• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEIKSAC: Holešovice praží hodně tmavě, kdysi jsem to od nich kupovala rodičům do stroje, ale bylo to praženější než pytel čehosi z Lidlu.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DUCATIMONSTER: Vzhledem k tomu, zes ted michal naprosto nahodny kafe s naprosto nahodnym kafem, tak je to asi skoro jedno a vsechno bude chutove zmena k lepsimu. Muzes kouknout treba na Lucaffe. Nebo na cokoliv, od koho jsi kupoval, a jen kouknout po smesi, …
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DEIKSAC: Nevím, zkusím. Díky
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DUCATIMONSTER: Tak proc si u nich rovnou neberes hotovy smesi?

Kávové směsi | Pražírna kávy Holešovice
    https://www.kavaprodej.cz/kavove-smesi
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    LUCIASHECK: Myslel jsem, že se to míchá kvůli zvýšení kofeinu. Doporučíš nějaké kilo s dobrým poměrem cena/vykon?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DUCATIMONSTER: Osobne teda spis nechapu to kupovani nahodny arabiky a nahodny robusty. Proc si proste nekoupis nejakou 80:20 smes, kterou nekdo namichal tak, aby davala smysl?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj, poradil by někdo s výběrem kávy, prosím? Vypiju zhruba 1 kg za měsíc. Kupuji tady https://www.kavaprodej.cz/index.php většinou 1x za 3 měsíce 3kg náhodné arabiky za +-500kg a 1kg náhodné robusty a míchám to v poměru 40g + 10g . Nejčastěji si nosím 3 kávy bez mléka a cukru v mini termosce a piju během 10h směny. Je to co dělám úplná blbost? Má cenu kupovat něco trochu lepšího, když to stejně nemohu pít hned po vyrobení? Kávovar Espresso De'Longhi ECAM 23.420 SB .
    Díky
    ADAM
    ADAM --- ---
    Ještě jedna vec: pres deset let používám clever dripper. Za tu dobu mám už tři kusy. Jediné co mi vadí je, že je z plastu. Chvíli jsem váhal s přechodem na hario switch, protože jsem se bál trochu menší kapacity. Ale konečně jsem ho pořídil a je to oproti cleveru skvělý update. Kapacita je stejná, možná o 20ml menší, ne víc. Ale sklo je mnohem příjemnější materiál než plast. Navíc ten ventil funguje líp - na stole nejsou žádné kapky. Kdo máte clever, tak určitě doporucuju přejit!
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAM: Ad lagom mini 2 : je skvělej, ale teď jsem se podíval na tohle video a zjistil sem, že febo bude ještě lepší. Táže ho asi prodám. Kdybyste ho někdo chtěl, dejte vědět (černá barva). https://youtu.be/ZGhfl5wfBRE?si=TB2QyHrpT11OmGWq

Ad 1zpresso vs kingrinder: musím se omluvit, kingrinder vůbec doma nemám, oba ty mlynky jsou 1zpresso. Takže nic co jsem o kingrinder napsal, tak vůbec neplatí, sorry. Kingrinder jsem nakonec nekoupil myslím proto, že měl moc malou kapacitu (já chci aspoň 35g).
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    BOODIA: ještě teda teď vychází kingrinder k7, který by údajně měl trochu kopírovat zp6 co se týče chutě
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    dostal jsem 100 kč slevu na eshopu kavuj.cz: 91688251
    káva dost bída, všechno hrozně tmavě pražený, ale třeba někdo využije a bude mít větší štěstí
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    BRUKEV: Kupuju 1 kg za zhruba tisícovku, vypiju zpravidla 2 - 4 kávy denně.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NOISEGATE: je otazkou, zda cena 5000Kc za mlýnek neni naopak zbytečně navysena.

SALAMAN: alespon napis, kolik kav za den planujes, zda kupuješ kavu za 400Kc/kg nebo 1500+, atd.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Podobný mám (ale v nerezu a s dodělanou PID regulací)
    GAGGIA Classic E24 - Classic Blue - KAVA.CZ
    https://www.kava.cz/pakove/gaggia-classic-evo-classic-blue/
    Nyní je za zajímavou cenu 10 499 Kč
    :-)
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    EXAGE: Prošlo mi rukama pár ručních mlýnků, budget verze je buď kingrinder p2, to se da sehnat i na kofiu noa pro odvazny Mischief M40 - to jsem sehnal jako džouk pro porovnání s kolegovym Comandante (protoze to je 1:1 kopie), kterej ted nejakou chvili testuju a je to az k nevire super mlejn. Co mě teda sere je to pocitani kliku. Cenově výš pak Kingrinder K6, potom Timemore S3, pak 1zpresso ZP6 (to je teda jen na filtr) a pak 1zpresso K ultra.

Porlex už je za zenitem, sorry
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    SALAMAN: Delonghi Dedica
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SIMSALABIM: Porlex byl jeden z nejlepsich ve sve dobe, ale uz je mnohokrat dorovnany a prekonany.
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    Nikdo nedoporuci Porlex? Pouzivam verzi mini uz prez 5 let na moka kavu a naprosta spokojenost. Japonska kvalita, pracuje od vybaleni bezezmen, proslo jim mnoho a mnoho kil kavy, posledni cca 2 roky uz me teda obcas nebavi tocit, tak to pripnu na akovku (ja vim, je to rebel...ne na plny otacky samozrejme) a pres pocatecni obavu, jestli to nenicim, tak stale naprosto v poradku a konzistentne mele a mele a mele...
    https://kavomlynky.heureka.cz/porlex-mini-ii/#specifikace/
    ZOBAAK
    ZOBAAK --- ---
    NOISEGATE: Timemore C2 je svělej a často podceňovanej mlejnek, ale ten už nemá dneska smysl kupovat
    jednak už je celkem dlouho na trhu jeho vychytanější verze C2s, ale hlavně, za skoro stejný peníze jde pořídit ten Timemore C5, kterej je ale podstatně vyšší liga
    ZOBAAK
    ZOBAAK --- ---
    čerstvě je na trhu taky další novinka, a to Kingrinder K7, což by měla být výrazně levnější variace na kultovní 1Zpresso ZP6, ale cenově srovnatelná s Kingrinder K6... podobně jako K6 je variace na 1Zpresso K-Ultra - obojí z pohledu mlecího mechanismu a tvaru kamenů.
    Ale, zatím je i na AliEx ta K7 pořád ještě výrazně dražší (nějak kolem 3500 Kč), a nejspíš potrvá nějakých pár měsíců, než ta cena klesne. Ale kdoví, třeba jí zlevněj už po Novým roce... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam