• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    KEVIN00: mě se vyžvejkal pětihran na porlexu, ale bylo mi mlýnku líto, tak jsem to vyřešil takto

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    UMIAKI: Ja ti nevim… to, ze to neni AZ takova katastrofa za tu cenu, pro me asi neni uplne dobrej argument :-D
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    UMIAKI: V práci mám mlýnek Hario Slim Plus a mohu plně potvrdit vše co píše ICARUS. Ke kličce bych ještě přidal, že nejenže se neustále "zasekává", ale i vypadává z čtyřhranu, takže mletí je mocninou utrpení.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    UMIAKI: Třeba u toho Skertonu mi přijde, že se strašně blbě drží, regulace mletí je nepoužitelná jednak přístupností a druhak strašně velkou granularitou nastavení, mlecí kameny nejsou stabilní takže to mele dost nekonzistentně a taky samotné mletí je dost utrpení - klička se furt někde zasekává a chce to celkem dost námahy.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Nechápu ten hate na mlýnky Hario. Stojí jako dva pytlíky kafe a lidi to používají už třeba 15 let: Tehdy snad ani nic jiného nebylo dostupného. Další mlýnky stojí násobně víc než těch cca 600 Kč a jsou lepší, jo. To je snad dobře, ne?:-)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    JINX: Vyzkoušel jsem jich víc a zvítězil u mě Fellow Carter Mug. Pije se mi z něj nejlépe.
    Carter ‎Everywhere Mug | Fellow® Official Store
    https://fellowproducts.com/products/carter-everywhere-mug
    KYTT
    KYTT --- ---
    Jojo Kinto dělá dobrý hrnky, já mám tenhle: https://labohemecafe.cz/products/to-go-tumbler-360ml-white?variant=32474767261741. Teplotu drží super, ale samozřejmě nejde dát do batohu s kafem uvnitř :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    JINX: Imho hario umi skoro vsechno krome mlynku v rozumny kvalite za slusnou cenu. Zrovna termosky bych se od nich asi uplne nebala.

    Osobne se mi asi nejvic libi Kinto Travel
    JINX
    JINX --- ---
    Mate někdo tip na kvalitní termohrnek/termosku na kafe? Něco jako Hario Stick akorát tady si úplně nejsem jist kvalitou po tom co jsem si koupil jejich mlýnek :-(
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    PULKA: Pokud tě to počitadlo hodně trápí, tak mlýnek jde rozebrat a podle toho, jak se zpátky poskládá, tak může mít počitadlo začínající na nule. Ale asi to bude chtít několik pokusů, než se trefíš.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ICARUS: Tak už ho mám 1ZPresso Q2 se sedminhrannýma mlecíma kamenama doma a spokojenost :) Mele super, lehce, najemno. výsledek mi přijde mnohem rovnoměrnější než ten Porlex Mini. Jsem ráda, že jsem zůstala u takhle malého průměru, mám malé ruce a tohle vyžaduje trochu lepší uchycení, jak to nemá kolem sebe gumu. Jenom mi vadí pár detailů jako je fakt, že počítadlo nastavení jemnosti mletí nezačíná na 0 ale na 4, klička v jednom kuse s víčkem (tj. sype se z vrchu nepořádek, když to dám do batohu, protože to prostě nemá uzávěr), a největší teda fail rozdílné dřeva na kličce a na mlýnku (pořád nerozumím tomu, proč není stejný). Taky je v jenom o 1 cm vyšší než Porlex Mini, ale díky provedení vypadá trochu humpolácky, no, až nebudu vědět co, tak si myslím, že prostoru pro dobrý a hezký mlýnky je na trhu fakt spousta ;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ICARUS: To ti podle me udelaj vsude, normalne se zeptej, zacala bych klidne Double shotem
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Je nějaká kavárna/pražírna v Praze, kde by byli ochotní uspořádat cupping (s nějakým výkladem) pro (nejlépe soukromou) společnost cca 10 lidí?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Can Drinking French Press Coffee Raise Your Cholesterol? | HuffPost Life
    https://www.huffpost.com/entry/french-press-coffee-cholesterol_l_62e94057e4b00fd8d8436fb8
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    někdo zkušenosti s Mr. Coffee Coffee maker, překapávače?
    https://www.mrcoffee.com/explore-drip-coffee-makers.html

    Drip Coffee Makers — super simple, super cheap
    https://youtu.be/Sp9H0MO-qS8


    Amazon.com : mr coffee coffee maker
    https://www.amazon.com/s?k=mr+coffee+coffee+maker&crid=1HGHV3O2P3XY8&sprefix=mr+coffee+coffee+maker%2Caps%2C161&ref=nb_sb_noss_1
    PULKA
    PULKA --- ---
    ICARUS: Diky, za komentar. Kapacita mi tak nevadi, v 90 % melu kafe pro jednoho.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    PULKA: Ten mele pěkně. Má ale nevýhodu, že závit mezi mlýnkem a nádobkou na kafe je hodně jemný, takže se často stává, že se do něj dostane trošku namletého kafe a pak to nejde zašroubovat. Musí se pak vzít třeba jehla a projet to. Taky má teda kapacitu stěží 20g.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ADAM: Ještě jsem objevila 1Zpresso Q2 - ve verzi se sedmihrannými kameny by měl být výsledek podle review https://www.youtube.com/watch?v=aGPLThijjSs dost podobný MK4 a navíc se vejde do AeroPressu... No, nic, asi budu muset ještě přemýšlet :-D
    PULKA
    PULKA --- ---
    ADAM: Dik. Ja jsem od nej prave videla srovnani drazsich mlynku a to spis rikalo koupit. Tohle https://www.variabrewing.eu/products/varia-hand-grinder-1 vypada jako (za me hezci) alternativa k Timemore a stoji taky pulku, ale tezko rict, nevidim z mobilu treba nahradni dily.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Nejlepší mrknout na yt třeba na tohle a na hoffmanna
    Best Coffee Hand Grinders under $150?
    https://youtu.be/ZEuym4BSHgQ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam