• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    NGR
    NGR --- ---
    se vam ta skeletool kudla jako libi jo?
    jsem to mel v ruce tech par vohlejch plechu se mi moc nelibilo
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VEEHELL: jo verim, ze to zkresluje:) v realu to budou nejaky pricetny a pekny pastelovy odstiny ala Ford GT40, to muzu
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    HAR4NT: na fotce je to vskutku ohyzdna kombinace barev, ale v realu je to fakt pecka.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VEEHELL: hmmm, ten ti bude zavidet cela Matejska!:D
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    Objednaval jsem custom Letherman pro kamose, co bude mit 50tiny, tak jsem si pro sebe nechal poslat mini nozik.

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Pouzivaji je dulezite predevsim pro mosaz. A axis lock s mosazem bych nekupoval.
    Jako funguje to, ale prijdete o tu zabavu.

Udelal jsem tu chybu s Kershaw Heist a byla to hruza.
    Zatimco i levne lozisko a spravna spojka u KIHON DC2 byla kluzka uz pri prvnich 30 minutach hrani.

A to same plati pro Vapyra: bronze pivot washers.
    Tam synteticke oleje nepatri, pouze spravny tlak a pohyb pomuze.
    Ale za takovou cenu me to prijde trosku hamizne.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NEVILL: Ty nejspíš budeš vědět, ale pro jistotu pro ostatní:

"axis asi bude mít takovou trochu breaking in fázi"

Jako u každé mechaniky, i zde velmi pomůže olej – stačí jakýkoliv vhodný. Pokud vám ale nevadí si trochu připlatit, KPL (Knife Pivot Lube) má úžasnou sadu olejů tří různých viskozit. V pokynech se přesně dočtete, který na jakou část patří. Ta break-in fáze sice nezmizí, ale hladkosti chodu to velmi pomůže.

V ČR se dá koupit třeba zde:

KPL Triple Combo Pack KPL-TRIPLE-COMBO-PACK - Příslušenství k zavíracím nožům | KNIFESTOCK
    https://www.knifestock.cz/kpl-triple-combo-pack-kpl-triple-combo-pack-p101041

NEVILL
    NEVILL --- ---
    Pro srovnání, Vapyr vs černý lightweight Bugout. Úplně jiný nůž, čepel má kromě jiné oceli taky na hřebetu u kolíčků docela agresivní jimping, asi aby to neklouzalo. Kolíček je nižší a trochu širší. Axis lock má Vapyr jiný a o něco méně otevřený, takže se tam tolik nedostane bordel. Ta oboustranná páčka co tu pojistku odjistí tady ovšem trochu vyčnívá přes střenku (to asi kvůli tomu jak je ten nůž placatý, aby to vůbec bylo za co vzít), původní bugout to měl v jedné rovině se střenkou. A ta páčka má tedy výrazně drsný povrch, což asi bylo myšleno tak, aby člověk měl jistotu že ten nůž otevře/zavře, ale mám obavu že takový nechtěný efekt toho bude, že to bude rozedírat kapsu na kalhotech a všechno co by se o to v kapse otřelo. Myslím že nebýt tady toho, tak je ten může v podstatě dokonalý, četl jsem že na to jsou nějaké aftermarket díly, tak se po tom možná časem podívám. Ještě si s tím budu trochu hrát abych si to našteloval trochu volněji, ale ne úplně, nicméně tady ten axis asi bude mít takovou trochu breaking in fázi. U 940 Osbourne jsem něco podobného měl taky, ale ono se to rozchodí. Klip je jiný, stále deep pocket carry, ale je delší, asi je to spíš věc designu, protože ten původní klip je naprosto funkční. Lanyard hole je tu taková jistější, ale ne že bych to používal. Jinak u lightweight Bugoutu jsem si říkal že to je fakt hodně placatý nůž, ale tady šli ještě mnohem dál, Vapyr je až takřka nemožně tenký. Materiál střenky je u Vapyra nějaký hliník nebo co, má to docela jemnou příjemnou texturu, nemám pocit že by to v ruce nějak klouzalo. Lightweight Bugout váží 53g, což mi přišlo úžasné, ovšem tady šli ještě dál - Vapyr váží 48g, v kapse to téměř není znát. Myslím že si zvyknu, uvidím jestli ještě nějak doladím tu páčku od axisu.

NEVILL
    NEVILL --- ---
    Benchmade Bugout Vapyr mi přišel včera, zatím to tak srovnávám s tou lighweight verzí, ale to fakt není jen nějaká kosmetická úprava, je to úplně nová generace toho nože!
    KURE
    KURE --- ---
    NEVILL: imho to prilaka ty samy zakazniky jako falešny rolexky :D
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MATT: Blade Material:actually 8Cr15MoV steel Mark MagnaCut logo

No to je fakt skvělý, vlastně je to úplně jiná ocel, ale je tam Magnacut logo... :⁠-⁠)
    MATT
    MATT --- ---
    sem koukal na aliexpress, ze mam naky zpravy a JUFULE uz ma klona toho vapyra..

https://www.aliexpress.com/item/1005012489444737.html
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Neserte mě. :))
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LAUNCHER: ehm...no...včera jsem si ho taky objednal, je na cestě... :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Je doma, jsem nadšený.

MATT
    MATT --- ---
    KURE: no ja zas koukal po tom bel airu i kdyz uz jsem mel pocit, ze nozu mam dost.. ;)) vlastne nedavno jsem poridil Vosteed Marten
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    [MCKIDNEY @ NOŽE - ]

Ja jsem porad spokojeny s D2 a SV35N Kihon 2.0 DC
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MATT: Volsteed je na seznamu a nasel jsem hodne dobrych srovnani.
    KURE
    KURE --- ---
    MATT: no tak to ti moc děkuju :D
    p.s. jeste maj nejaky skladem a ve sleve

Vosteed Parallel 154CM Stonewash,Green Titanium A3519 - Kapesní nože | KNIFESTOCK
    https://www.knifestock.cz/vosteed-parallel-154cm-stonewash-green-titanium-a3519-p234101
    MATT
    MATT --- ---
    hledal jsem nejaky porovnani s tim bel airem a narazil jsem na dalsi podobnej.. Vosteed Parallel

Parallel Lightweight Folder | For Office Carry & Hiking
    https://www.vosteed.com/products/parallel-a3503

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam