• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // new world order ... part 2
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    Nejmistrovštější výzvědná operace v historii?
    Zmanipuloval Írán americké neokonzervativce, aby zaútočili na Irák?

    Ve Washingtonu bylo zahájeno naléhavé vyšetřování, které má zjistit, jestli Írán zmanipuloval Spojené státy, aby zaútočily na Irák tím, že americké rozvědce předával prostřednictvím Ahmeda Čalabího falešné výzvědné informace.

    Někteří činitelé americké rozvědky jsou nyní přesvědčeni, že Írán zneužil jestřábů v Pentagonu a v Bílém domě k tomu, aby se v Iráku zbavil sobě nepřátelské vlády a umožnil, aby se Irák dostal také pod vládu šiitů.

    Podle činitelů CIA má CIA konkrétní důkazy, že Čalabi a jeho výzvědný šéf Aras Karim Habib předávali americká tajemství do Teheránu a že je Habib placeným íránským agentem už několik let a předává výzvědné informace oběma směry. CIA požádala FBI, aby začala vyšetřovat Čalabiho kontakty v Pentagonu, aby se zjistilo, jak jeho Irácký národní kongres získával výzvědné informace, které nakonec skončily v íránských rukou. Čalabi a Habib byli zdrojem velkého množství výzvědných informací ohledně iráckých zbraní hromadného ničení, které byly pro Američany důvodem pro útok na Irák.

    "Je jasné, že nás Íránci naprosto převezli," konstatoval jeden pracovník americké rozvědky ve Washingtonu. "Íránský výzvědná služba manipuluje USA prostřednictvím Čalabiho už několik let."

    Larry Johnson, bývalý činitel pro antiterorismus na americkém ministerstvu zahraničí, uvedl: "Až to nakonec všechno vyjde najevo, ukáže se, že Írán prováděl jednu z nejmistrovštějších výzvědných operací v historii. Írán přesvědčil USA a Británii, aby zlikvidovali jeho největšího nepřítele."

    Čalabi toto obvinění popírá.

    http://blisty.cz/2004/5/25/art18267.html
    http://www.guardian.co.uk/Iraq/Story/0,2763,1224075,00.html
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Rumsfeld zakázal v Iráku mobilní telefony s fotoaparátem

    Otakar Schön 24.5.2004 13:15:00




    Americké ministerstvo obrany dospělo k závěru, že některé z fotografií zobrazujících zneužívání a týraní zajatců v Iráku byly pořízeny mobilními telefony vybavenými digitálním fotoaparátem.

    Jako reakci zvolilo ministerstvo zákaz pro všechny členy amerických ozbrojených sil v Iráku používat digitální fotoaparáty, videokamery a mobilní telefony s fotoaparátem ve vojenských táborech a dalších vojenských prostorách. Připravuje se také podobný zákaz pro celou americkou armádu.
    http://www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=116560
    OVERFLOW
    OVERFLOW --- ---
    vcetra jsem slysel cast alba nemecky rockovy kapely Gamma Ray: No World Order, maj celkem dobry texty, tady je pro priblizeni tracklist ;)
    Induction, Dethrone Tyranny, The Heart Of The Unicorn, Heaven Or Hell, New World Order, Damn The Machine, Solid, Fire Below, Follow Me, Eagle, Lake Of Tears, Trouble

    a tady je text uvodni skladby:

    Illuminati
    You've come to take control
    You can take my heartbeat
    But you can't break my soul
    We all shall be free

    Illuminati
    You'll never take control
    Your new world order
    Will lead to none at all
    We all stand before you as one
    Heaven is for everyone
    To be free from the dark
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Nevysvětlené "podivnosti" v případě popraveného Nicka Berga

    Konspirační teoretikové na internetu podrobně zkoumají videozáznam popravy Američana Nicka Berga a tvrdí, že je celá věc spiknutí, napsal v neděli týdeník Sunday Times. Vezměte například ono podezřele bílé ucho, které se v záběru objevuje krátce po obrázku 9306. Zdá se, že patří vězniteli, který má na hlavě americkou čepici.

    Proč by měl mít na sobě islámský terorista "symbol nepřítele", dosud nebylo vysvětleno. Je to jedna z asi padesáti nevysvětlených skutečností, které na videozáznamu objevili odborníci na video, počítačoví analytikové a uživatelé internetu.

    Před Bergovou popravou došlo v jeho životě k celé řadě bizarních shod okolností a rozporů, které u některých lidí vyvolaly otázku, zda náhodou Nick Berg nepracoval pro americkou rozvědku.

    Videozáznam Bergovy popravy, zveřejněný na serveru Muntada al-Ansar, tvrdil, že byl Berg usmrcen v rámci pomsty za týrání iráckých vězňů ve vězení Abu Ghraib. CIA pak oznámila, že se domnívá, že mužem, který přečetl toto prohlášení a pak vytáhl nůž, byl Abu Musab al-Zarqawi, jordánský islámský extremista s vazbami na Usamu bin Ladina.

    Jenže Bergova rodina prozradila podivnou souvislost. Před pěti lety studoval Berg na University of Oklahoma. Přesně v tutéž dobu se v nedaleké letecké škole učil islámský extremista jménem Zacarias Moussaoui pilotovat letadla. Moussaoui, francouzský Marokánec, čeká na soud: je obviněn, že by býval jedním z útočníků z 11. září, kdyby předtím nebyl zatčen.

    Když FBI zkoumala Moussaouiho místní styky, objevila zvláštní věc: Moussaoui používal Bergovo univerzitní heslo pro email.

    Michael Berg, otec Nicka Berga, svědčil o tom, že jeho syn nevinně prozradil své heslo muži, s nímž se seznámil v autobuse. To prý byl Hussein al-Attas, který si půjčil Bergův laptop, aby si mohl poslat email. Právě tato spojitost s Moussaouim vedla FBI k tomu, že ho v Iráku zatkli a třikrát v Mosulu vyslýchali. Měli podezření, že má Nick Berg vazby na al Kajdu.

    Je také podivné, že otec Nicka Berga Michael ve svém smutku po smrti svého syna hněvivě zaútočil na americkou vládu. Michael Berg tvrdil, že zatčení jeho syna v Mosulu bylo protizákonné a že "se tak jeho syn dostal do světa sílícího násilí a kdyby býval nebyl zatčen, mohl bych ho býval zase obejmout."

    Všechny tyto podivnosti vedly k tomu, že lidé podrobně zkoumají videonahrávku Bergovy smrti.

    To, že CIA tvrdí, že za Bergovu popravu nese odpovědnost al-Zarqawi, vůbec není potvrzeno. O Al-Zarqawim je známo, že přišel o jednu nohu, avšak na videu není vůbec známky, že by tam měl někdo umělou nohu anebo že by se pohyboval neohrabaně. Odborníci na zvuk si myslí, že hlas mohl být k videozáznamu přimixován později.

    Lidé se také ptají, kde vzal Berg oranžovou uniformu, která je podobná uniformám zadržených ze zálivu Guantánamo. Berg sedí na bílé židli, podobné těm, jaké jsou ve vězení v Abu Ghraib.

    Konspirační teoretikové podle listu Sunday Times zatím nevysvětlili, proč by americká armáda natočila falešné video, aby zakamuflovala Bergovu smrt. Problematičtější je tvrzení americké vlády, že za jeho smrt mohl al-Zarqawi. Dva ze čtyř Iráčanů, zatčených v souvislosti s Bergovou vraždou už byli propuštěni.

    http://blisty.cz/2004/5/24/art18244.html

    -----------------------

    Berg beheading: No way, say medical experts

    http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/FE22Ak03.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    It's taken 20 years, but '1984' is finally here

    By SILVIO R. LACCETTI


    Despite the longtime Western fascination with George Orwell's work, the year 1984 was a non-event. But 20 years later, with technology achieving feats never before dreamed of, perhaps we should look again and ask: Is Orwell's bleak vision of total government control now more imaginable than ever?

    Orwell's two brilliant books, Animal Farm and 1984, dissect and satirize a nation-state that no longer exists, Josef Stalin's Soviet Russia — the "future" that supposedly "worked."

    Of course, the heralded future was a mirage. The U.S.S.R. was a brutal, authoritarian power with dreams of empire. It died, exhausted, in 1991.

    But part of Orwell's vision for 1984 does seem alive today.

    In his book, three superstates (Oceania, Eurasia and East Asia) were forever at war. Technological advances were put toward three purposes: promoting the war effort; maintaining relentless surveillance of the populace; and perfecting mass brainwashing techniques to induce slavish loyalty to the state.

    And so, in 2004 — there are three major power blocs: the United States, the European Union, and, more loosely, the Pacific Rim, corresponding roughly to Orwell's vision. Each competes with the other — so far largely on an economic basis. However, technology R&D is increasingly driven by security and military needs.

    Moreover, thanks to a miracle that Orwell could not envision — the microchip — we are at a stage in which not only privacy rights but other basic freedoms will be tested.

    The war on terror has eroded (to some degree necessarily) some of the barriers against invasion of privacy in the Western democracies. The big question is, will a prolonged struggle enshrine these losses forever and increase them; or will we again, when terrorism is defeated, return to a world in which ID thieves and credit agencies are the principal offenders against privacy?

    More important, will anybody know the difference?

    Consider these phenomena: Personal habits are routinely tracked — eating, shopping, dating and recreating — through credit cards and supermarket cards. Also: Surveillance is ubiquitous, with video and Web cameras, Lo-jack for humans, and wireless photo phones. We remain, for the most part, oblivious.

    In 1984, individuals are observed daily by a two-way telescreen on a wall in their homes. Now, with video phones and GPS devices, it's possible to check up on someone anywhere at any time. Furthermore, there is a host of highly advanced "watching" devices that now exists, including "biometric" technologies designed to pick an individual out of a crowd based on lightning analysis of facial structure. Thumb-print reading devices are here to stay.

    Worth noting is the happy family from Florida who several years ago had themselves implanted with the VeriChip, a device originally meant to keep track of your cat or dog. This family wanted very badly to keep track of each other, at all times, especially after the 9/11 attacks. A huge ethical controversy erupted over the family's actions. Translate this family's panic into a mass-media alarm to the general public, and the underpinnings of freedom could be mightily stressed.

    Strikingly, 20 years after 1984, the perfection of integrated micro- and nano-circuitry is such that much of the hardware for mass oppression described in 1984 can be realized. Simply feed an incredibly fast server with the information from a chip that is implanted in a fold of skin — or embedded in millions of smart cards. With a properly sophisticated database and retrieval system, replete with bottomless data storage and data mining, you've got the makings of a feast over which Big Brother would drool.

    In a time of crisis, the temptation is great to treat all citizens as suspects. But George Orwell was right: A society where half of the citizenry spies on the other half is a dead end. May our duly elected leaders have the foresight to legislate in favor of freedom, and to see the lords of terror for what they are: ideological dead-enders who will be added to the ash heap of history, along with Stalin, Hitler, Saddam and countless other champions of oppression.

    For our part, let us resolve to pay the price of freedom, which is eternal vigilance. If you think you've heard that before, you have — from a Virginian named Thomas Jefferson.

    Berzinski is associate director of media relations and Laccetti is a professor of humanities at Stevens Institute of Technology in Hoboken, N.J. They can be reached at slaccett@stevens.edu.

    http://www.chron.com/cs/CDA/ssistory.mpl/editorial/outlook/2585463
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    The Nicholas Berg execution

    A working hypothesis and a resolution for the orange jumpsuit mystery



    http://www.brushtail.com.au/nick_berg_hypothesis.html

    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Child ID system makes its mark

    14,000 prints taken in Milton

    By Peter Demarco, Globe Correspondent, 5/23/2004

    ILTON -- Adventure is Tom Bruynell's middle name. Ever since the 4-year-old could walk, he has wandered off at shopping malls, the San Diego Zoo, and his big sister's school band recital. He once went missing for 45 minutes before police tracked him down in the back room of a store playing on a computer.

    And so, when his mother, Karen, heard that a free child identification program was being offered in her hometown of Milton yesterday, she grabbed Tom and her other two children and made a beeline to the event.

    "These two stick to me like glue," she said, hugging her other children, Jonathan and Hilary . "Tom is the one that's very curious and adventurous and not afraid. And that makes me afraid."

    Bruynell's were among the estimated 14,000 children who participated yesterday in a massive, seven-state identification drive organized by the Masonic Child Identification Program, or CHIP.

    With 67 participating communities, including several in and around the Boston area, the effort was touted as the largest single-day "comprehensive" child identification drive ever held in the United States.

    In addition to being fingerprinted, the children were videotaped answering questions about their family, favorite hiding spots, and places they like to go after school. Dentists and dental hygenists volunteered their time, taking teeth impressions and saliva samples for DNA analysis from each child.


    All of the identification materials are kept by the parents to ensure privacy, said Dr. David Harte, a Milton Mason who founded the program in 1998.

    "We've done almost 190,000 Massachusetts kids. We should pass that number today," he said of the CHIP program, sponsored by the Grand Lodge of Masons.

    In addition to the sign-up drives, 43 public school systems have registered students through the program, Harte said.

    ...

    http://www.boston.com/dailyglobe2/144/metro/Child_ID_system_makes_its_mark%2B.shtml
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Steven Hill vystoupí 25. 5. v Praze


    Místo konání: Knihkupectví a kavárna Globe,
    Pštrossova 6, Praha 1

    25. května 2004 v 19:00

    Po dobu delší než sto let svět věřil, že Spojené státy americké jsou modelem demokracie. Potom, během amerických prezidentských voleb v roce 2000 a znovu ve volbách do kongresu v roce 2002, vyšly v mezinárodním tisku na světlo vážné neregulérnosti – zastrašování voličů, manipulování s hlasovacími lístky, nesouhlasné výsledky, vytvořené tajným hlasovacím softwarem, a tisíce voličů, vymazaných z oficiálních seznamů. Od té doby systematický výzkum ukázal, že tyto neregulérnosti nejsou ojedinělými případy, ale spíše výsledkem celonárodní zkorumpovaností demokratického systému.

    Kdo může dokázat tato šokující obvinění? Pro začátek to udělá Steven Hill.

    Steven Hill, americký autor, mediální osobnost a hlavní analytik Centra pro hlasování a demokracii je na turné po Evropě, aby pomohl zmobilizovat americkou politickou opozici v zahraničí a zasadil sémě reformy. Představuje skupinám Američanů, žijících ve Velké Británii, Nizozemí, Belgii, Francii, Německu a České republice výsledky svého výzkumu a také svou poslední knihu „Fixing Elections: The Failure of America’s Winner-Take-All Politics” (Routledge Press, http://www.fixingelections.com). V Praze bude hovořit 25. května 2004, v 19.00 v knihkupectví a kavárně Globe.

    Hill, dlouholetý dopisovatel do periodik jako je The Washington Post, The Wall Street Journal, The Los Angeles Times, The Nation, Roll Call a dalších, byl také častým hostem řady televizních debat a stál rovněž před legislativním výborem, zabývajícím se volbami. Jeho kniha “Fixing Elections” byla zatím s nadšením uvítána jeho literárními kolegy a byla označena za jednu z nejdůležitějších politických knih naší doby.

    Už méně známá je Hillova významná práce na reformě amerického demokratického systému. Prováděl výzkum politických institucí napříč západní Evropou a použil svá zjištění k reformě místních voleb v Kalifornii. V jeho domovském městě, v San Franciscu, pracoval jako manažer kampaně pro referendum, které přijalo systém preferenčního hlasování tzv, „instant-runoff-voting“ a organizoval další referendum, které v San Fransiscu přijalo veřejné financování voleb.

    „Americké prezidentské volby v roce 2004 budou velmi těsné“ říká Hill. „Američané, žijící v zahraničí, mohou hrát v rozhodování o vítězi klíčovou roli… a navíc, protože tito Američané mají možnost žít v jiných zemích a mají zkušenost z evropských politických systémů, mají možnost porovnání a z toho vyplývajícího pochopení, jak je americká demokracie podlomená.“

    Rok 2004 bude pravděpodobně rokem hlasování občanů, žijících v zahraničí. Členství v amerických politických organizacích v zahraničí se znásobilo. Je to poprvé, kdy nestranická skupina American Voices Abroad organizuje americké občany, žijící v zahraničí, k politické akci. Hillovo turné bude dále podněcovat rostoucí americkou opozici v zahraničí a také hnutí za demokratické reformy ve Spojených státech.
    http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=2678
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ROMANET: u nekterych TC staci nedbalost, ver tomu..
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    abys byl odsouzenej za trestnej čin, musí ti někdo dokázat úmysl nebo vědomé porušení nějakejch pravidel.
    myslim, že advokáti tady maji spoustu prostoru.
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    ROMANET: normalne se s tim neserou, typkovi v USA nejaky spyware nainstaloval na komp porno web proxy, dostal 3 mesice + bude 3 roky veden jako potencialni "sexual predator". Je to tak 3 tydny zpatky na Wired.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    spíš by mne zajmalo, jak u toho stahování dokážou konktrétnímu člověku, že něco stahoval, pokud má k tomu počítači přístup víc lidí a počítač je třeba uplně někoho jinýho. nemluvě o tom, že člověk často kupuje komp od neznámýho člověka a už je tam nainstaleno všemožný.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    JAXXE:
    BULHI:
    to je dost opruz..nektery kopie jsou tak dobry, ze to clovek, co to kupuje nepozna...
    natoz prumerny spotrebitel..
    asi tam maj miru prumernosti jinou ...
    BULHI
    BULHI --- ---
    JAXXE: ty kraaavo... jak si tohle muzou dovolit, to nechapu... ne ze bych si kupoval ceda, ale jak ma treba nejakej duchodce poznat co je legalni nahravka? to je moc...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    bash.org :)))

    #288632 +(1274)- [X]

    [ThatOneDude> the last time somone listened to a Bush, a bunch of people wandered in the desert for 40 years
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Itálie: za stahování z výměnných sítí až tři roky vězení

    21. 5. 2004, Tomáš Holčík formát pro tisk

    V Itálii byl schválen mimořádně přísný zákon na ochranu chráněného obsahu, který trestá nejen ty, co neoprávněně nabízí soubory, ale i ty, kteří je stahují. Mimo zákon bylo postaven přenos obsahu bez souhlasu vlastníka autorských práv. Týká se to tedy nejen nabízení, ale i stahování.

    Doposud to bylo trestné jen pro toho, kdo to dělá pro vlastní finanční ohodnocení, dle nové úpravy to je trestné i když to děláte zadarmo. Viníci se vystavují trestu mezi 154 a 1032 Euro, nebo vězení od šesti měsíců do tří let, zabavení hardwaru a programového vybavení a zveřejnění jména v celostátních denících.

    Související zpráva se týká Řecka, kde bude nově trestáno i nakupování nelegálních nahrávek. Pokud tedy budete o letní dovolené kupovat na tržišti cédéčka a čirou náhodou to budou pirátské verze, můžete být vsazeni do vězení. Již byl jeden člověk odsouzen na tři měsíce za koupi pouhých dvou nelegálních cédéček.

    http://www.zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=116540
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Michael Moore's "Fahrenheit 9/11" Is a Rip-off of Alex Jones' 9/11: The Road to Tyranny

    New York Post | May 20 2004 (Saved page-scroll down)

    MICHAEL Moore's anti-Bush film "Fahrenheit 9/11" isn't even original.

    Two years ago, "9/11: The Road to Tyranny," a real documentary by Alex Jones, had most of the "facts" Moore uses in his scatter-shot diatribe.

    Jones, who is less interested in making money than the self-aggrandizing Moore, released his film for free on his Web site www.infowars.com, where it drew legions of new fans, including producer Curt Johnson, who is hiring Jones as a consultant on a political action thriller titled "Wake Up."

    http://www.prisonplanet.com/articles/may2004/052004nypostalex.htm
    JAXXE
    JAXXE --- ---


    http://www.r3dp1ll.net/

    ------------

    Matrix Database Listed 120,000 Potential Terrorists

    http://www.cnn.com/2004/LAW/05/20/terror.database.ap/index.html
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    SLATER: mas pravdu, mel jsem klapky na ocich
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam