• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    MILAZAJICEK: zkoušel jsem všechny možný stupně namletí, věř.) Rozdíl byl znatelnej, ale nedělo se nic, co by dělalo z toho výluhu presso. Jsem přesvědčenej, že jestli by něco pomohlo, je to snížení doby extrakce snížením pracovního tlaku, ale možná, že ani to by nic moc neudělalo.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SPYYDY: tak pak to mas namlety moc jemne ta voda si najde jen cestičku kterou teče a místo espressa mas nechutnej výluh.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    MILAZAJICEK: mlýnek mele fakt najemno, v šálku jsou i prachový částice. Soudě podle odpadu mi přijde, že je dávka i docela dobře stlačená..
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SPYYDY: To tlakem nenapravis, problem je ten mlynek.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Nemáte někdo zkušenost s úpravou pracovního tlaku u nějakýho automatickýho pressovače?
    Máme doma Siemens TK52001, kterej extrahuje pod 15 barama a "kafe" vyteče po cca 10 vteřinách ( teď nevim, ale 35ml asi ještě výrazně dřív). Kafe tvoří spíš vodová a připálená tekutina bez výraznější crémy.
    Říkal jsem si, že snížení na cca 9 bar by s tim mohlo třeba něco zajímavýho udělat, ale i když jsem říkal, že s koncem záruky počítám, v autorizovanejch servisech se na to moc netvářili.
    Ten siemens má vlastní mlejnek s nastavitelnou hrubostí, ani nejjemnější hrubost ale dobu extrakce výrazně neprodlužuje..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    The Coffee Blood Pressure Connection - Caffeine and High Blood Pressure - Tea and Blood Pressure
    http://highbloodpressure.about.com/od/prevention/a/caffeine.htm
    VALOR
    VALOR --- ---
    ZUZKAOU: to bohužel nemůžu žena to viděla ve zprávách a hlásila mi to jako super zprávu že můžu pít kafe. Nějak se mi tomu nechce věřit
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VALOR: mohl bys prosím dodat zdroj - tedy alespoň abstrakt té studie, ne článek na serveru typu novinky?
    VALOR
    VALOR --- ---
    Co si myslíte o tom novém objevu že kafe neškodí lidem s dlouhodobě zvýšeným tlakem?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Mnoho lidí má zakrnělý nebo poškozený chuťový buňky ( nic proti nikomu). Spousta sraček všeho druhu se prodávaj ( daj prodat) výhradně v Čr nebo ve 3. světě. I v nezapadlejší vesnici v Chorvatsku nebo Řecku maj v hospodě profesionální presovač, páč lógr zalitej vodou nebo chemky typu instant/xin1 nikdo nekupuje. To samý je s alkoholem/ zmrzlinami/ cukrovinkami aj. potravinami.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JAKOUBEK: mně kafe z kapslí krutě nechutná a navíc je člověk vydaný napospas jedinému výrobci. Měla jsem léta obyč pákový přístroj a popravdě jsem z něj měla výsledný produkt radši než z profimašin v práci - a i teď, když mi máma udělá presso z tejden otevřený plechovky Illy v Krupsu za tři tisíce, tak mi chutná víc. Asi jsem hříčka přírody.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    VECTOR: ano. definice mluví o tlaku, době extrakce a _teplotě_.
    s ohledem na to, že to má malej bojler bude u toho xindlu pravděpodobně divoce cestovat teplota během extrakce a i udržet počáteční teplotu extrakce při víc šálcích bude pravděpodobně kumšt (je to trochu kumšt i u tý Gaggie).
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    moje drahá máti mi říkala, že mi koupí kávovar na tablety ke svátkům mamonu, který se už neúprosně blížej. Protože ví, že nejsem zrovna vánoční typ a nechci, aby kvůli tomu za mě někdo utrácel prašule, říkala mi, že to vůbec neni drahý. Mě to přijde drahý jako sviňa, protože člověk je odsouzenej ke kapslím od nestle. Když pominu, že je to nadnárodní společnost, která se přiživuje na zemích třetího světa, přišlo by mi nešťastný, mít na výběr mezi nějakejma prefabrikovanejma kávičkama. Radši budu pít dobrýho turka, kafe který si vyberu, namelu a vychutnám
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    VECTOR: já ho měl nějakou dobu doma a byl jsem spokojenej. poměr cena/výkon je podle mě dobrej
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Za tři tisíce je Nespresso naprostá špička
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VECTOR: Tenhle znam, neni uplne spatnej. Dost u nej lita teplota vody, takze obcas nejaky kafe chutna pripalene
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    LUKAS87: A muzes mi to nejak vyvratit?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    "pokud ti tam tece pod spravnym tlakem spravny mnozstvi vody, neda se na tom nic zkazit"
    nešiř bludy, prosím.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    TRANQUILITY: Mne pripada celkem v poho napriklad tento: http://www.mall.cz/espressa/delonghi-ec-330-s01

    Ale zkusenost nemam. Mistni snobove sice tvrdi, ze jakmile nemas pristroj za 20 tisic a mlynek za 5 tisic, tak se to neda pit, ale jde o to, aby se pristroj hned nerozpadl a dal se pouzivat. A pokud ti tam tece pod spravnym tlakem spravny mnozstvi vody, neda se na tom nic zkazit.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TRANQUILITY: je to tak, jak pisi kolegove nize (a uz to tu bylo napsano nekolikrat). bud maji rodice espresso radi - a kavovar za trojku jim ho rozhodne neda (nezapominej na mlynek, protoze z predemlete kavy zadny zazrak nevznikne)... a nebo maji predstavu o dobre kave trochu nekde jinde nez ty/my - a pak se nespresso nebo dolce gusto nezda zase tak neprijatelnou alternativou (moji mame jsem koupil dolce gusto a je spokojena). mleti, davkovani, pechovani, kava rozsypana po pracovni desce... ne kazdou mamku na tyhle kejkle uzije. moje tchyne moji starou gaggii - po zjisteni, ze se nejedna o kapslovy kavovar - s diky odmitla. takze zvazuj peclive .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam