• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ANIQUE: šel bych do bialleti easy. vypadá mnohem lépe, fundovaněji. má původní (zamáčknout slzičku) bialettiho design a je rozhodně použitelnější.
    a vůbec, kdybych měl na kafe 8 litříků (cca cena tý retro mrdky) postupoval bych asi takhle

    bialleti easy: 2,5k
    mlýnek: 0,8k - elektronickej s kamenama. ruční leda jako dekoraci, věřím, že tě hodně rychle bude srát.
    kafe: cca 1k bych do toho vrazil. to je 2,5-4 kg v různejch variacích. neni nad to stát ráno ve spodnim prádle před ledničkou, rejpat se v oku a přemejšlet, s jakym kafem budeš vstávat.
    filtr: 0,5k - voda je důležitá a hodí se to i na víc věcí.

    tady ti zbejvá 2,8 k a máš pěknej základ k opravdu dobrý kávě. na lince ti stojí kávovar, kterej říká: udělám ti takový kafe, že ještě tejden budeš srát magi v kostkách. ... a tvoje návštěvy padaj na prdel u výběru kafe, zvyklý jen na "turka nebo nesko?" co se týče mlíka, přiznejme si to. tak i tak ho opravdu nenašleháš. když se ti podaří pěna, bude to jarová mrdka, kterou bys stejně tak dobře zvládla takovym tim šlehátkem z ikey na tužkovky. takže si prostě zalívej horkym mlíkem a doufej, že jednoho dne budeš dost bohatá nebo šílená na to, aby sis koupila la marzocco gs1 ;)
    já bych zbylejch 2,8 vrazil do bean bagu, hrnečku, kterej bych miloval a do love supreme od coltranea na cd.. pro ultimátní zážitek z kávy.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    FONTAN: já to nechápu.. zajímalo by mě, co za baristy testovalo ty presovače.

    1) hodnocení mléčný pěny mi příjde fakt divný. ostatně si myslím, že našlehat mikropěnu by šlo i kompresorem k akvárku na sporáku.
    2) co stanovilo standart pro mletí kávy u těch kávovarů a jak se jim ho (bez relevantních stupnic) dařilo držet? ostatně, nikde tam mikronové filtry v té redakci nevidím.. výsledná káva je přeci diametrálně odlišná při korekci mletí o minimum..

    a za třetí a asi nejjasněji
    3) jakej čičmunda by souhlasil s tím se s tímhle vůbec zabývat? dyk musej vědět, že jde o mrdky ;)

    navíc se umístí nespresso. no neke. pikslička voňavek se stopovym množstvím kafe.. to si snad dělaj prdel.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    LIBANON: byl bych celkem opatrný, co nazývám patinou. imho se zrovna u kávy (narozdíl od čaje) patina nějak zásadně netvoří, naopak se usazují kávové oleje, které hořknou výsledný nápoj - to je důvod, proč se na presovače v kavárenských provozech používá "chemka" - kávový detergent.
    ne všechno, co se usazuje, je patinou.

    BOTA01: dark roast, jeden z největších zločinů proti kávě, se taky narodil v itálii. a zadek bych mu nelízal ;)

    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    http://www.cerstvakava.cz/e-shop/mlynky-na-kavu/rucni-mlynek-na-kavu-rumpal-dreveny ....znáte ho někdo nebo se mám ptát na bližší info přímo tam?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    No já musim mít kravičku:) A ještě dama sound... http://www.i-obchod.cz/product.asp?productid=119618 ...ventilek a sound, tři šálky... co vy na to? lepší konvička na capuccino a jedna na kafe, hliník, než levnej pressovač... ještě jdu lovit mlýnek:) A u těch kamenů teda můžu namlít nahrubo, že?
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    LUKAS87: Myslíš kravičkový MUKKA EXPRESS?:)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    no já sem rozhodnutej koupit si tu "obyč", tzn. bialetti mokka express. ale taknějak spíš kvůli designu :)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    MACATA_PRDELKA: Děkuju. Tak jsme se s přítelem dohodli, že za design nám ty prachy nestojej...

    Tak to asi vypadá na mocca konvičku bialetti brikka elite... ale kdybyste mi někdo mohl doporučit ještě i jinou, budu ráda... Koukala jsem na ně, maj jich 3 řitě a popisky veškerý žádný...
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    ANIQUE: pěnu nedělá. když se s ním dobře naučíš, vyteče slušný silný presso, to je tak všechno. neodpustí ti chyby - špatně semletý kafe, málo upěchování, moc tvrdá voda, nenahřátý hrneček.

    ty plastové domácí za polovic jsou udělané tak, že ti z toho chuťově dobrý kafe s pěnou vyteče skoro vždy. tady se musíš fakt naučit. což mně nevadí a ten design a to, že je červený, mě těší na pohled.

    čistí se jako každý. napustit vodu s HCl, protéct skrz, pak 2x čistou. běžné mytí - sundat páku, vyklepat kafe, opláchnout ji vodou, opláchnout mřížku a umýt šuplíček. někoho může prudit leštění poprskaného těla. takže zas trochu pracnější.

    dost mě ale mrzelo, když si u mě dal kafe kamarád a hned měl kecy, jak je tam málo pěny a jak dlouho to kafe dělám. Má doma nescaffé cube na kapsle (velmi drahé kapsle, tak 8-9kč jedna), udělá mu to standardně prefabrikovaný kafe s hezkou pěnou na stisk knoflíku. nojo hezký, ale trochu fastfood bez možnosti volby. a drahý. a má ho nepochopitelně zapatlaný a mastný.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    MACATA_PRDELKA: Jej, tak do Mělníka se asi nedostanu... Jak jsi s ním spokojená? Jak funguje? Jak se čistí? Všude píšou, že dělá úžasnou pěnu a v tom pořadu říkali, jak je ta mašinka celá na hovno...
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    ANIQUE: já tenhle retro typ mám. ariete café retro. jestli chceš, přijeď si ho večer vyzkoušet. ale bydlím na mělníku.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    FONTAN: Supeeer:) Takže zase nevím nic:)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    ANIQUE: jen koukni na http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209452801081130-cerne-ovce/ - ty retro to moc nevyhraly....
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Uf.... Spousta věcí se tu udála, když jsem tu nebyla... že si pořídím mocca konvičku mi je už celkem jasný, ale pořád musim vyřešit to, že nám chtěj rodiče koupit pressovač.
    Asi si koupíme retro singer, sice s pocitem, že jsme dali šestku za něco, z čeho nepoteče kafe pro fajnšmekry, ale v nejhoršim se na něj budem koukat, je krásnej a ve zlatý se nám hodí do bytu:) Myslím, že na kafe celkem zas až tak náročný nejsme, vyzkoušíme prostě nějaký směsky (děkuju za info o jednodruhovejch... btw jak se podle vás hoděj do mocca konvičky?) a u nejlepší zůstanem...
    Zase jako mě baví, že na rozdíl od stejný cenovky jinejch značek je to kovovej robůtek a aspoň má nějakej styl, což z toho co je teďka na trhu bych váhala co si do bytu dát... Jsem na něj zvědavá, třeba sem po vánocích napíšu že jsem vás měla poslechnout a začít šetřit 20:)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    ....hopla.... a vazne to tak vypada ....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Aha. Jo tak pak to dává smysl. To mám z toho, že koukám na obrázky a nečtu popisky.
    Tož pardon za paniku.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ZUZKAOU: v tý akci se prodává "Coffee Syphon Replacement Filters 8 Cup" ne vacuum pot... teda pokud se nepletu, na prodej jsou jenom filtry do vacuum potu ("10-pack replacement cloth filters. These fit all of our coffee syphons").
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ZUZKAOU: pridal bych se taky ;-)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    ZUZKAOU: +1 vaccumpot do pripadne objednavky. dekuji....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam