• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    GWIST: ono asi taky záleží kolik má ten absint voltů...jakože jsem viděl i takový "jemnější" co měly jenom 50%... /OT
    GWIST
    GWIST --- ---
    Nevill: no tak to delam taky ale vetsinou to nezkaramelzuje tak aby to zhnedlo...
    ad presvedcit -ono staci kdyz do tebe nekdo strci a mas plaminky vsude mozne.....
    ale zpet ke kafi...;)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    GWIST: spešl návod snad ani né - prostě ten cukr nechám na lžičce lehce nasáknout absintem, zapálím, jak vidím že to začíná karamelizovat, tak to sfouknu a honem zamíchám do absintu...a v tu chvíli je docela dobrý přesvědčit se o tom, že to fakt ještě nehoří, nebo od toho blafne celá sklenička... :O)
    GWIST
    GWIST --- ---
    LDCORP: ta voda je imho hlavne na ochlanzeni, moc se to nesmich, rozpusti se to potom v tom kafi - nekteri lide to zalevaji mlekem misto vody, ma to pry potom jemnejsi chut....
    OT: NEVILL: mas nejakej specialni navod jak to poradne zkaramelizovat na lizicce?
    me se to (po zapaleni absinthu;) vzdycky zkaramelizuje bud malo, a nebo (pri velimi odvaznych pokusech ktere radeji nebudu ani popisovat;) se pripece k ty lzice a nejde dolu....
    LDCORP
    LDCORP --- ---
    GEZICHT: takze nejdriv cukr pak voda a pak kafe? Smicha se ten cukr s tou vodou ?
    EARLGREY
    EARLGREY --- ---
    Tak to taky hned zkusim. Pokud uz se neozvu, tak me mate na svedomi ...
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    mnam. a co koreni kardamon, davate do kafe?
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    LDCORP: ja to provozuju casto, pac mi to chutna. delam to tak, ze rozpalim dzezvu, nasypu cukr, pak opatrne hrejes, zacne jakoby bublat (ale barva je nijaka), no a az zacne hnednout tak tam pomalu naleju vodu. je to super, ale radsi opatrne, pac kdyz de to prezene tak je to hnusny nebo zaprasena dzezva
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LDCORP: asi jo, já tohleto eště nezkoušel... karamelizovaný cukr znám jen v kombinaci s absintem... :O)
    LDCORP
    LDCORP --- ---
    NEVILL: a pak na to naliju kafe ? nebo jak ?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LDCORP: vystavíš cukr hodně vysoké teplotě...
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    vcerejsi respekt prinasi celkem zajimavou prilohu o kafi
    LDCORP
    LDCORP --- ---
    Jak docilim ty karamelizace cukru?
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    MIOLLNIR: tak jsem si udelal kafe se skorici, jeste jsem ho vylepsil karamelizaci cukru na zacatku, bylo fakt vyborny :))
    MIOLLNIR
    MIOLLNIR --- ---
    GEZICHT: jasne:)
    uvar normalne kafe v dzezve (doufam, ze ho nechavas 3x prejit varem) a pridej skorici. Jinak si ho muzes dochutit jak chces: mleko, cukr...cokoliv.
    GEZICHT
    GEZICHT --- ---
    MIOLLNIR: no a nemas recept na nejakou dzezvovou lahudku?
    MIOLLNIR
    MIOLLNIR --- ---
    GEZICHT: kafe z dzezvy je uz asi jediny kafe, ktery pri mem stupni zavislosti me dokaze povzbudit¨
    ranni kava: instant v polospanku nality do chrtanu:)
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    ROBAS: neni rano jako rano, ja mam rano asi dve hodiny a vyrazim teprve za chvilec...))
    ROBAS
    ROBAS --- ---
    RUBBERNECK: ja mam po ranu silu akorat tak sotva vstat.. jeste se tahat nekam do kavarny, to by mi z toho praskl obuch ;)
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    po ranu do kavarny na presso a noviny, samozrejme do nejake pekne kavarny s peknou servirkou, to je po ranu pak krasne))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam