• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MATT
    MATT --- ---
    tak ja se stavim do fronty na spydiechef nebo slysz bowie ;))
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    jo, nebo některá z verzí para :-)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    CANEBRA: Pokud je v některý tý krabičce Spyderco Centofante 4, tak hlásím zájem 🙂
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    CANEBRA: Že by přišel okamžik pořídit si Spyderco? Prosím, jsem zvědavý co tam je!
    FEEX
    FEEX --- ---
    CANEBRA: na fb jsoubtaky na to skupiny
    RSZ
    RSZ --- ---
    CANEBRA: jak píše SIRIUS, jsou to "lepší" věci a pokud chceš prodat dobře, tak na knife.cz, i když ti to dá trochu práce, případně aukro, trh s kudlama tam jede taky
    RSZ
    RSZ --- ---
    REDSNAKE: jo, je to známý nožíř a jeho kudly zná fakt každý (bsk třeba)
    každopádně ty jeho videa taky moc nedávám
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    CANEBRA: urcite bude fajn hodit to sem, podle krabicek jsou to veci co se otoci rychle mimo nyx je asi nejvetsi forum pro prodej knife - https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=topics&f=25
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Copak to je za umělce? Má nějaký jméno, že se může chovat jak se v těch videích chová?

https://www.youtube.com/@romansvarc3041/videos
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CANEBRA: Tady rozhodně nic neporušíš, řekl bych, naopak, některé potěšíš. Klidně to sem nahoď, až to proberete.
    CANEBRA
    CANEBRA --- ---
    Zdar. Omlouvám se, jsem tu nová. Ale k věci: máme pozůstalost. Sbírku nožů, především zavíracích a motýlky. Jsou jak nový, táta to měl fakt pro radost.
    A mě by zajímalo, jestli prosim nemáte tip, kde to zkusit prodat? Nebo byl by zájem, že bych něco nabídla i zde, až to zkatalogizujeme?
    Určitě nechci porušit nějaký pravidla klubu nebo jakkoliv spamovat.
    Díky moc

MATT
    MATT --- ---
    ZVIRATKO: Cekal bych, ze BB znamena ball bearing.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SN0WCRASH: ted maji "A100 BB", predpokladal bych, ze to uplne stejne jako "A100" nebude. Jestli to ale vylepsili vi buh :) mozna to po vyplate koupim, protoze vizualne a vahou se mi ten nuz fakt libil.
    Problem fakt nebyl v rubani sekerou ale uplne zakladni veci jako jak tomu pada (spis nepada) cepel, jak to je ergonomicky - melo to ostry hrany presne do ruky a tak...
    Jako priklad uvedu muj stale oblibeny We Knife Arrakis - vypada to hruzostrasne a jako neprakticka designovka, ale jako nuz to ve skutecnosti funguje naprosto bozsky. Nic netlaci, nic se neprohyba, presne to padne do ruky, snad jen cepel je trochu tlustsi na otvirani obalek :) Nejlepsi nuz co mam.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    ZVIRATKO: a to akoze stale vyrabaju neupdatovany model z 2022. roku? Popravde, nesledujem ich, ale 200-ku vylepsili a 300-ku tiez. To viem, pretoze ich mam doma. Nie su to moje najoblubenejsie noze, ale obzvlast ta lahucka 300-ka sa mi stale paci. Nepojdem s nou rubat drevo do lesa, ale do saka je super. (Keby som nejake nosil, ha)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    JIKE: ja tu k tomu tenkrat psal tohle
    [ZVIRATKO @ NOŽE - ]
    [ZVIRATKO @ NOŽE - ]

lozisko je podle me az ten uplne posledni problem tech nozu :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZVIRATKO: Problem jsou kuličkový ložiska kamo bez usazení v matrice bo jak to nazvat. Rozebrání - čištění … mě to stačilo číst někde na fóru… u mě první kam se dostane lesní prach… (v deštným pralese prach nehrozí, spíš už bahno, když už. Ale tam naštěstí nejezdím 😂

Já řeším to, že po prašném dnu se jde vykoupat a olejovat (klasicky cold steel nylonový podložky) a je jedno jaký model to je…

Horší je victoinox.. ten nemám šanci. Rozebrat…

Prosimte co jsi měl za problém?
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    ZSIS: :D ok, tak diky, nediky. jednak trochu z ruky, jednak nevladnu nemcinou ... no pujdu googlit co v cechach, ale tady jsem vetsinou nasel jen jednoduhy kovarsky kurzy, kde si ukoves nuz, ale na neco kloudnyho to neni .... a takovyhle obyc noze jsem si ukoval uz dva. Kaydopadne hodne zabavy a pak se pochlub.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    HELIUM:
    Messermacher­kurse - Der Messerkönig - Messerschmiede und Schleifservice
    https://www.messerkoenig.at/messermacherkurse/

:/
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    ZSIS: kde? kuchynak bych si taky rad umlatil
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ZVIRATKO: na minuly vystave IWA se ANV uz zdalo dobry, jakoze jsem neshledal duvod jim to hodit do kose u stanku jako rok predtim :) ale jinak pomer cena vykon je za me stale slabej, takze od nich nemam nic a magnacut bych bral radsi od kershaw ci benchmade
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam