• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Tak přátelé, jedna smutná zpráva:

    :: OSEL.CZ :: - Po kávě potomstvo hloupne
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=7069
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    JAKOUBEK: Co s tim zajít do Vršovic do "CofíSórs"..? :-D Ne, chápu. Když si vyhandluju volnější odpoledne, chtěla bych taky konečně spatřit ten váš stroj!
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MEYBYBY: Ahoj. Jo vezmu ji do prace. Mam tam cone drip i vacpot, takze si muzem hodit kostkou. Na espressu bude balicek smesi z The Barn z Berlina. Uterka se hadam nedozije ani jeden z nich ,)
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    JAKOUBEK: Takže na Vltavský? :-)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Kdyby mel nekdo chut na opravdovy dzusikovy drip, v pondeli otviram a konzumuju neocekavane ziskany balicek Ethiopia Wote z prazirny Drop Coffee ze Stockholmu.

    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Především ve všech starbucks, co jsem viděl, maj mašinky, kde zmáčkneš tlačítko a vypadne kafe. Na rozdíl třeba od Costa Coffe. To mi příjde jako docela zásadní - a nebo je to jenom můj omyl?
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    Děkuju za reakce! :-) Potřebuju ze sebe shodit určitou nedůvěru, kterou vůči SB chovám. Další část výzkumu je totiž "terénní výzkum". Ale je to spíš sociologického než gurmetského ražení.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    na řetězci není imho nic špatného, když jsem dobrej tak oteviram další podniky. jsou retezce s vyberovou kavou. jde o přístup.
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    Osobně to mám úplně stejně, jako píše SATAI nebo MAR_TINA (jen teda chodím do Costa Coffee, přijde mi že mají kvalitnější kafe a víc dbají na přípravu, ale nakonec je to taky jen řetězec), takže místo, kde můžu hodinku a půl posedět s knížkou a u toho něco popíjet nebo si (relativně) v klidu s někým v centru popovídat v příjemném prostředí.
    SATAI
    SATAI --- ---
    MEYBYBY: Jak uz tu padlo: preprazene a doslazene. Ale dulezite je uvedomit si, ze Starbucks neprodavaji kafe. Prodavaji ti misto, kde se muzes s nekym setkat a nezvat ho domu, kde muzes utlouct cas s knizkou, kdy si vyridis na cestach postu...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    on SB v základu nepoužívá úplně špatnou kávu. hodně investuje i do pěstování a hlídá si nějakou kvalitu. jenže jde o to co s tou kávou dělají a do čeho ji používají.
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    MEYBYBY: Já rozhodně nepovažuju Starbucks kafe jakkoliv za ekvivalent kvalitní kávy, ale na druhou stranu jsou mi sympatičtí tím, že jsou všude (takže na letištích nebo nádražích jsem za ně ráda), bývá tam příjemné posezení, v létě jsou chvíle, kdy opravdu ocením jejich frappucina a jsou ochotni bez příplatku použít dobré sojové mléko (což, když člověk cestuje s partnerem alergickým na laktózu, je fakt fajn). Na kafe bych tam nešla, na sladkost s kofeinem a s příchutí se tak třikrát do roka stavím ráda.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEYBYBY: bohužel, nemohu sloužit. Mají to balíčkové kafe předražené, nekupuji ho.
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    BLACK_ONYX: Ještě otázka - dokázal bys o té přepražené kávě říct, že v zeleném stádiu byla kvalitní, jen ji zmrvili pražením? Nebo i ten základ je levná káva plná kamení a větví?
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    BLACK_ONYX: To je jediné pochvalné, co jsem o nich zatím také slyšela - ukázali lidem hodnotu kávy. Bohužel v jejich případě - McDonaldizace je na úkor kvality.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    blondie je stále uhel. co se jim musí nechat je, ze naučili lidi platit za kafe a zajímat se o něj.
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    MAR_TINA: Děkuji.. právě ten marketing mi přijde jaksi přibarvující. Jaká je skutečnost je asi k nedopátrání. Chutnala jsi někdy jejich Blond praženou kávu? :-) Zajímalo by mě, zda je lepší než ukázka uhlíku(dark), co nám jedou přinesl zákazník do pražírny.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEYBYBY: Kavárna to není, to ne :D

    Ale je to řetězec, který má hezkou a vždy velmi příjemnou obsluhu, vaří (drahé) překapávané kafe, které doplní vším možným a vyrobí tak obří hrnek kávovité sladkosti. Občas (cca 3x do roka) na to mám chuť. Neprudí, když to člověk pije dvě hodiny s knihou a jde si 3x na záchod a 4x pro vodu. Mají hezký čistý posezení a okolo nějaké obrázky, jak šetří pralesy. To vnímám jako marketing, tedy tomu vlastně nevěřím, ale nijak nepátrám, jak to teda je.

    Blond je světle pražené. Mají v obchodech takové regálky s ukázkou zrnek. :)

    A dělají velmi kvalitní ternohrnky - ty kovové. 3 roky užívání trvalo, než začal téci v pozici hlavou dolů.
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    DESTINYX: Názor sdílím, jen mi nejde na rozum, co znamená na jejich stránkách nabízená Blond Roasted káva..Netušíš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam