• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ADAM: to mě děsí asi podobně, jako tátův kolega v práci, kterej si plní gasket na "pressovači" jen do poloviny a točí z toho cca 2 dcl tekutiny..
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    já mám doma konvičku na 3 šálky, jinak než po vrch to neplním a ve výsledku je z toho jeden řádně silný šál, který jde s troškou horké vody rozdvojit, v nouzi i roztrojit.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ADAM:
    LUKAS87: Mam obdobnou zkusenost jako LUKAS87. Pokud konvicku nenaplnim uplne, tak vysledne kafe je vodnate a bez tela. To radej sahnu po french pressu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ja davam do moka konvičky na 10šálků 14g kávy (což by měly být 2porce espresa).
    vyjdou z toho dvě kávy á 0.25l (malý hrníček), silné řekl bych tak akorát.

naplnit ten zasobník uplně doplna jsem ještě neměl odvahu - možná to zkusim, když u nás bude 10lidí a bude stačit opravdu vypít tak malinkaté množství.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    kafe z toho udělat jde, ale bude to vodnatý. a na vodnatější kafe mi přišel vždycky trochu lepší frenčpres.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    je kava z mokka konvicky, kdy se uplne nenaplni zasobnik kavy (do konvicky na 6 salku se daji 2 porce kavy, pokud z toho vubec jde kafe udelat) nejak chutove lepsi nez z frenchpressu se stejnym mnozstvim vody a kavy (a s porovnanim toho, co se vylouhuje z ceskyho turka)? rada bych jedno z toho koupila mamce, kupuje si zrnkovy vazeny tchibo a mele ho ve starym ETA mlynku. diky za nazory :)

BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOho by zajímalo, tak právě běží MS Baristů http://worldbaristachampionship.com/
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    Ahoj, vím že to sem uplně nepatří ale u nás v práci se dějou strašný věci (hony na zaměstnance jenž jsou ve firmě víc jak 6 měsíců apod.), podržtaška jednatele osobně za těma lidma chodí a snaží se je vynervovat jak nejvíc to jde .... : ( Rozesílám CV na všechny strany a osobně bych se ráda viděla v nějaké malé kavárně beze stresu , nemám problém se učit nové věci anebo se zdokonalovat (spíš naopak těší mě to) , tak kdyby jste o něčem nebo někom věděli kdo hledá ... byla bych vám vděčná
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Musím se pochlubit co jsem dostal k narozeninám :)

VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    DESTINYX: aha. to me nenapadlo :). dekuju za osvetleni
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    VODOMERKA:
    VODOMERKA: Zalezi na preferencich, pres papir je kava chutove uhlazenejsi, jemnejsi. Olej muze vadit lidem s citlivejsim zaludkem. Ve vuni neni dle meho subjektivniho hodnoceni rozdil.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    WAMP_ELF: jo, mne taky prijde, ze je skoda silice a spol nechavat v papirovym filtru, kdyz muzou chutnat a vonet :)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    VODOMERKA: nejsem plně fundovaný ale není to dobře. ale ani nevím do jaké míry k tomu skutečně dochází.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    DESTINYX: a to je dobře?
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY: Nebo se mele kafe do aeropressu tak nahrubo, že v něm stejně žádný menší částice nejsou?
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    SPYYDY: Kafe tam samovolne proteka vice nez papirovym filtrem. U me vede papir, zachycuje oleje z kavy.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAR_TINA: prodejní marže?
    já bych to kupoval přímo z itálie. asi sem snob :D
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    SPYYDY: používám namísto papírových a prachu jsem si nevšiml (ale tak v mých podmínkách...) Co mohu říci je, že filtruje kávu výrazně pomaleji než papírový a prodlužuje tak extrakci - považuji za plus.
    GANESHA
    GANESHA --- ---
    Peklo na talíři: Káva - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 684722)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/684722-peklo-na-taliri-kava
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Máte někdo zkušenost s nerezovým filtrem do aeropressu? Asi přes to propadá trochu víc prachových částic kafe, co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam