• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Ještě k tématu:Včera dokončené Kiritsuke,N690,střenka z Karelské břízy.

NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    EMDEE: Ten horní(K-tip gyuto)je velkej nůž.Čepel má 21cm a celá kudla 34cm.Menší nůž není problém,ale na 10cm čepel už ten dutej vybrus nenacpu.Mám instagram:luciferin_knives.Ceny podle velikosti,materiálu a designu. Ocel používám prevazne Böhler-Uddeholm N690,občas K110,AEB-L a velmi zřídka uhlíkovku.Noze z fotek jsou z N690.Pro představu to spodní kiritsuke se prodalo za 5000,gyuto je porad k mání a chtěl bych za nej totéž. Jsou to moje momentálně nejdražší kusy(Jsou velké,mají S-grind a střenku z krásného stabilizovaného
    dreva).Víc asi do SZ,ať tu z toho neděláme muj e-shop.
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    *horní ne Horný :/
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    NOMAAD: vizuálně parádní, obzvlášť ten horný je můj šálek kávy
    NOMAAD: máš to někde na webu s detaily (rozměry, materiál, cena...)? Děláš i menší varianty (čepel 10-15cm)?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    IXTREMIST: Kontaktní kolo a kudla v ruce,protože všechny přípravky co jsem si na to vyrobil byly nakonec horsi.Chce to ale dost cviku.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SN0WCRASH: Prodávám skoro vše co vyrobim:)
    ONYS
    ONYS --- ---
    NOMAAD: Tohle je opravdu nádhear!
    KURE
    KURE --- ---
    NOMAAD: To je velká paráda!
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    NOMAAD: pekne, ciste tvary. Ak budes niekedy predavat, hlasim sa :D
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    NOMAAD: Jak brousis to C? Kontaktní kolo a kudla v přípravku?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    NOMAAD: Vypadaji fakt nadherne!
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Dovolte mi posdilet zkusenost(a pochlubit se novým skillem:) Vždycky se mi líbily japonský kuchyňský noze s (zapadnim) dutym vybrusem S a C grind.Predchazi je pověst lehkých vyvazenych čepelí se skvělou řezivostí a minimálním lepení krajenych potravin na nůž.Nikdy jsem si takovou kudlu nemohl dovolit a ani neznal nikoho kdo by ho měl.Abych to vyzkoušel,musel jsem si ho udělat sám.Ted jich tedy mám pár za sebou a musím říct že to je něco.....Minimální treni o material-řežou skvele.Lepeni jsem vždycky resil Tsuchime tepanim,ale tohle je úplně jinde.Na fotce moje Kiritsuke a K-tip gyuto.Mate s S-grindem někdo nějakou zkušenost?

VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    AUDIAC:
    KURE:
    ERGOSUM: Tak jsem nakonec sehnal ESEE Izula 2 na knife.cz bazaru za sympatických 1800. Ten nůž jsem dlouhodobě chtěl a za ty prachy ho tam nešlo nechat. Následně se ukázalo, že se mi akorát vejde do Magpul DAKA Pouche, ve kterym tu KPZ mám, takže problém vyřešen. Ale i tak díky za tipy, ten nejmenší doporučovanej Morakniv si pořídím taky, je takovej sympatickej.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ERJU: doufám, že už je pozdě a nenasadím ti dalšího brouka do hlavy ... strašně dlouho sem si nemohl vzpomenout na značku Extrema ratio, která dělá nože v takovém military tech stylu - mně se to třeba nikdy moc nelíbilo, ale co si pamatuju, tak dělali kvalitní zavíráky
    MATT
    MATT --- ---
    SM3: koukám že ten prvni mě zmát tělem a není to vystřelovák... ;)

Is The Remette RT-Sharp Leopard Worth Buying? | Full Review
    https://www.youtube.com/watch?v=lBU0zlP2vWc

Remette WD107 Button Lock Folding Knife - Overview and Review
    https://www.youtube.com/watch?v=f3Vqb3Q1uZs
    CROSS
    CROSS --- ---
    SM3: zkušenost nemám, ale zaujal mě jejich web, kde jsem se snažil zjistit, co jsou zač, nebo třeba kde v Číně sídlej. :-]

SECTION 20 - CONTACT INFORMATION
    Questions about the Terms of Service should be sent to us at service@remetteknife.com.
    Our contact information is posted below:
    [INSERT TRADING NAME]
    service@remetteknife.com
    [INSERT BUSINESS ADDRESS]
    [INSERT BUSINESS PHONE NUMBER]
    [INSERT BUSINESS REGISTRATION NUMBER]
    [INSERT VAT NUMBER]

Vim o tom tužku, ale můj první dojem je „na Čínu trochu drahý“.
    SM3
    SM3 --- ---
    Máte někdo zkušenosti s noži od REMETTE?
    Dostal jsem jejich nabídku na veletrhu a koukám něco pro každodenní nošení a takové to občasně použití, žádný extrém.

Například
    REMETTE Innovative Design RT-Sharp Leopard Knife RTSLB – REMETTE KNIFE
    https://www.remetteknife.com/products/remette-innovative-design-rt-sharp-leopard-knife-rtslb

nebo

Titanium Pocket Knife WD107 Series, EDC Button Lock Knife, DLC M390 Blade, Men Women Daily Carry Lightweight Folding Knife, Sharp Fishing Camping Knives (Black/DLC) – REMETTE KNIFE
    https://www.remetteknife.com/products/remette-m390-folding-pocket-knife-wd107-2
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    RSZ: mas zcela pravdu, mne jen bavi jak ta stara krysa stale po letech drzi a nehne se :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    KLATIC: já mám ratku rád (no avispu víc), ale už to je vlastně retro kudla, bez ložisek, s kolickem, liner lock..
    ERJU
    ERJU --- ---
    KLATIC: Ano, souhlasím. Taky mám dlouho Ontario s AUS 8 a je to skvělé, jak říkáš. Akorát s broušením furt bojuju a nejsem spokojený - mám na to takovou lehce bizarní mechanickou brusnou soupravu od Ganzo a udělat dobré ostří je kumšt, který teda ještě nemám... No ale je zdrženlivost v darování stejného nože - tady máš to samé, co mám já, i když existuje spousta jiných výborných nožů. Takže zkusím mu dát do začátku něco úplně jiného než znám (celkový přehled totiž vůbec nemám a poradíte tady vy znalci), zaujme ho tenhle sektor a později si třeba najde, co mu vyhovuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam