• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MATT
    MATT --- ---
    NOMAAD: mozna bych pridal do popisku rozmery (nasel jsem jen u mini santoku), nebo na fotky pridal neco pro odhadnuti velikosti (jako ma treba kudrna, kteryhos mi zdrbnul ;))).
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NOMAAD: Dobrý, už to funguje :⁠-⁠)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NEVILL: Byla tam chyba, a e-shop nebyl live. teď už by to mělo jet.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NOMAAD: A kdy otevře?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Pro ty kteří se mě tu občas ptají jak pořídit kudlu ode mě je tu nový e-shop: www.luciferinknives.cz. Na první týden provozu je tam sleva 10 procent na vše. Díky za pozornost:)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ZAPPO: "sidlo je podle me asi nejzbytecnejsi vec ever,"
    Šídlo / bodec na lana je velmi užitečná věc. Třeba když rozvazuješ uzly. Jo jde třeba na tkaničkách improvizovat vývrtkou.
    Párátko je užitečné na špínu za nehty a v konektorech.

Ale všechny tyhle nože mají fantastickou vlastnost. Když si myslíš, že ti k ničemu není, nemusíš si ho vůbec pořizovat. :-)

HAR4NT: Jo kuželový vrták by se už párkrát hodil.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    ZAPPO: ty si asi nikdy nepotreboval vyvrtat dieru do nejakeho plastu. Hlavne ak clovek nema poruke vrtacku, je tento nastroj fakt uzitocny.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    HAR4NT: já to na Victorovi používám na vrtání děr do sépiových kosti pro domácí ptactvo. Abych pak měl kudy prostrčit provázek na přichycení ke kleci 🙂
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ZAPPO: to ale neni sidlo, to je vystruznik a neboda se tim, ale vrta
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    MATT: to mi prijde jako fakt divny kombo nastroju. To sidlo je podle me asi nejzbytecnejsi vec ever, jediny co souperi je hnus jako je to paratko. Naopak kdyz uz tam cpou jakoze multitool, tak bych ocenil aspon nejaky sroubovak - a pak je otazka jestli vic a casteji clovek pouzije kleste nebo nuzky (v techhle velikostech). Za me je to hodne weird
    KURE
    KURE --- ---
    MATT: To je pěkný
    MATT
    MATT --- ---
    Böker’s New Multi-Tool Beats a Swiss Army Knife with Elegant Efficiency | Gear Patrol https://www.gearpatrol.com/outdoors/boker-naturensohne-mk-ii-nxt/

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    OMNISLASH: Nemam u sebe, ale tenky single layer. Jsou popularni mezi kuchari a ja pouzivam jak jejich velky tak maly 8cm.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MCKIDNEY: Na alze udavaji tlosku 0.5mm. Jak je ta cepel tlusta? Ja mam zkusenost, ze z nejakeho me nepochopitelneho duvodu dnes delaji ty pecivove zubaky tluste jak vrata. Neda se tim rezat a nerozjebat to pecivo. Rodice maji doma nejaky solingen stary temer 50 let. Je od vyroby uzky jako trochu tlustsi ziletka. V zivote jsem pecivo nekrajel nicim lepsim. Bohuzel jsem taky v zivot nevidel takhle tenky pecivak, spis naopak.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KURE: Dík. Aniž bych něco o nejlepších zoubcích u Victorinoxu něco tušil, tak jsem na stejnou adresu nakonec při všem tom studování nožů na těch internetech doputoval taky. Akorát jsem neobjednal s plastovou rukojetí, byť chápu její výhody, ale s dřevěnou, která se mi víc líbí, a už nějaký Victorinox nože s dřevěnou rukojetí doma taky mám. Tak ať je to stejný. Každopádně díky za rady.
    KURE
    KURE --- ---
    MADCAT: Noze na pecivo jsou zoubkaty, protože 99% domacnosti nema ostrej nůž.
    Ty zoubky fungujou i když už nejsou úplně ostrý.
    Nejlepší zoubky co jsem kdy mel jsou na victorinoxech.
    Na pečivo bych pořídil něco takového:
    Nůž na chleba Victorinox Swiss Classic vroubkované ostří 21 cm červený VICTORINOX | VICTORINOX | Vx.Rosler.cz
    https://vx.rosler.cz/nuz-na-chleba-victorinox-swiss-classic-vroubkovane-ostri-21-cm-cerveny/
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MADCAT: Brousky jsou tvarovane. To co se oznacuje jako "Damaskova Ocel" je normalni proces vyroby (protoze je dnes levnejsi svarit dohromady 3 vrstvy rozdilnych praskove slitin)

Kousek co je overeny a v Alze:
    https://www.alza.cz/victorinox-nuz-na-chleba-21-cm-s-plastovou-rukojeti-d13132764.htm?o=1

Damascus a jinak sedi k cene:
    8" Bread Knife SHAN ZU Ronin Series | High Carbon Japanese Steel Knife with Ergonomic Handle
    https://www.shanzuchef.com/en-eu/products/knife-a-cap-8-sahan-zu-ronin-1
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Potřebuju si koupit novej nůž na chleba/pečivo. Nijak zvlášť tomu nerozumím a beru to asi tak, že nejspíš platí "čím dražší, tím lepší". Chci za to dát 500 - 1000 Kč, přičemž kolem toho litru nebo lehce nad už vidím i damaškovou ocel. Má cenu ji řešit? Stojí to za ty peníze navíc? Nebo mně řeknete, že za tyhle peníze je to jedno a mám si koupit, co se mi líbí?

Teď mám doma sadu Wüsthof, nějakou obyčejnější, a pečivovej nůž z té sady sloužil dlouhý roky dobře, dokud jsem jej nedal nabrousit nějakýmu potulnýmu neumětelovi, kterej mi z něj udělal normální rovnej nůž... :-/ jak se vlastně pečivový nože brousí?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    D_B_M: Tohle mám, ovšem tu verzi od Mikovu, říkají tomu List.
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    NOMAAD: mas to krasny, jednou, az budu mit treba hotovou kuchyn.... :]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam