• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    RSZ: a byl ji odebran? nebo jenom "ty ty ty"?
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZSIS: tak jako turistu tě to někde potkat může, manželka naposledy dostala hroznej čoud za pepřák v reichstagu, prostě po berlínu ženská pepřák nosit nemá no...
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KURE: cechackove jim jsou imho uplne u prdele, poslednich par let se soli spis lide s tmavsi pleti.

nematkove kontroly na noze mi jsou zname jen u mladistvych gangu, ze by kontrolovaly u vystupu z metra jako jizdenky, to imho urcite ne.
    proc?
    protoze nastesti maji dulezitejsi veci na praci.
    KURE
    KURE --- ---
    ZSIS: no, ale když potkáš kokota, kterej bude mit potřebu osolit čecháčka.....
    nepřijde mi jako dobrej nápad to riskovat.
    obzvlášt když reálně na tom vejletu ten nůž můžu potřebovat tak na tu paštiku nebo ostřihnout zatřženej nehet nebo vytahlou nitku. to udělam i politicky korektnim nožem.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Jen pro zajimavost. Prihodil jsem na aukru na tohle. Mohl by to byt Mtech, ale spis fake Mtech (nicmene i Mtech je Cina). Vybrus lacinej dutak, ne uplne soumernej, ale beznej clovek si to nevsimne. Pry 440C, kdo vi. Mekky to neni. 26cm, ostri 14cm, tloustka 4mm. 230g. Byl fungl novej, borec je tam ma porad, asi koupil krabici nekde na alibabe. 189,- + zasilkovna. Ma tam i ruzny kopie CS Tant a dalsi veci, nektery uz fotky bidny, jiny pouzitelny.

Funkcne uplne v klidu kudla, jen to pouzdro z cordury je dost zakladni. Zrejme by mi to na vyletovani uplne stacilo. Proste mi to nedalo neprihodit :) levnejsi jak zakladni nerez Mora, ale podstatne robustnejsi full tang.

XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZSIS: Jo proc ne, ale s pracovni "mora" kudlou na kabeli nebo jednorucne otviracim zavirakem s kolikem na cepeli tam v pripade nejake namatkove kontroly riskujes zbytecnej pruser. S tim malym ne.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    XMEDA: nekde jsem to tu uz psal.. prodavac v tom shopu u me take pronesl, ze vetsina _chlapu_ ma doma tolik hustych nozu, ze na to na svete neni dost stromu.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    XMEDA: opakovane to tu pisu.. nikdo ti v nemecku nebude brat nuz, dokud s tim nebudes lidem sermovat pod nosem.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    RSZ: Sem tam jsem Victorka bral na sluzebku mimo ČR, ale vetsinou zustal v pouzdre, spis jako co kdybych nekde na odpocivadle potreboval narezat jabko nebo neco otevrit. A kratce v Tatrach na vylete krajel jidlo. Takze je vicemene nedotcenej. Mikovak to nahradi.

Pak mam ve stole vyskladanych asi deset? ruznych nozu. A par ruzne po dome kdyz nepocitam kuchynaky a dilnu. A z toho pouzivam nejak casteji jen tri. Velkej Schrade SCHF36 z 1095 je 6mm ingot na dlouhej vylet a driv i stavecky taboru co se s tim da leccos posekat i misto male sekerky vcetne zatluceni malych hrebiku na vesaky.

Kdyz kolega porada petangue s grilovackou nebo griluje svagr, tak beru lehkej nerezovej cistej Fiskars od segry, kterej si nechavam jen na takovy to porcovani masa a spekacku, prestoze je to pracovni/zahradni nuz. Lehko se to myje a udrzuje cisty na jidlo.

CSko tanto kdyby mi sem vlezl nezvany host :D

Zbytek jsou spis ulozenky. Par darku, nejaky zalohy a Martfrost Venado co uz mam asi 35 let.

EDC je zaviraci nerez Boker. Nebo na kabeli Hultafors z uhlikovky, stal par susnu, reze brutalne, sedi skvele v ruce a je lehci a pritom robustnejsi jak vetsina zaviraku. Ten toho poslednich 5 let narezal nejvic.
    Driv jsem na kazdej vylet vlacel nekolik volovin i velkou kudlu, po ctyricitce uz su linej to tahat a nejsu zadnej zalesak, co by se mesic plazil nekde po Aljasce.
    RSZ
    RSZ --- ---
    KURE: tak mít kudlu vystavenou nepovažuju za ostudu, nestrčit ji nikdy do kapsy, to už ano:)
    KURE
    KURE --- ---
    XMEDA: jj ty pravidla na nože jsou bezva a ted to ještě vylepšili v Berlíně. :/

ZSIS: :) griptilian je zvláštní kudla, já ho vždycky hrozně moc chtěl a nějak do toho vždycky něco vlezlo. A koupil jsem ho až ted nedavno. A ty střenky jsou fajn takový příjemně baculatý, ale přitom působí celkem lacině.
    Časem ho pošlu mydlinkovi na nějakej upgrade.

RSZ: jj, jsem si vědom že tenhle fenomen existuje :) jen na to prostě nemám buňky.
    Jako vzhledem k tomu že mám strašně moc nožů, tak se mi jich válej hrstě v šuplíku bez užitku.
    Ale přesto mi přijde divný si ho koupit s tím že ho nepoužiju :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    KURE: tak bacha, to co se teď děje kolem nožů je mi teda vážně občas cizí, prostě je to pro mnohé sběratelská komodita, bez jakéhokoliv užitku, stačí se podívat na inzeráty, kde u mnohé kudly je napsáno, že byla pouze ve vitríně.. Čímž nechci dát zapravdu xmedovi, jen se zapojuju do diskuze:))
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZSIS: U zaviraku to chce hlavne nejak inteligentne vyresenej doraz/zamek, aby se to nevymackalo po case. Docela me udivuje jak i dost drahy 2k+ zaviraky kolikrat po par seknutich do vrbovych klacku maji vuli v dorazu. Lozisko nebo otaceni kolem sroubovanyho spoje je mi asi fuk, nehraju si s tim, jen to musi jit jednorucne otevrit a zavrit jedno kterou rukou. Telo kovovy nebo aspon silnejsi liner. Rozebratelny. Ne moc tezky a ne moc lehky, aby bylo poznat, ze to je porad na miste.

Jen s tim nemeckem smula no. Tam leda ten Mikov, protoze Bökerem bych urcite vyvrazdil cely supermarket.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    jinak je zajimave, ted ty dny nosim v kapse benchmade griptalian. a jako nuz je to taky obstojny, ale nejak je znat, ze tam nema to lozisko, a strenky jsou z toho plastu. ackoli taky draha kudla, nedava mi takovy pocit... nevim.. solidnosti? prijde mi to az vtipne, necekal bych to.
    no, drahy konicek, pekne vam dekuju.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    XMEDA: ja si myslim, ze ti to nikdo nebere. ja osobne se ale taky vice priklanim k tomu, veci spis pouzivat, nez mit ve vystavni skrini. nekdo nosi drazsi nozik a ma z toho radost (ja), nekdo jezdi bavorakem a ma z toho radost (a jinak zere suchou ryzi [ja ne. j amam opraskany stary berlingo]).
    pripomina mi to diskuze kolem roku 2009 v rakouske fixed-gear "scene", kde si nekteri lide kupovali sakra drahy kola aby na nich potom nejezdily. ok, taky nazor, ale ja si myslim, ze to je skoda. a pouzite veci/naradi jsou hezke, nedavno tu nekdo daval obrazky ojetych osbournu, a to taky neni zrovna darovany nastroj.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KURE: Rozdil je ten, ze ten Victorinox vypada porad jak vystavka z obchodu a nema jedinej sramek. Ten Mikov je nas těžkoslovenskej, udela uplne to samy krom pilky, kterou nema, stal me dve stovky s postovnym a ted ho mam vycistenej, prebrousenej do britvy, namazanej a je jako ten, co jsem kdysi mival jako kluk. Kdyz schyta v kabeli nejakej skrabanec, tak me to bude logicky min mrzet. Reze to uplne stejne a ty predrevolucni jeste nebyly tak mekky jako ty dnesni.

A obecne cena na kudle obvykle odrazi tri veci:

Material
    Nechces cepel z blata, ale dneska uz nejsou devadesatky a i obyc kudla z Ciny nebo Lidlu ma casto pomerne slusnou ocel. I blbej kuchynak Ernesto za 129kc ma dobrej material a kaleni, jen srovnas po case vybrus od tech vlnek z kotouce. Ostry, retence necekana, zvoni pri brouseni. Cumim.

Typ a preciznost vybrusu (tedy vyrobni cas)
    Coz si stejne vzdycky doresim, ty levny jsou casteji kosmeticky nesoumerny nebo tupy, ale pred par tydny jsem brousil kamosuv Falkniven a byl taky krapet ujetej ackoliv original

Marze/hype/chamtivost vyrobce/prodejce
    Nepodporuju neci nenazranost a su kolenovrt co chce maximum za minimum, nebo aspon balanc.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZSIS: Krasnej nozik. Na mne dost drahej teda, ale fakt se mi designove moc libi.
    KURE
    KURE --- ---
    XMEDA: i prd, čteš něco jinýho než jsem psal.
    nic proti tvýmu památečnímu booker magnum ani proti hutaforsu na klacek a špekáček. používat obyčejný kudly neni nic špatnýho. Rozumim a plně respektuju, že někdo nechce nosit zbytečně v kapse kudlu za 5k.

Ale komentuju "švícarák" mikov aby sis neošoupal švícarák. (kterej teda už máš, takže používáním mikovu nic neušetříš)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KURE: Sam jsi podradna kopie. Tyhle ty povrchni konzumni tupy kecy jsou strasny zlo.
    Ale klidne si na to obcasny ukrojeni spekacku a klaciku porid Elmaxovou kudlu, protoze to nicim jinym nejde, to da rozum.
    KURE
    KURE --- ---
    XMEDA: každy podle chuti, samozřejmě.
    Ale naprosto nechápu proč vlastnit nůž a kazit si den používáním nějaký podřadný kopie abych si ten nůž neošoupal. to je přístup ze kterýho se mi kroutí prsty u nohou :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam