• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    chuť
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    Třeby když mám chť na pekelnosti, tak si koupím normální pytlik random robusťáka, párkrát ho zlehka přepražím na pánvičce, pak vařím rovnou na té pánvi s vodou (ev. špetkou koření či co...), párkrát převařím, sleju přes velehusté slévaci sítko a tradá... vcelku chutná silná a hlavně tuze voňavá kardiovaskulární masáž se podává...:)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    NEVILL: A to já podle nálady. :-)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    Áááá, právě držím v ruce pytlíček Jamaica Blue Mountain a nemůžu se dočkat, až si ho ve středu s kamarádkou umeleme a nasypeme do mašinky... :-)
    CNV
    CNV --- ---
    SMK: Zkus Colombii od Cafe Corsini, jestli máš možnost. Cafe Corsini dělá taky jednodruhovky a jednu lepší než druhou.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PARANOIDANDROID: čistá robusta jo?? no nevim, co jsem to párkrát zkoušel, tak mi to zdaleka nechutnalo tolik jako arabica...tak ještě když se to v nějakém poměru namíchá, ale samotnou robustu bych snad ani nemusel...
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    SMK: reklamní slogan zní takhle:

"India Taj Mahal

Pro všechny, kdož si myslí, že pouze Arabica má druhově čistou chuť – překvapení! Tento druh kávy Robusta, kterému se daří v oblastech Tamil Nadu, Kerala, Malabar a Baba Budan, poskytuje jemnou, ale silnou kávu, která je díky tmavšímu pražení minimálně rovnocenná s většinou druhů top-espressa. Zcela bez nakyslé příchuti, se střední plností, se výborně hodí také pro všechny speciality jako je cappuccino a Latte Macchiato."

...no, nerad bych křivdil ale podle mne se hodí akorát tak pro ty "speciality".
    SMK
    SMK --- ---
    mam trochu problem ze musim dycky do ty samy kavarny na tyhle kafe a nez si tam dojdu dat to dalsi zapomenu to predchozi....
    nicmene ted sem si dal colombii a dost nic moc...
    hodne mi chutnaly etiopie i kenya
    a taj mahal tam nemaj v nabidce....co to je zač??
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JEDI: já ho musim mít sladký, i to dobrý kafe, co jsem od tebe onehdá dostal, prostě jsem si tam musel dát ty dvě kostky cukru... :O)
    JEDI
    JEDI --- ---
    Nevill: me taky ne, dokud jsem nepotkal cerstvy kafe.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JEDI: kafe bez cukru nedovedu pít žádný, prostě mi nechutná a je jedno nakolik je dobrý...
    JEDI
    JEDI --- ---
    me nechutna ani jeden, to kafe je stare.
    ZUZAK
    ZUZAK --- ---
    PARANOIDANDROID: JE TO TAM ;)
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    NAGASAWA: aa jasna volba! Ethiopia je parádní...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Predtim jsem si daval v café baru za rohem columbii....
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PO zkouknuti Broken Flowers jsem otestoval Ethiopii a je to pro me jasna volba...
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    třeba který z Darboveních "Pure origins" vám chutná :

*Kenya Massai

*Ethiopia Sidamo

*Papua New Guinea

*Colombia Supremo

*Brazil Sul de Minas

*India Taj Mahal

*s "Pure Origins" jsem se ještě nesetkal

a stejný počet hlasů, jako je počet káv, ať jsou výsledky co nejobsažnější...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    JEDI: samozrejme ze ano...v par kafeteriich jsem uz byl .)
    JEDI
    JEDI --- ---
    Ne ze delam do kafe (nekupujte to od me, i kdybyste chteli neprodam Vam ho :-)), a celkem me zarazi, ze za stejnou cenu jako obycejne kafe, se da koupit kafe, ktery ma chut, vuni a da se pit bez mleka a cukru.
    JEDI
    JEDI --- ---
    a zkousel jste nekdo uz ochutnat dobry kafe?

porad slysim jacobs, nescafe apod.
    napadlo Vas nekdy, ze dost casto se do retailu dostanou jen veci velmi podprumerne kvality?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam