• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PRDELMRDEL: Jo, na ten jsem zapomněl. I když jak jsem ho jeden čas sháněl po domácích potřebách, nikde ho neměli. Přes web jsem ho kupovat nechtěl. Pak jsem koupil Mini Mill
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    LUKAS87: 20kg je prezitek, to by mi upadla ruka.
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    NTR23: Jak uz se tu taky psalo, jako budget reseni v klidu funguje i Lodos Temp, kterej maj ve spouste domacich potreb do tri kil. Jasny, ze to neni hario nebo prolex, ale je do 500 a porat lepsi, nez noze:)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Zrnkový kafe z Tchiba, jdu blejt...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jinak byla jsem potěšená tím, že naučím své přátele a rodinu kupovat mi místo čokolády nejmenší balení zrnkového kafe na váhu z Tchiba, páč docela ušlo, ale pak jsem si zas jednou uvařila v airscapu uskladněný Goppion (italské kafe z něhož ve Wine Food Marketu dělají espresso) a to byl masakrální rozdíl, co se v té koncičce objevovalo! ale mohlo to být i tím částečným vyčichnutím té čibo brazílie.

    pomalu se blíží nákup nějakého dalšího vzorku, juchů! :) ale je to jak vybírat boty, nebaví mě nákup, už to chci mít doma :))
    tak třeba mi i někdo tady dáte tip - ráda bych něco pořád trochu "holčičího" do čokolády a sametu, ale současně aby to bylo hodně intenzivní a ne jen takové kakaíčko, ovšem bez nějaké velké kyselinky... ten Goppion takový vcelku je, ale ráda bych nějakou čerstvě praženou Pražírnu, DoubleShot, CoffeeSource nebo podobně, radši chodím najisto :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    NOISEGATE: vařím také kafe v moka konvičce. pořídila jsem si zde doporučovaný ruční mlýnek hario mini mill a jsem naprosto spokojená, stojí 790 Kč (dávají k tomu slevu na skvělé kafe :)
    jemnost mletí na moka konvičku nemá být úplně najemno, ale spíš na střední stupeň, při moc jemném se ti částečky kávy dostanou až do nápoje a je to taky moc stlačené. hraju si skoro měsíc se stupněm mletí a teplotou, ale radila mi mamka co na moka konvičce vařila v Itálii kafe 15 let, takže se celkem zadařilo. nechce to ani najemno, ani moc nahrubo, to zas pak proteče moc rychle, musí ti to kafe přibývat pomaličku.
    kávová zrna skladuju v poměrně drahé dóze airscape (490 Kč) a jsem z ní nadšená, kafe co jsem si nedala do plechovky mi během pár dnů tak vyčichlo že jsem ho mohla skoro vyhodit :D ale určitě stačí i obyč plechovka, pokud to neskladuješ měsíce.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NOISEGATE: Probírá se to tu furt dokola. Tento nožový ti kávu rozseká. Nepravidelně, dole bude prach, nahoře kousky. A pokud chceš kávu pro moka konvičku, tak ji potřebuješ jemnou. Tzn., že ji budeš v tom mlýnku drtit dlouho, čím ji spálíš. Výsledkem jsou vyhozené peníze za mlýnek. Pořiď za 900 ruční , kde si nastavíš pohodlně hrubost mletí pro různé druhy přípravy.
    V elektrické verzi tyto mlýnky vyjdou na tisíce. Za 500 tedy nekoupíš nic.
    LANC
    LANC --- ---
    SVETLUSKA222: Konzervativně nedám dopustit na tradiční ruční, nejlépe starý "po babičce". Mám zkušenost s ty dnešní šmejdy stejně za chvíli odejdou :(
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    cau. doporucite prosim nejaky slusny mlynek na kavu, manual nebo elektricky? kavu pripravuju v tomhle: http://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/bialetti-venus-10/ rodice maji nejlevnejsi Bosh http://kavomlynky.heureka.cz/bosch-mkm-6003/ ale nevim jestli je to uplne idealni. taky doporuceni na nejakou pixlu na skladovani zrn (v lednici?) za mlynek bych dal nerad vic nez 500,- diky
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    3MARIE: Pravděpodobně meleš beztak moc najemno, jestli to musíš "reulovat" stlačováním. Zkoušel jsi někdy tempovat na váze, abys to měl přesně těch 15-20 kg?
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    SVETLUSKA222: ja mam asi dva mesice zminene Rancilio Rocky a je to super grinder. Ma hodne velky rozsah nastaveni, takze presso, turek, french press atd. neni problem. Namleti je hodne rovnomerne. Jediny problem, ktery s Rockym mam je ten, ze kdyz sem chtel mlit na mene nez 10 (pro presso), tak mi vystrelilo tesneni z boileru v me 20+ let stare Gaggia Rio Vapore ;) Takze melu na 10 a stlacenim reguluju optimalni pull-time.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SVETLUSKA222: na co to chceš?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Iberital Challenge taky neni marnej, i když se v něm to kafe při mletí pozorovatelně ohřeje.

    Zásadní otázkou je k jakýmu druhu přípravy to bude sloužit.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Já jsem dospěl k názoru, že minimálně Rancilio Rocky, nebo tak něco. Můžete mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit, pls?

    (Po zkušenosti s Krups GVX 242 a DeLonghi KG 89, což je totéž. Možná i ETA je totéž. Mám pocit, že je to jako s kotoučovými bruskami za podobnou cenu: v krámě na regále je pět typů, ale liší se jenom barvou a vypínačem. A všechny stojí za hovno.)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Ahoj, jaký máte názor na mlýnky na zrnkovou kávu klasické ruční/elektrické? Chci nějaký pořídit. Máte něco na doporučení? Děkuji všem.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Coffee Machine Service | Inside your coffee machine
    http://www.stevenheaton.co.uk/blog_coffee/
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    World's Awesome Latte Art =free pour no steam= - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=4Axd3uPDxzE


    čumim jak puk.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    jojo, člověk by neřekl kolik udělají rovnomerne otvory.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    VST košíky jsou skvělý. Jen teda musím mlít nezvykle najemno a čekám na plochej tamper (mám americkej konvex a zjevně to neni ideální kombinace). Jsou echt citlivý na rovnoměrnou distribuci a pěchování.

    A to kafe je úžasný, ani sebemenší náznak kouřovýho/hořkýho aroma, zato kopec ovoce, náznak čokolády a lehce limetková acidita. Je na čase zprovoznit PID a nějakej předohřevnej bojler na tu mojí Gaggiu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam