• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Co jsem se zatím dopátral, tak mi z toho vypadlo Sage Bambino (plus?).
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    KUBLAJ: Bambino Plus/Gaggia Classic
    ADAM
    ADAM --- ---
    KUBLAJ: Na mliko NanoFoamer.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Poradili byste mi prosím nějakou nejspíš páku na doma, cca 1-4 kafíčka denně? žena kapučíno, já espresso. Na mlíko nejspíš trysku? (momentálně šlehám ve french pressu). Nechci aby měl kávovar mlíkostroj v sobě. Minimalistická velikost, bez mlýnku, cena kolem 10k? pokud by chyběly nějaký inputy z mojí strany, dospecifikuju.

Díky :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    THAIGRR: Me tohle vůbec nedává smysl. Za litr bych buď koupil ruční 1zpresso/kingrinder, nebo si připlatil za bateriový femobook. Tenhle paskvil mezitím budou vyhozené peníze.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    THAIGRR: Pokud kupuješ kvalitní light roasty, tak jsem předpokládala, že je chceš mít namletý dobře. Za tisícovku nekoupíš ani kvalitní manuální mlýnek, ta motorizace je k tomu kvalitnímu manuálnímu mlýnku ještě navíc.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    LUCIASHECK: za tři a půl litru je to trochu drahá sranda
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    THAIGRR: Kup si Timemore Whirly :)
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    máte někdo doporučení na bateriový elektrický mlýnek? něco jako tenhle
    https://www.alza.cz/ecg-km-150-minimo-black-d7851213.htm
    zvládne to světle praženou kávu na filtr?
    ADAM
    ADAM --- ---
    DEIKSAC: Tak jsem to změřil a 350g vody do varu za 1,5 min. To asi nezní zázračně, to asi hude podobné, jak elektrika... (ale je to s poloprazdnou bombickou, plná vaří rychleji, pak přeměřím)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BLACK_ONYX: jo, od Doubleshotu taky myslim...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SAMGARR: Miners?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SAMGARR: Kofio. Ale to už je u Míráku. Možná mívá Kro.
    OT_
    OT_ --- ---
    SAMGARR: Gourmetkava.cz v Manesove?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Ahoj, kam v Praze v okoli Jiriho z Podebrad jit pro alternativni Nespresso kapsle?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ADAM: No vida, uz to z nej leze :) ja mam nejrychlejsi ohrev na indukci, kde muzu boostovat na plnejch 16A tedy asi 3,5kW, coz je fajn na testoviny/brambory a soucasne mam delitelnou zonu, na ktery muzu pekne pomalicku cmudit moka pri radove 200W
    ADAM
    ADAM --- ---
    DEIKSAC: Konvici máme 2.4kw, (teď se ale pokazila a objednal jsem 3kw)

Neměřil jsem to, násobky asi přeháním, ale je to neskutečnej srumec. Ale taky to bude taky tím, že v konvici vařím většinou 1.5l (jedna a dávka padne predehrev skleněného Switche), kdežto v jetboilu dělám dávku pro jednoho a bez predehrati Cleveru, takže jen 350ml
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ADAM: A jakej mas model? Koukam na prehled a vidim vykonovy rozpeti 900-3000w, je jasny, ze ty 3kW budou rychlejsi, nez typicka 2,2kW konvice, ale ze by to mel bejt rozdil v nasobcich to pochybuju
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAM: Update: přešel jsem na cestách na clever. Ve výsledku se to snadneji čistí, stačí vysypat kafe do trávy a vyhodit filtr, nemusím nic umývat. a i to kafe je lepší.
    Ale rychlost, s jakou jetboil vaří me stále nepřestává udivovat. Je to zlomek času, co rychlovarná konvice doma.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Tak uz zase naskladnili :)
    Dominican Republic - Barahona - 1000g | Pražírna kávy Holešovice
    https://www.kavaprodej.cz/dominican-republic/1000g
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam