• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    STENNY: ja to resim skeletoolem a separe solingen nuzticky na nehty v penezence..
    doma se mi vali 4 ks "dospelych" leathermanu :]
    CROSS
    CROSS --- ---
    STENNY: taky jsem chtěl doporučit Skeletool s tim, že nůžky vozim samostatně, a sice na Style PS — ten má výhodu, že bez nože je OK do letadla, a ještě je to druhej pár kleštiček, kdyby bylo třeba.

Ale zase jestli se ti pronesou větší kusy, tak dva menší asi nejsou řešení, jaký hledáš.

(Ještě dodám, že tohle kombo nosim po kapsách. V batohu nebo tašce tahám Charge TTi, kterej asi splňuje všechno, co potřebuješ, ale 150g teda nemá.)
    KURE
    KURE --- ---
    LA_PIOVRA: ukaž nějaký pěkný edc nůžky co vozíš :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    STENNY: nedam dopustit na Skeletool, je malej, lehkej, zajimavej, ma co chci (bity, kleste, zubatej nuz).
    Ale to je bez nuzek (vozim oddeleny, protoze nizky jsou lehoucky, nic nezabiraj na na nozi nikdy nebudou takovy, jako samostatny. No a ten pilnik.
    STENNY
    STENNY --- ---
    Ahoj, uvažuju nad multitoolem do batohu, ale ze zkušenosti vím, že fullsize kousky typu SwissTool se mi brzo pronesou a přestanu je nosit. Hmotnost tak do 150g by byla fajn. Zároveň ale potřebuju, aby se na kleště dalo zabrat, mám v rukou docela sílu a pár noname toolů už jsem dolámal. V tomhle ohledu je možná výhodná Leatherman záruka.
    Co se týká nástrojů: potřebuju kleště, základní šroubováky (je mi celkem jedno, jestli napevno, nebo jako bity), nůžky (ideálně špičaté a tenké, jako mají švýcaráky), velký bonus je pilník co zvládne i kov. Naopak třeba otvírák na láhve/konzervy jsem nevyužil nikdy a nůž nosím zvlášť. Pokud má ten tool nůž, tak ať je ideálně zubatý/vlnitý, na lana a popruhy.
    Asi nejblíž tomuhle cíli byl Leatherman Juice S2 (bez pilníku bych se nějak obešel), ale ten už se nedělá.
    Nápady, tipy?
    MATT
    MATT --- ---
    nevite rozdil v ocislovani chrisu reevsu? napr tady small inkosi tanto SIN-1042 vs SIN-1130? Je to jen sandblasted vs glassblasted?

Chris Reeve Knives Small Inkosi Tanto MagnaCut Authorized Dealer SIN-1042 | eBay
    https://www.ebay.com/itm/196354057731

Chris Reeve Knives Small Inkosi Tanto MagnaCut Glass Blasted SIN-1130 | eBay
    https://www.ebay.com/itm/204800358468
    MATT
    MATT --- ---
    taky hezkej, ale za trojku, sulc ho ma v karbonu skoro za pet.. jsem chtel napsat "bugout killer", ale rozdil je $50, uz ty cinani nejsou co bejvali ;))

Mini Psyop - Crossbar Lock(2.69" Elmax Blade & Norplex UltreX™ Micarta Handle)
    https://www.vosteed.com/products/mini-psyop-a2305

VOSA2303 Vosteed Mini Psyop Crossbar Lock CF Nože Nůž
    https://www.noze-nuz.com/vosteed/VOSA2303.php

AZIM
    AZIM --- ---
    KURE: chvilkami až popírá fyziku ... hrozně mě baví !!

Kershaw Bel Air
    https://youtu.be/PUGKVQI5lNM?si=H4miqJi4uLCu84KF
    KURE
    KURE --- ---
    AZIM: No tyvole, to je boží mazlík!
    Mam tu verzi s karbonovou strenkou a je fakt nadhernej. Krásně chodí.
    MATT
    MATT --- ---
    ZSIS: ja si rikal, ze jsem ho v cechach nikde nenasel.
    MATT
    MATT --- ---
    ZSIS: ve ktere prodejne jsi byl?
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    tak.. jsem zas neco utrail.
    Kwaiken Compact Buttonlock asi dostane Tata k vanocum. Vlastne se mi fakt libi, kdyz jde clovek nekam v obleku (i me se to stava) tak je to imo elegantni doplnek.

No a jak jste to tady rozjeli, tak jsem si pro sebe tzaky investoval do Magnacutu a vylezlo z toho Viper Oniro.
    Prodavac na me, ze stejne nechape "hype okolo Magnacutu", na brouseni jim jeste nikdo nic nedal (...). Kdo nezkusi, nezjisti.
    Na prvni hezky nuz. Necekal bych, ze ten 1cm, co mu na Griptalian chybi, bude tak znat. I to, podle prodavace "no italove jsou vetsinou mensi". Cepel se mi libi moc, v ruce je ok. Cas ukaze.
    Tak mam asi dalsi drahy konicek. Pekne dekuju.

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    nováček, dnes dorazil :-)

Leatherman Skeletool RX
    GGG
    GGG --- ---
    Brácha ma na skladě nový krájecí prkna, kdyby někdo potřeboval na kapra :)
    Krájecí prkna - dřevěná kuchyňská prkénka a krájecí desky
    https://krajeciprkna.cz/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    RSZ: Primárně nosím OTFko a neřeším. Nemyslím si, že to někoho zajímá. Když se mi na OTF někdo zeptá, tak pozitivně - ukážu, půjčím, vysvětlím fci. Jsem neagresivního vzhledu a vystupování, jestli to pomůže nevím.
    RSZ
    RSZ --- ---
    WOLFGAR: vlastně mě to občas překvapí i tady, začal jsem si na cvakajici středně velký kudly dávat bacha a balíček holt neotevřu přímo u alzaboxu.. sem tam nějaká madam kouká, jako kdybych natahoval závěr
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    tak jste mě naladily na ten magnacut, a asi se příští týden půjdu kouknout a možná podpořit jeden zdejší obchod.
    dle webovky se kouknu na
    viper oniro
    fox knives anzu
    böker kwaiken compact (tak divný až by se mi mohl líbit)
    myšlenky? filtr mlčí, web ambivalentni.
    to oniro se líbí moc.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Nelitam, ale z cestovani na motorce vsude mozne po evrope a reseni co je kde povolene a naslednou praxi na nejlepsi na cestovani je jakykoli multitool nebo svycarak protoze ho naprosto vsichni automaticky vnimaji jako nastroj. Kdyz jsem u sebe mel ratku tak se dost lidi pozastavilo nad tim, ze mam u sebe nuz a je to divny, multitool obsahujici nuz stejne velikosti neresil absolutne nikdo. Kamaradi co maji najezdeno jeste vic jak ja vicemene vsude stejna zkusenost.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SALUT: pokud jde o sebeobranu s nožem, tak já kromě boxu a kickboxu, dělal i filipínská bojová umění, modern arnis a kali, v obou se od levelu 1 (tedy od začátku) pracuje s tyčemi a noži a věř mi - při sparringu s barvícími noži (fake nože, co v místě řezu udělají barevnou čáru), z toho vítěz nevyjde, pořezaní jste oba.

Na sebeobranu opravdu raději použij teleskop, nebo pepřák, jak ti radili ostatní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam