• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // new world order ... part 2
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Demokracie "poevropsku": EK se rozhodla poskytovat osobní data cestujících Američanům


    Navzdory tomu, že se poslanci Evropského parlamentu před třema týdny rozhodně postavili proti tomu, aby evropské aerolinie předávaly podrobná data ohledně cestujících za oceán americkým úřadům, Evropská komise dnes na podmínky kývla. Letecké společnosti budou nyní legálně předávat do Spojených států elektronicky informace o cestujících každého letu, nejvýše však 34 dat o jednom člověku. Kromě samozřejmých údajů, jako číslo vaší kreditní karty, jde např. i o údaje, kolikrát jste šel během letu na záchod, co jste si dal na palubě k večeři, nebo zda jste si nepřesedl. Nicméně přesný seznam, které údaje o vás vlastně úřady evidují, je samozřejmě tajný. "Poskytnutí takových informací by mne stálo místo," sdělil na dotaz Nedělního světa jeden z pracovníků vídeňského pracoviště amerického ministerstva pro vnitřní bezpečnost na otázku, jaký je obsah seznamu.

    Americké bezpečnostní složky podle těchto údajů dokáží počítačově vyhodnocovat např. náboženskou orientaci cestujících a jejich stupeň nebezpečnosti pro "Stát".

    Jak dnes uvedla ČTK, USA již od března vyžadují, aby jim letečtí dopravci předávali zmíněné údaje. Ti, kdo to odmítají, se vystavují vysokým pokutám, případně odepření práva přistát. Dokud není právní úprava na evropské úrovni, mohou národní úřady pro ochranu osobních dat naopak leteckým společnostem transfer zakazovat - a trestat je, když údaje do Ameriky poskytnou.

    Žaloba způsobí v Evropě zmatek, tvrdí např. již dlouho komisař pro zahraničí Chris Patten. Poslanci Evropského parlamentu, kteří však v dubnu těsným rozdílem 16 hlasů předali požadavek USA k prozkoumání Evropskému soudnímu dvoru, tvrdí, že jen tak je možné vylepšit a ochránit občanská práva lidí v EU. Není možné obětovat svobodu na oltář amerických přání, řekl šéf Zelených Kohn Bandit. Poslancům se také nelíbilo, že údaje mohou používat i CIA a FBI.

    Jak se však po ani ne měsíci zdá, Evropská komise si z vlastních poslanců i občanských práv občanů Evropská Unie dělá jen pramálo.

    "Alternativou by nebyly další ústupky ze strany USA, ale právní nejistota a postupně odvolávání amerických závazků evropská data lépe chránit. Jinými slovy chaos pro evropské cestující a dopravce," řekl komisař.

    Kromě těchto údajů je každý žadatel o vízum do Spojených států v Česku nucen ještě v Praze podstoupit ponižující rozhovor (který si dojednáte na placené telef. lince typu "erotických linek") s americkými úředníky, dokázat účel své cesty a odevzdat otisky prstů pro elektronické zpracování. Za každou žádost zaplatí 2.800,- Kč, které v případě, že se Spojené státy rozhodnou vstupní víza neudělit, propadají. Američtí občané cestují do České republiky s dobou pobytu do 90 dní bez víza.

    http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=2670
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    PERPLEX: stejne drsne je to, jak o tom mlci ceska media
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    hm, tak to vam nahraju par diskusi s moji babickou (*1912), ...pilne studuje noviny a televizi a ma velice strizlivy nazory a docela se vyzna, ale vetsinou to shrne tim, ze kdo ma nejvetsi fyzickou silu, tak mu je lito ji nepouzit kdyz uz ji ma a bude si delat, co chce, at se nam to libi nebo ne...
    btw, me prijde posledni dobou hoodne drsny to buldozerovani civilnich obydli izraelskou armadou za podpory tanku a vrtulniku, to uz prece neni absolutne slucitelny s zadnou civilizovanou politikou..
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    hmm me tedka taky deda docela prekvapil... ale von byl takovej militarista celej zivot.. ale mi rikal nakou teorii.. jak vymyra bila rasa... ze nas tady prevalcujou cinani a tak...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    GORG: Ja zjistuju, ze moji rodice tvrde stoji za izraelem, bushe sice radi nemaji, ale valku v iraku obhajuji, deda, ktery byl cely zivot tvrde proti komunistum by byl rad, kdyby se vratili, protoze stejne jako za hitlera tady aspon byl poradek... uz se nicemu nedivim :)
    GORG
    GORG --- ---
    posledni dobou me zacinaji znepokojovat hlavne nazory obycejnych slusnych lidi.. nasich spoluobcanu, ktery odpiraji arabum status lidstvi. ty lidi normalne obhajujou muceni :(
    v jednom dokonce clanku takhle zamerenem jsem se docetl, ze valka neni pry sport, kde se ma koukat na nejaky fair play. jak muze nekdo tvrdit takovy shity!
    OVERFLOW
    OVERFLOW --- ---
    Prirovnani zachazeni s vezni a vlivem veleni na zachazeni v Iraku ku WW2.

    http://www.blisty.cz/art/17941.html
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    Američané přiznali nález první chemické zbraně v Iráku
    V Iráku vybuchla střela se sarinem
    http://zpravy.idnes.cz/zpravy_irak.asp?r=zpravy_irak&c=A040517_170622_zpravy_irak_lkr
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    ty jo s tou porpavou to je teda husty... ze by byly amici zase takovi curacci ze by udelali inscenaci popravy...
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Záměrné zkreslování historických fakt o Palestině a Izraeli

    Reakce na článek Pavla Mareše „Palestina neexistuje, nemůže být okupovaným územím“

    http://www.blisty.cz/2004/5/17/art18151.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Remember when mom said, "If your friends jumped off a cliff, would you?" Now she should ask the same thing about getting a microchip implanted in your arm just to act like a nightlife big shot.

    Baja Beach Club in Barcelona, Spain, already offers to inject chips in the arms of big spenders and celebs for quick admission to its snooty VIP lounge.

    "The subdermal transmitters, made by Applied Digital Solution's VeriChip unit, are implanted with a syringe by a club staffer who is a nurse licensed to give injections," Fortune magazine reports.

    Expect trendoids in Manhattan, South Beach and La-La Land to ape the gimmick. Anything to be one of the popular kids.

    http://www.newsmax.com/archives/ic/2004/5/14/131310.shtml
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    no pozor.. čip se dá přečíst z docela slušné vzdálenosti.. při výrobní ceně by to mohlo být klidně i masovka.. a hledej ho..
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    vsechno se da... ;) ale tipuju ze tohle by mohl delat jen naky terorista, pocestny obcan se preci nema ze strany statu ceho bat, tak bacha na vysoke tresty
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    a dají se takový čipy kopírovat? že bych si třeba udělal pět kopií sebe, naočkoval nějaký psy a kočky a nechal je pobíhat po městě? případně více čipů do jednoho těla? ;)
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Live tracking - sledujte své známé na trati!!!

    Od roku 2002 Vám Prague International Marathon nabízí ŽIVÉ SLEDOVÁNÍ maratonských běžců z Vašeho počítače na internetu. V den závodu bude možné sledovat kteréhokoliv běžce jako pohybující se bod na virtuální mapě závodu. Na virtuální mapu se dostanete zde. Zadejte startovní číslo závodníka a ...

    ...

    Časomíra

    Časomíra bude prováděna čipovým systémem The Winning Time. Každý závodník si musí vyzvednout čip v distribučním stánku v prostoru Maratonského EXPO. Čip musí být připevněn kolem kotníku. Ihned po doběhu budou čipy závodníkům odebírány. Na startu, v cíli a podél trasy Pražského mezinárodního maratonu budou umístěna kontrolní stanoviště časomíry. V případě, že čip nebude vrácen do 15 dnů po závodu, bude běžec penalizován pokutou 500 Kč.

    Důležité: Čipy jsou majetkem společnosti The Winning Time. Jsou nepřeprogramovatelné a nelze je tudíž použít na žádný jiný závod.

    http://www.pim.cz/index.php?action=main&subject=1424&sessid=82add3584ac16d3028de8f4aae604878

    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    Taky slušný... britská novinářka zadržena v LA na letišti, protože neměla zvl. víza pro tisk.
    http://hn.ihned.cz/2-14372230-500000_d-e7
    (link převz. z klubu 7262 zahraničněpol.události)
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Podivná cesta Nicholase Berga
    Vladimír Stwora
    15.5.2004

    Video nahrávka surového uřezání hlavy amerického občana Nicholase Berga skupinou zakuklených iráckých bojovníků oběhla svět. Jeho tělo bylo nalezeno 8.5. u dálnice do Bagdádu. Svět je šokován. V průběhu několika málo hodin tato událost zcela zastínila odhalená zvěrstva amerických vyšetřovatelů ve věznici Abu Graib a dalších. Den po té, co byl Bush nucen se za mučení vězňů veřejně omluvit, jeho rétorika změnila kolej a nabrala směr, ve kterém se cítí mnohem bezpečněji: z defenzivních se staly projevy opět ofenzivní.

    "Tato akce teroristů nám připomněla skutečnou povahu těch několika, kteří chtějí zastavit cestu iráckého lidu ke svobodě," řekl Bush v Bílém domě."Jejich snahou je otřást naši vůli. Jejich snahou je otřást naším sebevědomím. Ale současně nám ukazuje, jak zoufale některé části světa potřebují svobodnou a mírovou společnost. Našim posláním je tuto svobodu a mír přinést. A jsme rozhodnuti naše poslání dokončit."

    Byl to okamžik probuzení pro mnoho patriotických talk show a mnoho senátorů a kongresmanů, kteří už několik dnů měli pocit, že se zbytečně rozmazavává to (podle nich nepříliš důležité a zbytečně nafukované) zacházení s iráckými vězni.

    "Spojené státy jsou rozhodnuty provést důkladné vyšetření vraždy Nicholase Berga a vyvodit z ní patřičné důsledky," řekl mluvčí okupačních jednotek Dan Senor.

    Nicméně některé drobnosti naznačují, že možná bude pro Spojené státy lépe, když se viníci nikdy nenajdou a celá věc zůstane nevyjasněná.

    Položme si otázku, jak se vlastně Nicholas Berge dostal do zajetí psychopatických muslimských fundamentalistů? Obecně se přiznává (CNN to hlásila 13. května), že byl od 24. března v zajetí Američanů nebo irácké policie - vlastně prodloužené ruky okupačních jednotek. Podezřívali ho z teroristické aktivity. FBI ho několikrát vyslýchala. Nakonec se zdálo, že není proti němu dostatek důkazů a Berg byl propuštěn.

    Ale co vedlo FBI k podezření, že Berg je teroristou? Není to náhodou proto, že jeho otec je otevřeným kritikem Bushovy vlády? Možná je ještě jeden důvod: webová stránka FreeRepublic.com. Je to stránka fanatických přisluhovačů Bushova režimu. Ostře pravicová, silně nacionalistická a samozřejmě všemi deseti pro válku. 7. března se na těchto stránkách objevil "seznam nepřátel". Seznam mírových skupin a lidí nedostatečně patriotických. Na tomto seznamu najdeme i jméno Michael S. Berg a jméno jeho firmy Prometheus Methods Toner Service Inc. Michael Berg je otcem popraveného Nicholase Berga.

    Bergova rodina podala 5. dubna u soudu ve Filadelfii žalobu proti Rumsfeldovi, ve které se praví, že Berg byl zadržen bezdůvodně a protiprávně, že je čtrnáct dnů vězněn, aniž by mu sdělili obvinění a umožnili mu kontakt s obhajobou. Hned nato, 6. dubna byl Berg v Iráku propuštěn. Zmizel o tři dny později.

    Berg byl v Iráku na vlastní náklady. Ani Pentagon ani firma Haliburton jej tam nevyslala. Snažil se sehnat pro firmu svého otce, kde vykonával vedoucí funkci, nějaké zakázky a současně pomáhat Iráčanům. Bylo by velmi odvážné předpokládat, že policie a FBI nezadržely mladého Berga náhodou?

    Dostáváme se na tenký led nejasných důkazů, ale my, kteří vidíme Bushovo vedení bez příkras, a kteří si uvědomujeme ty hory lží a podvodů, kterými se washingtonské vedení udržuje u moci, si uvědomujeme, že jeden podvod navíc a jedna smrt navíc není pro juntu žádný problém. Zvlášť když to poslouží věci.

    Sam Hamon (bývalý poradce ministerstva zahraničí a redaktor Third World News) klade některé zneklidňující otázky.

    Proč například, ptá se Sam, měl na sobě Berg v době popravy stejný vězeňský mundúr (oranžovou teplákovou soupravu) jakou mají zadržení v koncentračním táboře X na Guantanámo? Copak mu při propuštění tři dny předtím nevydali jeho civilní oděv? Nebo fanatičtí muslimové někde vyrabovali sklad amerických vězeňských mundúrů a potěšení jejich kvalitou rozhodli se je používat i pro své vlastní vězně?

    Okupační jednotky Berga propustily. Alespoň tak to tvrdí. Ale od propuštění ho nikdo neviděl. Měl se ohlásit v hotelu, ale když ho tam za tři dny hledali, ukázalo se, že tam nedorazil. Opravdu ho propustily?

    Způsob držení těla jeho strážců na filmu nevypadá příliš arabsky. Ti muži tam stojí způsobem, jaký známe z filmu o amerických kovbojích. A jsou vysocí, mají růžové dlaně (nezvyklá věc u snědých Arabů) a jsou kupodivu dobře živení. Vypadají jako sytí otesánkové. Kde se stačili tak vykrmit? Většina arabských bojovníků jí za poklusu, narychlo a co se kde sežene. Bývají hubení a kostnatí. Ještě nikdo neviděl arabské bojovníky tak dobře živené, až téměř otylé, jako ty na videosnímku, popravující Berga.

    Osobně jsem ten videozáznam jeho popravy neviděl. Nemám na to žaludek. Děj je prý následující: (a) Berg sedí na židli o hovoří o své rodině. (b) Berg sedí na zemi, za ním skupina zakuklených pořízků (c) Berg se při popravě téměř nehýbe. Zvuk byl jasně domixován později a celá páska vypadá jakoby prošla mnoha zákroky střihače.

    Proč ten "Arab" čtoucí prohlášení listuje stránkami a vždy skončí na téže stránce? Copak neumí dost arabsky?

    A jak to, že z rány vytéká tak málo krve? Pokud jste někdy někomu podřezávali krk, tak víte, že krev stříká všude. Ale na videozáznamu je té krve poskrovnu. Ani Bergovi vrazi a jejich ruce, ani jeho oděv, ani hlava, nevypadají příliš od krve. Že by byl Berg v té době už mrtev? Jak to, že se Berg na poslední chvíli nebrání, že kolem sebe nekope? Kamera to zabírá tak, že není vidět jeho tvář. Poslední jeho výkřik se zdá být spíše ženský a byl zřejmě doplněn později.

    Na závěr dovolte ještě jednou citovat Sama Hamoda:

    "Je také dobré položit si otázku, kterou si kladou zpravodajské agentury, řeší-li nějaký problém: 'Komu to prospělo nejvíce?' V tomto případě ne-li přímo Izraeli, pak určitě Bushovi a jeho juntě, aby to odvedlo pozornost od brutálního zacházení s vězni v Iráku na Guantanámo. Ten hrozný čin také snížil tlak zvenčí na Američany. A vzhledem k tomu, že jsme těm vrahům do tváře neviděli, nemůžeme je ani identifikovat a nemůžeme ani vyloučit, že to nebyli členové americké skupiny pro potlačení iráckého odporu, popř. CIA nebo jejich žoldáci. Stalo se to v době, kdy nesouhlas a odpor vůči USA roste na celém světě. Nevím, nakolik je to pravda, ale tolik vím, že když jsem pracoval ve zpravodajské centrále a řešili jsme nějaký případ, tyhle věci se v minulosti stávaly."

    Podle článku Kurta Nimmo The Strange Case of Nicholas Berg na serveru Informationclearinghouse.info.

    http://www.zvedavec.org/zpravySQL.php?clanek_id=865
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Supposed Ringleader of Berg Decapitation was Killed Months Ago



    http://prisonplanet.tv/articles/may2004/051104beheadsuscivilian.htm
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam