• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KURE
    KURE --- ---
    SALUT: na opasku, tím myslíš pevný? pokud zavírák jaký druh otevírání?
    a "střed" tím myslíš jakou asi tak cenu?
    SALUT
    SALUT --- ---
    Vážení,
    máte prosím doporučení na "nůž pro běžné nošení na opasku" - něco lehkého, pohodlného...komfortní při sezení v kanceláři, autě i přebíhání po schůzkách.
    Ale v případě nutné potřeby rychlá aplikace:)
    Ideálně nějaký střed (poměr cena/výkon)
    Díky moc za odkazy
    KURE
    KURE --- ---
    AZIM: nechci řikat tak ani tak :) možný to je.
    nikdy se mi žádej Kershaw vlastně nelibil takže žádnej nemam :)
    ale tenhle má všechno co od nože chci. zejmena nemá zub když se zavře.
    Kvůli tomu nemam například benchmade bugout, ale tagged out.

AZIM
    AZIM --- ---
    KURE: vsadil bych ze beil air bude mit vsechen pocket time ... od doby co jsem ho koupil jinej nuz nenosim :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUNIAK: Ja jen takto, promin: LAUNCHER.
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    LAUNCHER: koukam ze jsi na Magnacut hodne vysazenej, jak se ti ty noze ostri?
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    Dikec za tipy! Jeste dotaz do skupiny z tech ostatnich oceli, co by jste doporucili, vim ze se tady sklonovala s30v.
    MATT
    MATT --- ---
    nerozjizdejte tady takovydle FOMO nebo deti nedostanou darky... ;)) by to mohlo koupit treba spyderco? nebo naky cinani :( nebo by je moh zachranit trump? ;) previously went through Chapter 11 in 2009 and sold for $8MM.
    ja mel dlouhodobe v planu malou sebenzu tanto a velkou s insingo, ale chtel jsem je vyskrabnout nekde na ebayi za 300-400 USD a ne kupovat tady za 600+ euro. :((
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: jasně, dam vědět.
    ale bracha ho ma asi pul roku a je moc spokojenej.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: Pls vzpomen si na me s reportem na ten Leatherman Arc. Ja jsem chtel MUT v Magnacut (ted mam obyc a miluji ho), no ale Arc me tez zajima.
    KURE
    KURE --- ---
    FUNIAK: ještě spyderco native chiev imho stoji za zvážení.

jinak docela dobře se hledá tady:
    Folding knives - kapesni-noze.cz
    https://www.kapesni-noze.cz/en/folding-knives/?pv21=1071
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: toho "bronzovyho" osborna a bell air jsem vcera objednaval, s leatherman arc :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FUNIAK: Hogue Daka, Kershaw Bel Air, Benchmade Osborne? Jestli chces tradici/retro, tak cokoliv of Chris Reeve. Tohle je moje Magnacut sestava: [LAUNCHER @ NOŽE - ]
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    JIKE: kdo mi da tip na nuz z magnacut oceli, otvirak, edc? Pomer cena vykon bude vyhodou. Dikec, koupim nez zdrazi.
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZSIS: Uz v krizi 2008 si stěžovali aby přežili. Vlada se jim vysmála.

Vrátíme se tak 20 let zpět k D2, 420, 440, 1095, VG10 apod…

Jiste špatný business plan. Soustředili se na ocele na kudly a neco i do pharma na umělý srdce apod. Ale to nahradí jinak.
    Obrovsky tech pokrok udělali.

Ano, Vanoce…

Jo a taky je nahowno ta válka(ted jen pohled na noze). Rusky kováři umí brilantní Wootz. Teda ted uz asi hnijící nekde v příkopě 😥

Bulat knives by Sergei Baranov - Russian Wootz Steel from Zlatoust http://bbulat.ru/
    https://youtu.be/QYSrhDI0ZYE?si=ScnfX5Qhqsp4UrLQ

СЕРГЕЙ БАРАНОВ. ЗЛАТОУСТ.
    https://youtu.be/Ad0agwQ5UOI?si=AByAWHFzLgPQ27z4

Kamos psal prodejci několikrát a už je to dlouho co bez reakce… smutný… kluci co si založili nozirinu….

Takze ano. Pokud na něco dlouho koukáte… a nemůžete se rozhodnout.. a je to ocel co píšu.. asi přišel čas 👍
    KURE
    KURE --- ---
    RSZ: prej dvě... :D
    to bude zase drahej ježíšek
    KURE
    KURE --- ---
    do pytle....
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    a trump s tim jako nic neudela? dyt to nekdo s alt-right snad chyti, proud boys preci taky maji radi svoje noziky.
    nemaji?

mozna se toky okouknu teda..
    RSZ
    RSZ --- ---
    JIKE: mno, asi si jdu rychle 2 kudly naklikat:)
    JIKE
    JIKE --- ---
    Průšvih… jako blázen… a štípnete mě jestli ne…

Crucible Industries in Solvay facing uncertain economic future; could file for bankruptcy
    https://cnycentral.com/news/local/crucible-industries-in-solvay-facing-uncertain-economic-future-could-file-for-bankruptcy

5.3. 2025 zavira Crucible... uz zadna s30v, s35vn, s45vn, 20cv, magnacut, 3v, 1v, 15v

kupec se zatim nenasel = do konce 03*25 maji byt uzavrene provozy ☹️

CPM delaji 90% premiovych oceli na nozich = vyrobci nebudou mit z ceho vyrabet a zdrazi.

Nahrada moc neexistuje... za magnacut vubec, s30/35/45 nahradi Elmax a za nastrojovky typu 3v, cruwear, 15v napr. k390

Jiný výrobce? Všechno patenty. Možná někdo odkoupí (snad ne cinan) aspoň patenty a ochranný znamky... blby moc jenze Carpenter ma taky problemy, evropskej Bohler se diky emisnim povolenkam a greendealu potácí před bankrotem = jediný kdo na to ma jsou Číňani ☹️
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam