• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?

*

odkazy

- jak na kávu

- cuketka

- home - barista

*

Kafe roku není:

*

JACOBS
    *

rozbalit záhlaví
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Teda, až se člověk díky, že tohle auditko nemá pořadové číslo 2 :) #kecy
    Trung Nguyen už bude :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    DUOKOL: jezis, ty kecy v popisu.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    ANIQUE: pěnu nedělá. když se s ním dobře naučíš, vyteče slušný silný presso, to je tak všechno. neodpustí ti chyby - špatně semletý kafe, málo upěchování, moc tvrdá voda, nenahřátý hrneček.

ty plastové domácí za polovic jsou udělané tak, že ti z toho chuťově dobrý kafe s pěnou vyteče skoro vždy. tady se musíš fakt naučit. což mně nevadí a ten design a to, že je červený, mě těší na pohled.

čistí se jako každý. napustit vodu s HCl, protéct skrz, pak 2x čistou. běžné mytí - sundat páku, vyklepat kafe, opláchnout ji vodou, opláchnout mřížku a umýt šuplíček. někoho může prudit leštění poprskaného těla. takže zas trochu pracnější.

dost mě ale mrzelo, když si u mě dal kafe kamarád a hned měl kecy, jak je tam málo pěny a jak dlouho to kafe dělám. Má doma nescaffé cube na kapsle (velmi drahé kapsle, tak 8-9kč jedna), udělá mu to standardně prefabrikovaný kafe s hezkou pěnou na stisk knoflíku. nojo hezký, ale trochu fastfood bez možnosti volby. a drahý. a má ho nepochopitelně zapatlaný a mastný.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    ne ne ne.
    jednoduse jeji aroma a chut. jednou jsem si koupil v takovem tom klasickem obchudku kava & caj kafe z guatemaly ci co, ktere takovou chut melo. samozrejme bylo dvakrat drazsi, nez ostatni (50,- za 50g)
    psali o ni, ze je velmi cenena mezi znalci, a ze ma presne takovou chut a aroma a opravdu to nebyly kecy. byl jsem prijemne prekvapen a troufam si tvrdit, ze jsem od te doby lepsi kavu nepil a to jsem tech 50g spotreboval jenom na turka, pac jsme meli zrovna rozbity pressovac.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam