• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jako nekdo kdo sem prisel z jinych nerd hobby - lide jsou posedli ochranou status quo.

Ty rozdily nejsou az tak podstatne, ale utok na ne je utok na fridge hobby. Pochopitelne, protoze verejnost se za ne pravdepodobne nepostavi.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    REDSNAKE: Ta černá verze je z D2, stříbrná je z 440C. Ale taky tohle moc nechápu...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZSIS: Ten nuz se prodaval jako d2 a je to 440. Je teda otazka kdo to zmatlal a zda to byl zamer. Plus je ve videu nastineno, ze vystrelovaky z ciny maj lautr stejny tlacitka/ovladaci prvky.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    REDSNAKE: ja kdyz vidim tyhle ksichty jak se sklebi vselijak, ocividne snazic presvedcit me o necem, tak me prejde jakakoli chut na video koukat.

dalo by se zkracene nejak sepsat, o co go?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Má to ten Mikov zapotřebí?

Toto Musíš Vidieť! Najnovší Mikov Raptor. "Rovnaká" Cena Za D2 ako 440c?
    https://www.youtube.com/watch?v=6AKxG1NkPac
    MATT
    MATT --- ---
    MCKIDNEY: vizualne se mi libi nejvic ten FRND, ale moc nemusim asistovany otevirani. axis/crossbar lock je jinak v pohodě.
    CANEBRA
    CANEBRA --- ---
    Zdar,
    po nějaký době nabízím ještě část sbírky k prodeji. Když tak pište, dohodneme se.

Díky, mějte se.

NOŽE - Tabulky Google
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1VUVq-PKKPuR_5ymaeeNR3Aaz0wW1lJU-_BR5EETA8sY/edit?usp=drivesdk
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    RSZ: Je to tak, proto jsem byl na internetu do noci a hledal co si koupit. Po 20 otevrenich je hlavni T8 kompletne povolena a bude potrebovat mazat a thread locker. Nechtel jsem platit postovne, takze jsem si koupil radeji sadu Torx (T8, T7 pro Ontario Camp Plus).

Rukojet je sice fajnova, ale tolerance na jeden sroub byla skoro 1mm - takze se okamzite zacala hybat na jedne strane.
    Opet povoleni, threadlocker a utazeni to vyresi.

Tesim se ze neco vytisknu a pak finalni necham udelat na CNC. Za tu cenu je to skvela cepel na hiking.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---

Duralock / Cross-bar zámek?

Instrukce:
    Propadl jsem nerdovstvi a nasel 2 kandidaty pro EDC, velke ruce, setrne pouzivani. Libi se mi profil a ze je to neco noveho.
    Odkazy v poradi:
    KS2037 Kershaw Heist D2
    Böker Plus Kihon DC 2.0 D2
    Böker Plus FRND Silver S30VN

8 hlasy od 8 respondentů

RSZ
    RSZ --- ---
    MCKIDNEY: tak ta kudla je prostě svacinak, má nehetnik, aby nezustaval sýr a máslo u kolicku, nebo aby se nepletl flipper při krájení. Podle mého to na kapesní nošení moc není, je to chabě vykostřený (plastem) a materiál spíš bláto. Teda mám je taky, ale do batohu dětem a manželce na vejlet, na tu velikost jsou lehký.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tak dorazil, nastenka pomohla s noze-nuz.com a nohuzel PPL je porad garbage.
    Musim rict, ze super nuz na cestovani - dokonce i ta geometrie vypada dobre.

Pripomnelo mi to, ze nemam rad back-lock a cepele co pro nehty - ale to si zvyknu a zkusim nechat provrtat/vybrousit neco co nebude klouzat.
    3D tiskarna je uz vyndana ze sklepa a zkusim udelat nyx verzi z toho co poslal MATT
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    jo U2 :-)
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    LEON_KOWALSKI: Pro ty co to neviděli, máš malý záložní a je super.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LITTLEFOX: doprčic omylem jsem se smazal 🫤
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    LEON_KOWALSKI: Díky, já si to myslel. :⁠-⁠D
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    Zdarec, nemá někdo doma zavirak od Fällkniven? Delší dobu přemýšlím, že bych něco pořídil a pořád nejsem rozhodnutý. Nějaká malá recenze, pocitovka nebo tak. :⁠-⁠)

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MATT: Co rikas na rozdil mezi Santoku a Chef Plus? Dlouho sem nad tim badal kvuli mizernym fotkam/videu. Je tam opravdu strmejsi cepel jak ma byt?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MATT: Jeste porad koukam po tom v titanovem pouzdre:
    ON8875 Ontario Carter Prime Titanium EDC Nože Nůž
    https://www.noze-nuz.com/ontario/ON8875.php

Tolik veci se zmenilo od meho Opinelu 10cm carbon (koupeno v 2007)
    MATT
    MATT --- ---
    MCKIDNEY: kdyby ti prislo, ze maj moc uzky strenky do ruky, tak jsem delal model na 3d tisk

Ontario Camp Plus folder scales (two versions) by DrEduza | Download free STL model | Printables.com
    https://www.printables.com/model/285518-ontario-camp-plus-folder-scales-two-versions

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: noze-nuz z nastenky pomohli a prvni objednavka je Santoku od Ontario.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam