• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: Proto píšu zvážit po namleti
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOLU: jakej mlýnek namele na prach bez toho, aby v tom mlýnku něco zbylo? Teureticky by to šlo zvážit i s mlýnkem, ale problém je ten, že běžný přesný váhy ti zváží pouze relativně malý množství. Váhy, který budou mít dejme tomu do 10kg s přesností 0,001g asi běžně neseženeš.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    KOLU: Jasně dobrý tip, čím větší rozdíl v hmotnosti tím čerstvější jestli tomu dobře rozumím
    KOLU
    KOLU --- ---
    MESKALITO: Zvazis vzorek, nameles na totální prach, necháš z toho uniknout CO2, Zvazis znova. Bude to chtít hodně přesný váhy... Mozna pro kontrolu zvážit ještě okamžitě po namleti.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    Tušíte jak by se dala ověřovat čerstvost kávy, z hlediska výzkumu, abych mohl zpracovávat nějaká data? Ochutnávat me to nedává smysl, nejak merit unik CO2?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DUBLIN: Zhruba okolo 66 990 Kč.
    DUBLIN
    DUBLIN --- ---
    Cau, věděl by někdo přibližně kolik tak může stát pronájem kávovaru nebo koupě Jura X6 do firmy? jen tak mě to obecně zajímá co firma pořídila
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Nekdo tip na dobrou Etiopii nebo jinou kyselinu na espresso do tisicovky? Posledni pytel jsem bral z cofee spot a nechutnala mi. Diky.
    KOLU
    KOLU --- ---
    Nejtěžší je najít si v bytě místo s relativně stabilní teplotou. Obzvláště tady v UK jak jsou vsecky baráky z papíru a sádrokartonu... Prdel
    KOLU
    KOLU --- ---
    Stejnej problem jsem měl s Atagem. Jakmile byla teplota vzorku rozdílná od teploty kalibrace a kalibrační kapaliny, kecalo to. VST mi přijde že je ten rozdíl schopnej líp kompenzovat (mel jsem na nejakej čas oboje, atago jsem nakonec prodal).
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    BLACK_ONYX: Je potřeba měřit chladné kafe a dostat se pod 25°C. Resp blízko teplotě destilky při kalibraci.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOLU: viděl jsem, ale měl jsem z toho videa pocit, že to bylo celkem spichnute horkou jehlou. Pravda je, že se musí s každým měřením kalibrovat. Zkouším s VST vedle sebe a s dobrým workflow je to fakt dostatečně přesné. Jsem zvědav na tu druhou verzi.
    KOLU
    KOLU --- ---
    kdyz to testoval Lance Hedrick tak to dopadlo dost tristne...
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BLACK_ONYX: to vypada dobre!
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Testuji DiFluid. Při správném používání je to přesné jako VST, ale za zlomek ceny. Maximální odchylka 0,03%
    Toto může být zásadní pro kvalitu kafe v hodně kavárnách.
    Appka by snesla ještě trochu doladit, ale to je otázka času.

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    UMIAKI: Ano! Mam ho rok a stale na nej nedam dopustit!! A porad to tu pisu dokola. Kdyz jsme na chalupe, kde mam starej Rhinoware, tak mam vzdycky pocit, ze mi upadnou ruce, nez kavu namelu.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    LUCIASHECK: Já ho mám už pár let v šuplíku jenom do kempu. Doma používám Baratzu Sette🙂
    Kdybych si teď pořizoval ruční mlýnek tak skončím u Timemore jako rozumného kompromisu.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    UMIAKI: Vsak ti ho nikdo nebere :-D ano, ve sve dobe mnoho let zpatky to byly jedny z mala dostupnejch “lepsich” mlynku. Ale v soucasny dobe uz jsou kvalitni mlynky dostupny v takovejch cenovejch relacich, ze koupe napr. Toho Skertonu (za kolik? Sedm osm stovek?) imho naprosto postrada smysl. Nenabizi uzivatelskej komfort, nenabizi spolehlivost, nenabizi kdovijakou zivotnost, nenabizi kvalitu zpracovani ani kvalitu mleti a navrch nejsou ani hezky :-D
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    UMIAKI: to, že se dá něco koupit za desetinásobek ceny, rozhodně neznamená, že levná varianta je shit
    výrobci módních hadrů by mohli vyprávět a coffee fashion k tomu má v mnoha ohledech dost blízko

    takže zádrhele jsou, třeba že comandante dělá skvělý věci a taky si nechají zaplatit za značku a design desetinásobně, ale desetinásobně víc muziky z toho nevyždímeš

    ale ano, souhlasím, že zrovna v případě hario skerton nízká cena odpovídá nízké kvalitě
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Hario Skerton a Mini jsou doslova nejlevnější kávové mlýnky s kameny. Když vidíte že se běžně daji koupit Comandante za desetinásobek nebo třeba Timemore za pětinásobek, tak by mělo být jasné, že v tom budou zádrhele 🙂 you get what you pay for

    A Lodos Tramp jste zkoušeli? To je teprve peklíčko😁
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    JINX: Jsem nadšenej z Kinto Travel Tumbler. Je to spíš termoska, dá se bez obav hodit do tašky. Pije se z něj dobře a díky chytře vymyšlenýmu uzávěru nešplouchá ven ani když pješ v pohybu.

    Kinto Travel Tumbler 350 ml - červená | Kofio.cz
    https://www.kofio.cz/prislusenstvi/kinto-travel-tumbler-350-ml-cervena/1903
    KURE
    KURE --- ---
    ICARUS: tak moje 70tileta matka s tím mele kafe bez nejakejch potizi.
    Nastaveni hrubosti je oser ale to neprenastavuje protože si dělá furt frenchpress.
    Kupoval jsem ji to jako darek, kdysi davno. Nic jinyho tu nebylo.
    Koupil bych to dneska? Ne. Jsou lepší. Plni svou funkci bez nějakých oserů, ano.
    P.s. jestli si začne stezovat, že ji sere mlejt v tom kafe, dostanou staroušci presovač.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    KEVIN00: mě se vyžvejkal pětihran na porlexu, ale bylo mi mlýnku líto, tak jsem to vyřešil takto

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    UMIAKI: Ja ti nevim… to, ze to neni AZ takova katastrofa za tu cenu, pro me asi neni uplne dobrej argument :-D
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    UMIAKI: V práci mám mlýnek Hario Slim Plus a mohu plně potvrdit vše co píše ICARUS. Ke kličce bych ještě přidal, že nejenže se neustále "zasekává", ale i vypadává z čtyřhranu, takže mletí je mocninou utrpení.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    UMIAKI: Třeba u toho Skertonu mi přijde, že se strašně blbě drží, regulace mletí je nepoužitelná jednak přístupností a druhak strašně velkou granularitou nastavení, mlecí kameny nejsou stabilní takže to mele dost nekonzistentně a taky samotné mletí je dost utrpení - klička se furt někde zasekává a chce to celkem dost námahy.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Nechápu ten hate na mlýnky Hario. Stojí jako dva pytlíky kafe a lidi to používají už třeba 15 let: Tehdy snad ani nic jiného nebylo dostupného. Další mlýnky stojí násobně víc než těch cca 600 Kč a jsou lepší, jo. To je snad dobře, ne?:-)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    JINX: Vyzkoušel jsem jich víc a zvítězil u mě Fellow Carter Mug. Pije se mi z něj nejlépe.
    Carter ‎Everywhere Mug | Fellow® Official Store
    https://fellowproducts.com/products/carter-everywhere-mug
    KYTT
    KYTT --- ---
    Jojo Kinto dělá dobrý hrnky, já mám tenhle: https://labohemecafe.cz/products/to-go-tumbler-360ml-white?variant=32474767261741. Teplotu drží super, ale samozřejmě nejde dát do batohu s kafem uvnitř :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam