DYSTOPIK: Je to hlavně daný tim, že BPH nějaká kilovka vlastně nezajímá. Ono je to totiž skutečně pražírna kávy, ne nějaká lokální výběrová malopražírnička. Mimo jiné od nich odebíraj kávu i jiný firmy, co prodávaj "čerstvě praženou kávu" a balej jí, jako by to byl jejich výrobek.
Jestli ti mohu doporučit (jako už jsem to tady psal nespočetněkrát) - udělej si chvíli volno a zajdi se tam podívat. Autem je to dostupný bez problémů (plus tam je vždycky, kde zastavit), pěšky je to celkem příjemná procházka (pokud máš rád industriální prostory - ano, na první pohled se to může zdá bejt nebezpečný místo, nicémně zkušenost velí, že jsou tam v přístavišti hodní a milí lidé, včetně kapitánů a opravářů lodí). Na místě ti klidně navážej i 250 g, pokud teda máš pocit, že bys toho víc nespotřeboval (i když se budou tvářit trochu divně, protože brát kafe po čtvrt kilu, no...), cena se pohybuje mezi 240-300 Kč/kg, dle druhu - posledně jsem si připlatil za Brasilii Jardim das Oliveiros a nelituju, je to hodně jiný kafe, než jsem měl doteď.
Pravda, kolujou zvěsti o tom, že nelpěj tolik na přesnosti produkce a už jsem se i párkrát (asi dvakrát?) setkal s tím, že mi to kafe nechutnalo, tak jsem holt měsíc pil kafe s mlíkem (se to ztratí).