JEDI: z řeckého turistického provozu.
1. potřebuješ stroj na frapé s vysokými otáčkami.
2. Do vysoké nádoby dáš instatní kávu, cukr a vodu (2 lžičky na půl litru, cukru - řekům hodně). Pustíš stroj a vyšleháš do skorotuha, naleješ na led.
3. jde variovat s mlékem a příchutěmi.
Bez stroje na frapé se nikdy neudělá tak hustá pěna, takové to šlehátko za pár korun z IKEA je šmejd. NAšlehání pomáhá, pokud šejkuješ frapé přímo s kostkami ledu, dělá to dobrou pěnu, když to má o co narážet.
Kdo nemá doma šekjr, tak se mi osvědčila ponechat dobře zavírací skleněnou dózu od instatní kávy a šlehat to v ní.
Frapé není žádný kultovní nápoj, prostě se využívá faktu, že instantní kafe se studenou vodou dělá pevnou pěnu.