• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    JOSKA_CZ:
    BLACK_ONYX: já vám ho do dvou týdnů otestuju, když budete hodný :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JOSKA_CZ: Co jsem četl, tak by ho mělo být snad i méně. Ale nejlepší bude vlastní zkušenost, tak si ho koukej koupit :-)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    doubleshot má kovové sítko do AeroPressu, co myslíte, bude tak účinné jako papírové filtry nebo tam bude trochu lógru?

    https://www.doubleshot.cz/aeropress-coava-disk.html
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    no... to bude chtít hodně velkej tuning :D
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Beznaděj je přesně ten pocit, co z toho mám .)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Sklad.Obrazku.cz Sklad.Obrazku.cz
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    WRONSKI: to vypadá dost beznadějně. na jaký je to páky?
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Bosch Barino TCA 4101

    Sklad.Obrazku.cz Sklad.Obrazku.cz Sklad.Obrazku.cz

    Řadou nešťastných náhod jsem nafasoval do domácí péče tento bakelit. Může z toho vzejít něco dobrého?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    LUKAS87: úterý, čtvrtek, neděle, ne později než ve 3 :)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    TWORBO: takhle nejak vypada ten nalev tady
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEREZZZKA: vůbec nechodíš do práce! už třikrát sem se byl projít na chodově a vždycky jsi tam nebyla! >:-(
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    nejsem zadnej kafar, ale tedka v s. arabii sem si oblibil to jejich /asi malo prazeny/ zeleno/svetlehnedy kafe /prej yemen/ nechavam si to v kerfuru namlet na hrubsi prach /rikam jim midl dast, not extra fajn - cou je hrubost asi cesky standard smesi. pripravuju to jak turka. nalev z toho je takovej svetle hnedej, nazelenalej, castecne prulednej a chutna jakoby po burakovym masle, obecne po orechach. kdyz to clovek dostane nekde uz hotovy na jednani, nebejva to moc sladky, je toho tak deci a je v tom este cejtit kardamon, mozna i zazvor.... vi nekdo jak to spravne pripravit?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DARLIN: Teda, asi jsme to špatně formulovala, já jsme z Prahy (nevim, jak zbytek, ale jako Pražačka ji samozřejmě považuju za středobod vesmíru a taky jsme takový organizátor :) ) takže pro mě ideální Praha nebo poštou :)
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    TEREZZZKA: ok, ked budu sa ozvem a poslem..
    SITH
    SITH --- ---
    ZUZKAOU: skvely !
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SITH: Tak jsem provedla experiment.

    7 g kávy 1 dcl horké vody. V jednom hrnečku zalito, do druhého nejprve nalitá voda a pak přisypaná káva. Obojí stejný druh a čerstvě namleté na stejnou hrubost. Obojí zamíchaní stejnou lžičkou. 3 minuty louhované a pak zcezené přes umělohmotné sítko (dvě kafetiery nemám).

    Ta zalévané při louhování vytvářela trošku cremy, na sypané vzniklo pár takových těch mýdlových bublin. V zalévané si lógr sedl, v sypané byl rozprostřený v tekutině. Ze zalévaného kafe se vylouhovalo více látek - je to silnější a víc to chutná, sypanému by prospěla ještě tak minuta či dvě louhování.
    SITH
    SITH --- ---
    TEREZZZKA: ok, muzes .) me proste jen zajima, zda to ma nejaky duvod nebo je to jen ciste jiny postup ktery na chut nema zadny vliv :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    SITH: Možná, že ta voda zatím "zchladne"? IMHO je to jedno, u většiny příprav se stejně pak míchá, ale jestli Tě to zajímá, zeptám se svého panamského farmáře :)
    SITH
    SITH --- ---
    jsem si privezl z jizni ameriky jejich kavu a tam jsem si vsiml, ze oni ji pripravujou tak, ze nalejou horkou vodu do hrnecku a az pak tam nasypou kavu. Kdezto u nas je zvyk opacny. Ma toto nejaky vliv na kvalitu kavy nebo je to jedno? :)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    DARLIN: +1 ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam