• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAJA
    MAJA --- ---
    TABBY: mám nerezový z IKEA za celkem dobrou cenu, buď je to dobrá kopie nebo to přímo Bialetti dělá
    TABBY
    TABBY --- ---
    Zajima mne moka kavovar v nerezu (osud mne stihnul indukcni varnou deskou). Mate tip na neco levnejsiho nez Bialetti?
    A, ehm, vyplati se v tomto pripade priplatit si za kvalitu, nebo je princip tak jednoduchy, ze lze podlehnout i levnejsi znacce (teda jestli nejaka je)?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    asi jste už postřehli ale pro ty co náhodou ne tak si neodpustím repast z vtipů-

    Zil, byl, pobliz Jeruzalema, jeden stary Zid, ktery varil fantasticke kafe. Sjizdeli se za nim lide z sirokeho okoli, ale na zvedave otazky, jak se tak dobre kafe dela, vzdy jen mlcel.
    Kdyz umiral, jeho syn, stojici nad jeho posteli se nakonec odhodlal a zeptal se:
    "Otce, prosim, nez odejdes na vecnost, prozrad prosim, tajemstvi tve vyborne kavy. Prece nedovolis, aby odeslo s tebou."
    Stary Zid zacal z poslednich sil hybat rty. Jeho syn se nad nej naklonil a starec ze vsech sil zaseptal: "
    "Vis chlapce... nesmis setrit."
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    WAMP_ELF: nasrat jsem te nechtel, a ani nechci abys mi delat tchíni, sorry, uz mlcim, howk
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WAMP_ELF: Manželova maminka? Naprosto milá paní, ale kafe moc nepije. Dělá si rozpustné a do něj dává zajíce :D.

    WAMP_ELF: ano, pěnu si musíš udělat sám. Ale mají v nabídce automatičtější stroje. My jsme to nechtěli, máme - asi neoprávněnou - pochybnost o těch zcela automatických kombajnech. Že tam už moc neovlivním, co se uvnitř děje a co vyleze ven.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    MAR_TINA: Děkuji! Jen koukám že to neni plně automtický takže pěnu si musíš udělat sám.
    MAR_TINA: No neber si to osobně, ale věz že třeba má tchýně je téměř 100%-ní tchýní. Apropos co tvoje tchýně?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WAMP_ELF: jo a moje máma, ten stroj vybrala a na kávě si umí pochutnat a neříká kapučínko ani latíčko. A je to taky tchýně, tak se střez výrazů.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WAMP_ELF: máme v domě tohle http://www.delonghi-kavovary.cz/delonghi-kavovary/eshop/1-1-Automaticke-kavovary-DeLonghi/0/5/11-Kavovar-DeLonghi-ECAM-23-210-W a troufnu si říci, že při správné volbě kávy, nastavení mlýnku (tři pokusy stačí) a objemu z toho espresso vyleze.
    Ten trpaslík uvnitř, co vaří kávu, to dělá tak, že vždycky vyrobí espresso - malý objem a případně to dolije horkou vodou, když zvolíš velký objem. Což je správné a dobré.
    Napěňování mléka je méně pohodlné než u profi strojů a výsledek dokonalý není. Ale pokud chce paní napěněné mléko a nebádá nad velikostí bublinek, stačí to.

    Od téhle značky máme druhý a pokaždé spokojenost. Ve vyšší cenové hladině nebudou ty stroje špatné.

    (A před dvěma lety stálo skoro 20 000 :/)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEREZZZKA: kdyby nedosahovaly dostačujícího tlaku, tak tim kafem za tu stejnou dobu proteče míň vody. to je poměrně jednoduchá fyzika...
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    MATEYKA:
    No, mě by zajímalo jestli máš tchýni, respektive jestli znáš pojem latéčko, presíčko,etc co používá jistý specifický druh lidí. Nikde jsem nepsal nic o tom že chci aby měla moje drahá ´matička´ stroj co vyrábí plnohodnotné espresso (i když ty jsi dost vtipně nadhodi ten "catler") ale že sháním kvalitní automat, načež jsem celkem nápadně nadnesl že mi sice nejde o žádné dolce gusto ale o věc která splní představy o kávě člověku co si myslí že např. škoda octavia je dobré auto.
    Pokud jsi přesvědčen o tom že automatický stroj nepohybující se pořizovací cenou ve stovkách tisích není schopen vyrobit něco podobného výše zmíéněným nápojům tak to napiš rovnou a ty "scholastizmy" si nech laskavě od cesty, to samé platí o odkazu na facepalm, ad-hoc chceš mě nasrat?

    Mimochodem jestli nemáte žádné zkušenosti s automatickýma mašinám okolo 20000 a výše nebo naopak nevíte o nějakých levnějších a přitom srovnatelných(myslím ty uživatele co to opravdu měli mořnost srovnat) tak se prosím nevyjadřujte, řečí o tom kdo, kdy, kde, jak, s kým a s čím může co udělat už tu proběhlo tolik že by se to dalo pressovat.
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    VECTOR: nedostatecny zdroj tlaku, technologickej problem
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    VECTOR: většinou nedosahují dost vysokého tlaku, a to především po celou dobu extrakce
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    MATEYKA: A nedela se espresso nahodou tak, ze se pod urcitym tlakem necha projet horka voda kafem? A nebo jak domaci kavovary nespravujou kriteria?
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    Ve zkratce: je lepší se smířit s tím, že espresso patří do provozu a doma si kávu připravuji jiným způsobem (bialetti- moka, filtrace, džezva, aeropress).
    Problém je v tom, že naprostá většina plně automatických domácích "kávovarů na espresso" nesplňují kriteria pro jeho jasně definovanou přípravu.
    Vytéká z nich něco, co espresso jen zdánlivě připomíná a vytváří v konzumentech mylnou představu o tom, co to espresso vlastně je. Když pak espresso v provozu skutečně dostanou, jsou zaskočeni se slovy, že si doma přece dělají lepší. http://www.facebook.com/pages/Espresscious/131740903549531
    Tito lidé téma domácího espressa celkem řeší.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    MATEYKA: Hele tohle sice nejni špatný ale s automatem to má společný jen to že to má zabudovanej mlýnek. Nejsem si dokonce jist jestli mluvím řečí tvého kmene.
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    WAMP_ELF:
    Espresso - Espresso Catler ES 8012 | Catler.biz | Prodejce značky Catler
    http://www.catler.biz/product_info/k/5/p/22/espresso-catler-es-8012/
    todle prej neni spatny, ale plne automatickej stroj na espresso v domacim prostredi je vseobecne slozita otazka, ktera si casto zaslouzi jinej zpusob reseni. priprava kava na technologii, ktera se da v domacim prostredi aplikovat na 100%.
    Bavime li se o "skutecnem" espressu, je jeho reprodukce v domacim prostredi jen velice tezko uchopitelna.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    NO prostě a jednoduše máte někdo nějakej automat co byste s klidným svědomím mohli doporučit? Zatím jsem četl že ani jura za 25000 neni úplně to pravý ořechový. Zn. Tchýně.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Někdo zkušenosti s kávovary W.I.K.?
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    STOOL: Zkus Halal v Myslikove.
    STOOL
    STOOL --- ---
    Ahoj vespolek, nevíte prosívám, kde by se daly po Praze sehnat takový ty skleničky na turecký kafe s kovovou obrubou? má objem asi 1 deci... díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam