když řekne, že nějaká tušomalba vypadá jako dílo toho a toho malíře, nebo historická katana jako dílo toho a toho mečíře, klidně se na jeho názor spolehnu.
    Pokud vystupuje jako "mistr japonských bojových umění", beru to tak, že má nějaké mistrovské technické stupně v těch japonských systémech, dostal od svého japonského učitele svolení založit si v Praze vlastní školu a vyučovat jeho styl, mistr Nakagawa za ním pravidelně jezdí, Jakub bere občas své studenty za ním do Japonska, takže je tam nějaká kontrola, že se tam nevyučuje bullshido, ale ten tradiční styl japonského meče. Jejich styl klade velký důraz na sekání rohoží, tedy tamešigiri, tak ho prezentují, netvrdí, že je to nějaké neporazitelné umění, baví se s lidmi, co dělají jiné styly, občas nějak spolupracují nebo uspořádají nějaký event... Přijde mi to prostě jako normální škola japonského tradičního bojového umění s japonským mečem...
    Zaregistroval jsem, že se spřátelil s Adamem Čeladínem, cvičí spolu různé házecí techniky a pořádali nějaká setkání a soutěže v japonských stylech vrhání nožů a šurikenů. V tomhle se vůbec nevyznám, takže to nemohu posoudit, ale předpokládám, že za tím je hodně úsilí a cvičení a není to jen tak nějaká blbina...
    Jeho youtuberskou nebo jinou internetovou kariéru moc nesleduju. Asi má teď nějaké období, kdy se nadchnul pro natáčení videí, je nadšený, že si jej lidé zvou do diskusí a chtějí s ním točit, možná to přehání, vyjadřuje se k čemukoli, k čemu ho přizvou, natáčí cokoli, co jeho přátele napadne a asi si v tom nadšení nehlídá, jak to působí na lidi, kteří jej jinak neznají a jaký si tím buduje image. Zář reflektorů a kamer je lákavá, lajky a reakce publika jsou opojné, člověk snadno ztratí kontrolu. A schopnost veřejně se prezentovat v médiích a budovat si mediální image asi vyžaduje jiné dovednosti, než studovat historické umění nebo cvičit v doju...
    Tím nechci říct, že je to nějaký zneuznaný chudák - pokud se ve svých videích prezentuje tak, že na část publika působí nabubřele a vyvolává dojem mistra bullshida, je to jeho problém a měl by se naučit se prezentovat tak, aby působil líp a být vybíravější v tom, s čím a co natočí. Jen chci říct, že to rozhodně není nějakej prázdnej člověk, co by se předváděl před kamerama, že má něco nastudovaného a něco umí, a má by co říct a ukázat, i když teď asi nadšeně ulítává kamkoli ho to zavane...
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    MATT: Díky za fotku. Vzal jsme nakonec tu čínu. Ganzo Firebird F759MS. Co do rozměrů a hmotnosti (67g) jako Hawkbill byrd™ BY22BK který vozím v autě. Bral jsme ho kvůli ceně. Už jsem toho postrácel vcelku dost.
    MATT
    MATT --- ---
    BOLDRIK: jeste jsem si na tebe vzpomel, u nas v ulici maj tyhle, sorry za fotku, ale nak se to lesklo.. :(( cenove vetsinou do dvou stovek.

JIKE
    JIKE --- ---
    CSko má nyní slevy na vybrany foldery a fixed

Cold Steel | eshop oficiálního distributora značky v ČR | Pouze originální zboží
    https://www.cold-steel.cz/
    LKA
    LKA --- ---
    LA_PIOVRA: K tomu hazeni se dostal (silně IMO) přes Adama Čeladína (knife throwing) a jejich společné projekty (Lords of the Blades, etc). Přijde mi děsně prkennej, pomalej a nemotornej. Zhodnotit jak je reálně dobrej neumím:)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam