• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ZOBAAK: jak to delaj, když dělají coldbrew?
    SATAI
    SATAI --- ---
    MR_DAN: pak sem posli kopii laboratorniho deniku ;)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ZOBAAK, TEEAK: hmm, diky za podnety :-)
    je to asi otazka, nakolik je kafe dobry zivny medum pro ruzny fauny a flory, pripadne jak rychle ty obsazeny oleje dokazou oxidovat s nemenici se trochou vzduchu mezi hladinou a spuntem ... to vsechno jeste navic za nizky teploty a bez svetla
    asi teda udelam nejakej vyzkum, od lednice na zachod to mam docela blizko kdyztak :D
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MR_DAN: za mě jenom radím, dávat si sakra bacha na čistotu té sklenice (ideálně opravdu vyvařit) .. víčka/špuntu/čehokoliv co se toho dotkne (třeba lžičky, trychtýře a tak) .. protože jestli to plánuješ skladovat delší dobu, tohle bývají nejčastější přenašeči fujtajblíků, ze kterých pak kdeco roste :)
    KEB
    KEB --- ---
    MR_DAN: Co máš proti jihlavance? Vždyť přece voní hezky :D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SATAI: zchlazeni samotnyho se nebojim, to ja uz si nejakej cas takhle chladim pres noc kafe v keepcupu na rano :-)
    jde mi spis o nejaky mozny "kazeni se", jestli kdyz si udelam tri litry kafe do lednice a kazdy rano z toho ten ctvrtlitr ubyde, tak aby ten uplne posledni ctvrtlitr nechutnal jak jihlavanka nebo neco takovyho :-) nebo abych z toho nemel brinkacku :-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    MR_DAN: ozkousej to ;)

    Minimalne ti poradim do zacatku, ze schlazenim prakticky cehokoli prijdes o kus chuti a vune, takze rovnou zacinej s necim silnejsim.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MILAZAJICEK: akorat ten oscar je HX s 2,5l bojlerem, to je na stejny urovni jako ta cellini rada a ta je za trochu jiny penize
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    caues, mam dotaz - kdyz si udelam filtr, naleju ho okamzite do skleneny lahve, zaspuntuju a dam hnedka do lednice zchladit, jak dlouho mi tam tak vydrzi? pripadne co se s tim kafem muze dit, kdyz je hermeticky uzavreny a v chladu a tme?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    HONCKA: zase já mám za 15k http://eshop.lapavoni.com/en/gran-caffe-gcpm.html celokovový a nový.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DEIKSAC: automat ti neporadim, ale do 15k by si mohl mit tuhle masinu
    https://www.facebook.com/baristaservis/photos/?tab=album&album_id=888064777948727
    (nevim, jestli je to jeste aktualni, nebo je pryc)
    k tomu bych se hunta jeste zeptal, jestli by k tomu nemel do 5k nejaky mlynek, ja od nej mel quamar m80
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    TBC: Jojo, da se v poradku nastavit na ruzny hrubosti nekonzistniho mleti k nicemu.. Na co potrebujes mlynek? Jestli filtr, koukni minimalne po zakladnich baratzach, gaggii mdf, rancillio rocky, zkus haluzi objevit nejakej concept 5120. Jestli espresso, kvalitni mlynek je jeste dulezitejsi, mrkni po bazarech a najdi na primacafe.cz uzivatele Hunt01. Je to odvážný tvrzeni, ale nebal bych se rict, ze lepsi nez ten Krups bude snad i rucni Porlex..
    TBC
    TBC --- ---
    Mate zkusenost nekdo s timto mlynkem? Nastaveni hrubosti slape v poradku?

    https://www.mall.cz/mlynky-kava/delonghi-kg-89
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    SATAI: co máš na mysli? držák na překápko bych jí asi dát doved :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SHAMI: jsou krásný, zejména ty "ušiska" :) .. ten vpravo nahoře je můj aktuální favorit :D
    SATAI
    SATAI --- ---
    DEIKSAC: kombinace mlynek + jedna/dve "rucni" "alternativni" metody je OK?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    KOLU: já jsem pokudně bral robustu z balíren (indie) a na model, jako jsme měli v zimě v jižním thajsku (silný překápko s kondenzovanym mlíkem) je to úplně fajn

    Nicméně mám dotaz - máti bude mít za půl roku šedesátiny, před asi třema rokama jsme jí dali manuální presovač, což mělo docela radikální efekt na vztah ke kávě - z instatního kave 100% přechod na obstojný nápoje. Kávovar nicméně už začíná trochu protejkat, tak si řkám, že bychom jí mohli dát něco solidnějšího. čili - máte tip na solidní domácí stroj? Může bejt celoautomat, ael v zásadě třeba i kombinace mlýnek/káývovar. Rozpočtově řekněme do 10-15k?
    SHAMI
    SHAMI --- ---
    SAMIEL: dik :) je to komplet rucni vyroba, toceno z volne ruky na hncirskem kruhu a domodelovane prvky, rucne malovane.. z odolne keramiky (hrnky z tehoz materialu mame v kavarne vic nez rok stale kompletni)
    na funkcnost jsem se snazil dbat a konfrontovat s orig. kalitou..
    velikost direk je optimalni, maji i “stekaci” zlabky i rantl pod filtrem
    cena je 850kc



    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    SHAMI: Vypadá to pěkně :) funguje to taky pěkně? A nějaké podrobnosti k tomu? Třeba cena a tak dále?
    SHAMI
    SHAMI --- ---
    me první "kality" na prodej.. kdyby nekdo .)


    http://www.cuketka.cz/2301/
    FB
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam