• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // new world order ... part 3 :: Love your local Illuminati :)
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    7/7 Bombings Final Word: Her Majesty's Terrorist Network

    http://www.propagandamatrix.com/articles/august2005/070805finalword.htm
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Mráz přichází z Downing Str. 10

    Lidové noviny, 06. 08. 2005, ONDŘEJ NEFF

    Prozíravější komentátoři předpovídali už po masové vraždě 11. září 2001, že lidská práva nebudou, co bývala. Přituhlo a bude hůř. Tragický přehmat britských policistů byl názorným příkladem, o jaké právo lidé přišli: neuposlechnout policistovu výzvu a dát se na útěk. Následuje kulka do hlavy. Premiér Blair výslovně upozornil, že bude změněn zákon o lidských právech, aby bylo možno rychleji vypovídat podněcovatele terorismu.
    Čtete správně: vypovídat ne teroristy, ale podněcovatele. Nápad nevznikl někde v Číně, ale v kolébce demokracie. Sáhněme ještě jinam do pokladnice nápadů. Sdružení vedoucích policejních činitelů taktéž doporučuje střílet teroristy do hlavy a shodlo se na instrukcích, jak teroristu v davu rozpoznat. Potí se, zrychluje a zpomaluje chůzi a šeptem se modlí. I za to může být kulka do hlavy?
    Různá omezení čekají také nás. Jedno je ale jisté, a záleží na letoře, zda to budete považovat za konstatování pesimistické nebo optimistické: zvykneme si.

    http://zpravy.centrum.cz/archivln/archivln.phtml?y=2005&m=8&d=6&sec=8&sub=88&id=383648#clanek

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Blair: Vyženeme všechny, kdo hlásají nenávist

    Pravidla hry se změnila, končíme s ohledy. Tuto zprávu vyslal britský premiér Tony Blair těm, kdo by chtěli v Británii šířit náboženskou nenávist či podněcovat k terorismu. Blair upřesnil nová protiteroristická opatření.

    Ta hodlá jeho kabinet zavést v reakci na dvě vlny červencových bombových útoků v londýnské dopravě.

    Británie zásadně mění pravidla pro vyhošťování cizinců. Dosud mohli být vypovězeni jen lidé ohrožující národní bezpečnost.

    Nová opatření cíleně a tvrdě míří na náboženské extremisty, například radikální muslimské duchovní, a na všechny, kdo sympatizují s terorismem.

    "Britská pohostinnost byla zneužita, pravidla hry se tedy změní. Přijdou a budou hrát podle našich zákonů, našeho způsobu života. Pokud ne, budou muset odejít," vytyčil Blair mantinely, mezi které se lidé přicházející do Británie budou muset vejít.

    Důvodem k vyhoštění bude podpora a podněcování k terorismu.

    K vypovězení ovšem bude stačit i to, když se cizinec ocitne mezi osobami nějak spojenými s knihkupectvími, internetovými stránkami či organizacemi, které písemně nebo slovně oslavují či ospravedlňují teroristické činy.

    Databáze těchto subjektů už vzniká za spolupráce britské policie, ministerstva zahraničí a tajných služeb.

    Deportace byly dosud omezeny zákony na ochranu lidských práv, podle kterých Británie nesměla vracet cizince do zemí, kde by jim hrozilo nebezpečí. I to se teď změní.

    Tony Blair oznámil, že zákony o lidských právech doplní novou legislativou, která deportace učiní mnohem "přímočařejšími".

    Po útocích na Londýn, jejichž pachateli byli až na jednu výjimku britští občané nebo žadatelé o azyl, čelila britská vláda kritice, že byla příliš benevolentní vůči projevům náboženského extremismu.

    V pátek premiér Blair naznačil, že s touto shovívavostí je také konec. Podle Blaira chce kabinet s představiteli britských muslimů konzultovat uzavření těch mešit, které sloužily "jako ohniska podněcování k extremismu".

    Vláda rovněž sestaví seznam muslimských duchovních "nezpůsobilých" k šíření víry a ty vypoví ze země.

    Británie také zpřísní udělování azylu či přiznání dvojího občanství. Jakýkoli minulý aktivní kontakt s terorismem žadatele diskvalifikuje.

    Mezi navrhovanými opatřeními je i prodloužení doby, po kterou může policie držet osobu podezřelou z terorismu bez sdělení obvinění, a to ze současných dvou týdnů na dva měsíce.

    Zavedou se i biometrická víza pro osoby z vytipovaných problémových zemí.

    Vláda, opozice i představitelé britských muslimů byli dosud jednotní v názorech na to, jak by měla Británie po útocích na Londýn čelit terorismu.

    Ostrost Blairových návrhů a jeho prohlášení tento konsenzus nabourala a Británii evidentně čeká složitá politická i společenská debata.

    Vůdce liberálních demokratů Charles Kennedy uvedl, že pro některá zamýšlená opatření nemůže vláda počítat s jeho podporou.

    Britská rada muslimů pak označila za kontraproduktivní krok, jenž vyvolá napětí, zákaz dvou britských islámských organizací, který Blair oznámil ve svém vystoupení.

    Obdobnými slovy, která už předtím použil americký prezident George Bush, reagoval Tony Blair na čtvrteční hrozbu muže číslo 2 v síti Al-Kajdy, Ajmána Zavahrího. Ten Londýn varoval před novým krveprolitím. - více zde

    "Ti, kdo učinili včerejší prohlášení, jsou také ti, kteří souhlasí se zabíjením nevinných lidí v Iráku, v Afghánistánu a nevinných osob ve všech demokratických státech," prohlásil Blair.

    http://zpravy.idnes.cz/zahranicni.asp?r=zahranicni&c=A050805_223110_zahranicni_ad
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Israel's Secret Weapon

    Broadcast on BBC Two on Monday, 17 March, 2003

    This film is the story of the bomb, Vanunu and Israel's wall of silence.

    video: http://www.informationclearinghouse.info/article6558.htm
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    NYPD clarifies bomb disclosures

    BBC | August 5 2005

    New York police insist they were right to release details of the bombs that killed 56 people in London, even though they had not been vetted by UK police.
    Deputy NYPD commissioner Paul Browne said commissioner Raymond Kelly was right to include details of the devices in a briefing for security experts.

    These included saying the 7 July bombs had been detonated by mobile phones.

    But Mr Browne said he regretted making an erroneous statement saying the details had been cleared by the Met.

    'Routine'

    He said he had made the statement believing it to be true but it had turned out to be wrong.

    However, he maintained all the information released by the NYPD was unclassified and open source material.

    He added that it was normal for New York police to release such information, saying: "We do this routinely with information we have about the elements used in terrorist attacks around the world.

    "We've been doing it for three-and-a-half years - long before the incidents in London - and it's helped us educate the public."

    Mr Kelly gave details of the bombs during a briefing for New York security industry bosses on information given to NYPD officers monitoring the investigation in London.

    He said: "Initially it was thought that perhaps the materials were high-end military explosives that were smuggled - but it turns out not to be the case.

    "It is more like these terrorists went to a hardware store or some beauty supply store."

    "Flophouse"

    The NYPD said investigators believed the bombs were made using a peroxide-based explosive that can be made from hair bleach and other ingredients.

    Officials said the bombs had probably been made in Leeds and had been stored in a powerful refrigerator.

    The substances used in the failed 21 July bomb attacks were "similar but not necessarily the same", a spokesman said.

    The bombs were transported to the outskirts of London in drink coolers stashed in the boot of two cars and detonated by mobile phones that had alarms set to 0850 BST, the officials added.

    Deputy commissioner of counter-terrorism Michael Sheehan said: "In the flophouse where this was built in Leeds, they had commercial grade refrigerators to keep the materials cool."

    The NYPD was troubled by information it had received about the bombers' links to "organisations" he added.

    "We know those same types of organisations that they are affiliated with are very much present in New York City.

    "That is something we are studying very, very carefully.

    "This could happen here."

    Scotland Yard has refused to comment on the NYPD claims.

    ...

    http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4746835.stm

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------


    Comment: NYPD Says 7/7 Bombs Detonated By Mobile Phones

    No wonder Scotland Yard are angry at them for releasing these details.

    Why can't they get their story straight? Were the bombs detonated by suicide bombers or remotely?

    If they were detonated remotely then what role did the 'suicide bombers' play?

    And how does the witness report of one of the bombs being underneath the train fit into all this?

    Fully updated: London Bombing Archive
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Kdo napsal Paroubkův text o technařích?

    ÚHEL POHLEDU

    Ve svém úterním zamyšlení (Technaři nejsou tančící děti, ale nebezpeční lidé, LN 2. 8.) premiér čtenářům předestřel nejen svůj pohled na problematiku techno hudby, ale především na její příznivce, aby pak zcela v duchu a slovníkem doby nedávno minulé zdůvodnil nezbytnost zásahu proti této "závadové mládeži".
    Ve svém "prázdninovém přemítání" pan premiér prozradil, aniž by to bylo snad záměrem, kdo je na vládě jeho "poradcem přes kulturu", resp. kdo mu vedl ruku při psaní zmiňovaného článku. Pro všechny generace fanoušků rockové hudby, undergroundu, tzv. nové vlny a punku bude jistě zprávou desetiletí, že se autor štvavého článku v komunistickém týdeníku Obroda po více než dvaceti letech vrací.
    Poradcem premiéra Jiřího Paroubka musí být podle všeho legendami opředená a bájná postava doby nedávno minulé, totiž autor nechvalně proslulého pamfletu "Nová vlna se starým obsahem" - Jan Krýzl!


    Tento "neexistující" redaktor komunistického týdeníku Tribuna -článek zřejmě sepsali agenti Státní bezpečnosti a "vypůjčili si" pro něj i jméno autora - vešel ve známost v roce 1983. Paličský list Jana Krýzla namířený proti všem příznivcům rockové hudby a tzv. nové vlny byl chápán jako poprava svobodomyslného umění.
    Jan Krýzl, jehož jméno rockoví fanoušci dešifrovali po svém - napůl krysa, napůl fízl, se po 22 letech opět nepřehlédnutelně přihlásil o slovo. Jak jinak si vysvětlit "ideové" vyznění obou článků? Znovu jsme svědky léty prověřené praxe - pošpinění protivníka, zde příznivce daného hudebního stylu, s mixem chlapáctví a politiky silné ruky, v tomto případě zdůrazněním potřeby ochránit "normální", tzn. majoritní obyvatelstvo.
    Podoba čistě náhodná?
    Neuvěřitelná je však rétorická podoba obou příspěvků. Jiří Paroubek v LN v roce 2005 říká: "...Toto jádro (myšleno příznivci techna) tvoří nebezpečně posedlí lidé s anarchistickými sklony, přitom mezinárodně propojeni. Provokují masivní, alkoholem a drogami přiživované silácké demonstrace proti pokojné společnosti... Jak to pak probíhá (myšleno koncert), už přitom víme, to není hudební nadšení, ale spíše se to podobá rizikovým adrenalinovým aktivitám, které s pomocí alkoholu a drog dokážou vytvářet nebezpečné situace pro své okolí včetně dalších tisíců mladých, kteří přicházejí s nejlepší vůlí se bavit. K tomu připojme terorizování obyvatelstva hlukem, špínou a dalšími útrapami... Přitom nutno počítat s narušováním životního prostředí i elementární hygieny, rizika šíření AIDS, žloutenky, salmonely atd."
    Oproti tomu Jan Krýzl v Tribuně v roce 1982 píše: "...Není náhodou, že tzv. punk a nová vlna byly a jsou prostřednictvím mezinárodní sítě a západních rozhlasových stanic šířeny do naší republiky... což je snad možné, aby pod hlavičkou kulturních pořadů, či dokonce koncertů, byl šířen nevkus, propagován alkoholismem a drogami... Primitivní texty, odporné a špinavé šaty, provokující chování, oplzlá gesta, odmítání všeho normálního... to byl výsledek, který tato hudba přinesla. Ti, kteří svou činností vystupování umožňují, si musejí uvědomit, že svou činností hrubě narušují zásady socialistické kulturní politiky."
    Paralela s listopadem '89 Bohužel ani odmítání paralely zásahu na CzechTeku a zásahu v listopadu 1989 nelze zcela přijmout. Přinejmenším: Zásah byl veden neprofesionálně, snad pro větší efekt a nemožnost identifikovat novodobé mlátičky v noci, ale především nepochopitelně brutálně, dávaje průchod agresi zasahujících policistů, kteří nerozlišovali muže a ženy a chlubili se mezi sebou např. tím, že jim na jejich pendreku zůstal čísi zub (zpráva vysílaná o víkendu stanicí Radiožurnál).
    Paralel by se našlo jistě víc. Od falešné zprávy o mrtvém studentovitechnaři přes snahu policie ukázat zásah jen z jednoho zorného úhlu, tedy policejních kamer, až po nečekanou a dennodenně se stupňující aktivitu manifestující "mládeže" v Praze a dalších městech České republiky.
    Samozřejmě, a zaplať pánbůh, že paralela neplatí absolutně a nynější režim se nedá s tím předlistopadovým srovnávat! Z mnoha důvodů. Jedním z nich je svobodný přístup k informacím. Už nejsme vydáni na milost a nemilost jedné televizi, jedněm novinám. Nespočet rádií, televizních kanálů, a především internet nás osvobozuje a dává možnost o všem přemýšlet v daleko širších souvislostech
    , a třeba, poté co jsme si "zasurfovali" v britských, francouzských či německých médiích, i s "mezinárodním" nadhledem a odstupem.
    Závěrem snad jen jedno dobře míněné doporučení panu premiérovi. Přemíra siláctví v prohlášeních kalkulující s nárůstem volebních preferencí by se nemusela v tomto případě vyplatit. I mezi příznivci techna bylo a je mnoho studentů, na probíhajících manifestacích je nemalá řada jejich rodičů a známých (tedy potenciálních voličů). Navíc, jak známo z naší nedávné historie, studenti a mladí lidé už nejednou donutili politiky této země odejít z jejich funkcí. Směrem ke Strakově akademii pak letí vzkaz a prosba zároveň: Pane Paroubku, odvolejte svého (ne)existujícího poradce Krýzla, dokud je ještě čas, a nenechte bít "tančící" děti.

    http://zpravy.centrum.cz/domov/clanek.phtml?id=383650
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Media Darling Terror Expert Admits Government Sponsored Terror

    Loftus Says Rogue Elements of intelligence Agencies Protecting Terrorists

    http://www.infowars.net/Pages/Aug05/050805Loftus.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Obsadzujú neokonzervatívci svet?

    Namiesto trestu za vyvolanie nelegitímnej vojny postavenej na lžiach v Iraku sú americkí kurací jastrabi dosadzovaní na významné posty. Po Wolfowitzovi, ktorý sa stal šéfom Svetovej banky bol Bolton menovaný za vyslanca USA pri OSN. Bolton, je človek, ktorý o OSN okrem iného povedal: "...neexistuje žiadna OSN, existuje len medzinárodná komunita, ktorú môže občas viesť jediná skutočná moc na svete a to USA - keď to vyhovuje našim záujmom...OSN funguje vďaka Spojeným štátom keď chcú, aby fungovala a presne tak to má byť... "

    Neveríte? Presvedčte sa sami: http://www.stopbolton.org/bolton_video.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    O’Reilly: I Would Execute Everyone At Gitmo

    I don’t give them any protection. I don’t feel sorry for them. In fact, I probably would have ordered their execution if I had the power.

    video:

    http://www.propagandamatrix.com/articles/august2005/040805executeeveryone.htm
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Spojené státy zadržují přibližně 70 tisíc lidí v tajných věznicích. Zařízení jsou mimo území USA na neznámých místech. Tvrdí to mezinárodní organizace obránců lidských práv Amnesty International (AI) ve své poslední zprávě.
    4.8. 2005 10:29

    NEW YORK - AI vyzvala americkou vládu, aby zveřejnila totožnost všech zadržovaných, označila místa, kde se věznice nacházejí, a umožnila mezinárodní vyšetřování. Zajatecký tábor na americké vojenské základně Guantánamo na Kubě je pouze špičkou ledovce, podotkla.

    Organizace požaduje, aby tajnému zadržování lidí byla učiněna přítrž. Tuto praxi, která je v rozporu s mezinárodním právem, uplatňují kromě USA ještě jiné země, například Indonésie a Jordánsko, uvedla AI. V tajných věznicích podle ní hrozí zvýšené nebezpečí mučení.
    Tajná vězení

    Obránci lidských práv se odvolali na výpovědi bývalých vězňů. Zmínili s o případu dvou Jemenců, kteří sdělili, že byli 18 měsíců drženi v izolaci v jedné tajné věznici řízené Američany. Muže zadrželi v srpnu a v říjnu 2003 příslušníci jordánské tajné služby. Než je předali Američanům, mučili je čtyři dny. Následoval 1,5 roku bez sdělení obvinění, nekonečné útrapy s pouty na rukách.

    Věznitelé zadržovaným ani neumožňovali komunikovat s rodinami, právníky a neziskovými organizacemi. Jordánci ani nevěděli, v jaké zemi se momentálně nacházejí. Jedno z vězení popsala jako "staré zařízení s vysokými zdmi", z Jordánu tam letěli 3,5 - 4,5 hodiny. Následně je převezli do moderní budovy, jíž veleli Američané. Let tentokrát trval tři hodiny. Vedle fyzických prostředků používali vyšetřovatelé i nevybíravý psychický nátlak. Výslech byl přitom podle Jordánců na každodenním pořádku.

    Salah Nasser Salim 'Ali a Muhammad Faraj Ahmed Bashmilah byli nakonec v květnu 2005 převezení do Jemenu, kde znovu skončili bez obvinění za mřížemi. Blízké neviděli už téměř dva roky. Salah Nasser Salim 'Ali tak zatím nespatřil svou dceru, která se narodila až po jeho zatčení. Brzy jí budou dva roky.

    USA vše popírají

    Spojené státy předchozí tvrzení o tajných věznicích popřely. V červnu odmítly vyjádření amerického odborníka Manferda Nowaka, který prohlásil, že tajné věznice by mohly být také na amerických lodích, které plují v mezinárodních vodách.

    Významní vězni jsou prý také tajně zadržováni na americké vojenské základně na ostrově Diego García v Indickém oceánu.

    http://www.novinky.cz/zahranicni/62230-usa-zadrzuji-podle-ai-70-tisic-lidi-v-tajnych-veznicich.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Stanovisko Českého helsinského výboru k průběhu a důsledkům CzechTeku 2005
    Český helsinský výbor zásadně odmítá argumenty některých vládních činitelů, kteří se snaží nepravdivými nebo právně nepodloženými tvrzeními legitimizovat tvrdý zásah pořádkových sil Policie ČR proti účastníkům hudební akce CzechTek 2005.

    Uvedená hudební akce byla na rozdíl od minulosti realizována se souhlasem vlastníka pozemku. K tomuto místu vedla veřejně přístupná pozemní komunikace, navíc průchod okolními pozemky umožňuje zákon v rámci práva volného průchodu krajinou. I v případě několikatisícové účasti nelze riziko poškození okolních pozemků pokládat za závažné, neboť jejich travní porost byl již posečen a odklizen a vlastní akce jej (na rozdíl od následné policejní aktivity) nemohla vážněji poškodit. Účastníci akce nijak neohrožovali - na rozdíl od ozbrojených zásahových sil - bezpečnost, zdraví a životy osob, ani majetek, přijeli se bavit na pořadateli akce určené místo. Jestliže byla podána trestní oznámení v souvislosti s jejich příjezdem a hudební produkcí (pro trestný čin poškozování cizí věci takto početnou skupinou osob apod.), nelze jimi zdůvodňovat realizaci zásahu daného rozsahu a intenzity.

    Při samotném zásahu navíc docházelo dle četných očitých svědectví i audiovizuálních záznamů k závažnému porušování služebních povinností ze strany jednotlivých policistů. To, že někteří příslušníci zásahových jednotek měli v průběhu zásahu zakrytá služební čísla - což nasvědčuje tomu, že byli již předem připraveni na vědomé protiprávní jednání vůči účastníkům akce (jež mělo mj. podobu vhazování slzotvorných granátů do obsazených vozidel, bití bezbranných lidí včetně žen a dětí, zcela neoprávněné a naprosto nesmyslné užívání nabitých střelných zbraní) - zjevně motivováni snahou o snížení rizika následné identifikace při případném vyhodnocování zásahu příslušnými orgány, jakož i další excesy je třeba pokládat za důvod k důkladnému prošetření celého průběhu zásahu. Tím by se měla zabývat nejen inspekce ministra vnitra, ale zejména příslušné státní zastupitelství jako skutečně nezávislá kontrolní instituce. Státní zastupitelství tak navíc využije v souvislosti se zásahem svých skutečných zákonných pravomocí, neboť s ním nemá jinak naprosto nic společného (jak bylo veřejnosti během víkendu lživě podsouváno).

    Navíc zde máme co do činění s jevem, jenž je rovněž neslučitelný s demokracií, a sice s diskriminací určitých skupin v tom smyslu, že policie přistupuje vůči veřejným aktivitám různých skupin zcela nerovným způsobem - srovnejme např. postup vůči různým produkcím a srazům neonacistů s postupem vůči CzechTek 2005. Je nutno si klást otázku, proč tomu tak je.

    Několik týdnů předem připravovaný zásah nebyl dle názoru ČHV navíc ničím jiným než účelovou demonstrací síly, která směřovala k zastrašení těch občanů a osob, kteří projevili chuť účastnit se dané akce. Tato demonstrace síly měla patrně určitým vládním činitelům pomoci získat sympatie té části obyvatelstva, která se staví rezervovaně nebo odmítavě k pořádání podobných happeningů.

    Jak zásah pořádkových sil, tak následné projevy předsedy vlády a dalších odpovědných činitelů ukazují, jak slabá může demokracie být, jak účelové zneužití práva v kombinaci s populistickou propagandou může strhnout odpovědné policejní složky k tak brutálnímu chování vůči vlastnímu civilnímu obyvatelstvu. Za tuto ostrou konfrontaci Policie ČR a části mladé generace provázenou zvýšením napětí ve společnosti dle názoru ČHV plně odpovídá vláda a v první řadě její předseda. ČHV proto zcela jednoznačně považuje další setrvání ministra vnitra i předsedy vlády ve funkcích za lidsky zcela neudržitelné. Oba jmenovaní činitelé nesou osobní odpovědnost jednak za mezinárodní ostudu ČR, jednak za velmi vážné pošpinění jména policie. Ještě nebezpečnější na celé události je, že v podstatě vůbec nešlo o ochranu soukromého majetku (několika hektarů travních porostů), ale především o ukázku síly a autority jmenovaných osob.

    Následná prohlášení předsedy vlády o nutnosti (zcela účelového) přehodnocení úpravy shromažďovacího práva a dalších zákonů, nelze zařadit jinam než mezi tzv. "štěpánovštinu" posledních let komunistické totality. Důsledky tachovské akce jsou však v porovnání s komunistickými zásahy proti demonstracím v roce 1988 a 1989 co do počtu zraněných ještě závažnější. Je to především proto, že od totalitního státu lze celkem očekávat, že v zájmu udržení většinového mocenského podílu bude utlačovat všechny menšinové proudy a skupiny, zatímco základem a pilířem demokratického právního státu je naopak právě při vědomí vlády většiny úcta a respekt k právům menšinových uskupení a myšlenek. Absence takové úcty a respektu, jak ji prokázala policie, ale zejména politické vedení státu (nepřípustné zásahy předsedy vlády do řízení výkonu policejní služby), pak nutně musí v každém občanovi této země vyvolávat otázku - žiji ještě v právním státě?

    Snaží-li se politické vedení státu za účelem udržení moci plýtvat jinde tolik potřebnými a prospěšnými finančními prostředky, riskovat značné škody na zdraví či na majetku svých občanů i návštěvníků ze zahraničí, hodlá-li ničit jméno policie, pak není možné pro její naprostou nekompetentnost žádat nic jiného, než její okamžité odstoupení ze všech ústavních funkcí. ČHV nabádá každého občana, aby si uvědomil, že oběťmi policejního zásahu nejsou žádní "nebezpečně posedlí lidé s anarchistickými sklony" (jak tvrdí předseda vlády ve svém článku v Lidových novinách ze dne 2. 8. 2005, jenž svým obsahem budí důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty trestného činu podle § 198a trestního zákona - podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod ), ale vesměs mladí lidé a česká policie jako celek.

    Každá totalita začíná eliminací nějaké minority. Jen v uplynulém století jsme podobných případů zažili více - od 30. let 20. století to byli Židé, Romové, po druhé světové válce podnikatelé, sedláci, umělci, inteligence, studenti, v 70. letech každý, kdo se beze slova nepodrobil režimu, muži s příliš dlouhými vlasy, lidé poslouchající divnou - rockovou - hudbu, a dnes - příznivci techna - a kdo po nich? Podstata se nemění a budeme-li v demokratické společnosti a právním státě bez hlesu tolerovat to, že určitá menšina je vytlačována ze společnosti přes její okraj, jednoho dne se probudíme bez demokracie a bez právního státu, a bude to i naší vinou. Je neocenitelnou výsadou demokracie, že každý může v tomto směru svobodně a nahlas rozhodnout o svém budoucím štěstí.

    PhDr. Hana Havelková, předsedkyně ČHV

    JUDr. Daniela Světlíková, členka předsednictva ČHV Mgr. Jana Chržová, výkonná ředitelka ČHV

    V Praze dne 3. srpna 2005

    http://www.ceskenoviny.cz/prilohy/czechtek/index_view.php?id=141705
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    'Eternal planes' to watch over us

    http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/4721091.stm
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    3.8.2005
    K možným souvislostem současné teroristické vlny
    Petr Kužvart
    ...
    Spoluvytváří boj proti terorismu nový světový pořádek?

    A tak lze formulovat hypotézu, že se nyní za zástěnou proklamací o boji proti mezinárodnímu terorismu bezděky rodí nový, globální politický a společenský pořádek. Nový nejen tím, že bude vskutku globální, ale především tím, že zglobalizované ekonomice bude odpovídat a na její potřeby pružně reagovat globální společenský pořádek všeobecné kontroly, vyzvídání, sledování a represe, pořádek pružně pozastavující základní občanská a lidská práva, pořádek vytvářející permanentně skupinu bezprávných podezřelých (ano, pouhých podezřelých z nedostatku loajality k systému, nikoli usvědčených násilníků!). V tomto smyslu může být věznice na Guantanámu hodně chmurným, ale velmi poučným předobrazem zadržovacích a donucovacích zařízení pro podezřelé a neloajální živly v budoucnu.

    Třeba se mýlím – a věru bych se mýlil docela rád. Ale zatím to takhle opravdu vypadá. Nakonec tu může být svět rozdělený na několik center neklidu, ovládaný vleklými, permanentními asymetrickými konflikty, provázenými psychologickým zpracováním veřejnosti, propagandou nenávisti a stupňované represe. Ošklivě to připomíná svět podle George Orwella.
    Nejde o žádné rafinované spiknutí

    Rozhodně bych nerad, kdyby tato hypotéza vedla k přesvědčení, že jde o záměrný vývoj, že kdosi v zákulisí má hotový plán a jednoduše tahá za nitky a uskutečňuje ďábelský záměr. V dějinách to tak nebývá a nejspíš ani zde tomu tak není. Jednotliví aktéři jednají podle všeho nezávisle, autonomně, na základě vlastních dílčích pohnutek a důvodů. Nicméně výsledkem může být – tak jak to je v dějinách pravidlem - něco, co nikdo z aktérů událostí beze zbytku nechtěl. Každý chtěl to své – ale nakonec vznikne něco, co nechtěl nikdo či jen opravdu málokdo.
    ...
    http://blisty.cz/2005/8/3/art24384.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Paroubek: Účastníci CzechTeku způsobili statisícové škody

    03.08.2005 - 18:23, autor: ČTK.

    Paroubek se starostou Přimdy PŘIMDA (Tachovsko) - Účastníci víkendového CzechTeku způsobili podle premiéra Jiřího Paroubka majitelům pozemků statisícové škody. Paroubek to prohlásil dnes v Přimdě po schůzce se starostou obce Jánem Sopkem. Policejní jednotky, které CzechTek v sobotu násilím rozehnaly, nejsou podle premiéra za škody odpovědné. Nyní si Paroubek prohlíží poškozené pozemky.

    Předseda vlády nadále trvá na tom, že zákrok byl opravněný. Do budoucna vidí pro podobné situace dvě možná řešení. Buď se pro akce vyčlení se souhlasem příslušné obce vojenský újezd. "Druhá možnost je, že půjdeme stejnou cestou jako v celé západní Evropě, například Velké Británii. Zkopírujeme příslušný zákon a pak nebude možné takovéto veřejné produkce po širým nebem prostě pořádat," řekl.

    Paroubek se setkal také s jedním z majitelů pozemků, farmářem Janem Zatloukalem. Zemědělec bude prý muset svých zhruba 36 hektarů louky zorat a znovu zasít. To ho bude podle Paroubka stát 250.000 až 300.000 korun. Navíc Zatloukal letos a příští rok přijde o dotaci celkem 300.000 korun od Zemědělského investičního fondu. Obec Přimda bude úklid stát 100.000 korun, informoval Paroubek novináře.

    Na Paroubka, který přijel rovnou ze své dovolené v rakouských Alpách, čekali před městským úřadem v Přimdě obyvatelé okolních obcí a protestovali proti policejnímu zásahu na CzechTeku. "Policie lže" hlásal například jeden z transparentů na voze dvaapadesátileté Anity Klepečkové z Třemešné pod Přimdou.

    Paroubek i ministr vnitra František Bublan sklízí za způsob, jakým policie akci rozehnala, kritiku technařů i opozice. Policie i politici se hájí, že postupovali podle zákona.

    http://www.ct24.cz/index_view.php?id=133773
    RUTHEFORD
    RUTHEFORD --- ---
    už sa dávno stalo
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    no nic tak preju pekny unbook
    RUTHEFORD
    RUTHEFORD --- ---
    O SS mi nehovor.Mám načítaných veľa kníh o problematike SS a vôbec 2.svetovej vojne.Toto je slabomyseľné.Rovnako ako pozmeniť článok nahradením za židy.Zisti si, prosím niečo o taktike, zákonnosti a možnostiach zásahu polície v ČR, poprípade v iných krajoch EÚ, či USA, Kanady...poprípade navštív toto [ PCR - protest proti czektekku 05 a masovej hysterickej demencii po nom nasledujucej ] a pozri na vec z inej strany. FUCK DA POLICE si za meno napíše 15ročný spratek...veľmi obyčajné.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    rutherford: zkus se na to podivat takhle, jen jsem vymenil slovo technar za slovo zid... myslis ze kdyby tohle premier nejake zeme rekl, ze by to proslo ? nepripomina ti to hitlera a SS, kteri take jen dodrzovali parlamentem schvalene zakony a udrzovali poradek ? me ano a proto je tam ten obrazek, ale za chvili ho vymenim, neboj ;)

    Židé nejsou tančící děti, ale nebezpeční lidé

    Jestliže na mne redaktor LN pan Kubita útočí s obžalobou za údajný masakr policejních těžkooděnců proti židům, pak nemohu než pochybovat o jeho dobré vůli k objektivnímu hodnocení situace.

    S tvrdým jádrem inspirátorů zionismu jsou trpké zkušenosti v celé Evropě. Žádné tančící děti to nejsou. Věci je nutno nazývat pravým jménem, tím spíše, že jsou mezinárodně, a také u nás, jak politologicky a sociologicky, tak policejně a zpravodajsky dokonale dokumentovány. Toto jádro tvoří nebezpečně posedlí lidé s anarchistickými sklony, přitom mezinárodně propojení. Provokují masivní, alkoholem a drogami přiživované silácké demonstrace proti pokojné společnosti (i když ty jsou spojené například i s emocemi vyznavačů tvrdého rocku). Logice těchto násilníků odpovídá i systém pořádání jejich akcí.

    Přes internet a mobilní síť se informují tak, aby se jejich zahraniční skupiny i domácí organizátoři, křižující zemi ve velkých automobilech, dozvěděli o utajovaném místě konání v okamžiku, kdy jsou schopni velice rychle vyrazit.

    Násilí zabaleno do romantického dobrodružství

    A to tak, aby se jich po hodině shromažďovaly již tisíce a žádné pořádkové síly tomu nemohly zabránit. Samozřejmě, že to vše má obal romantického dobrodružství a hudebního nadšení, na které se nachytají tisíce noviců, kteří to chtějí zkusit.

    Více než tisícovka policejních těžkooděnců zakročila 30. července na loukách u Mlýnce na Tachovsku proti účastníkům CzechTeku. Policisté použili vodní děla, dýmovnice a slzný plyn. Část technařů odpovídala nejčastěji házením pivních a plastových lahví.

    Jak to potom probíhá, už přitom víme: to není hudební nadšení, ale spíše se to podobá rizikovým adrenalinovým aktivitám, které s pomocí alkoholu i drog dokáží vytvářet nebezpečné situace pro své okolí včetně dalších tisíců mladých, kteří přicházejí s nejlepší vůlí se bavit. K tomu připojme terorizování obyvatelstva hlukem, špínou a dalšími útrapami, a to v celém okruhu sousedících obcí, jimiž tyto karavany projíždějí, a o těch v přímém sousedství nemluvě.

    Přitom nutno také počítat s narušováním životního prostředí, i elementární hygieny, rizika šíření AIDS, žloutenky, salmonely atd. až po zamoření celých lokalit odpadky. Těchto zkušeností je v mnoha našich obcích více než dost.

    Cožpak všichni tito naši spoluobčané nemají právo na spánek, výchovu dětí a bezpečí? Proto ve všech západoevropských zemích policejní sbory proti těmto divokým lidem nekompromisně a velmi tvrdě zakročily a vytlačily je ze svých území. Ve Francii, Anglii a jinde byla přijata nekompromisní legislativa proti každé neohlášené židovské akci a stanovující přísné podmínky hlučnosti, hygieny atd., jež musí pořadatelé garantovat.

    Proto začali židé směřovat k nám a v minulých letech byla naše policie příliš tolerantní a nedokázala jim zamezit. Po nelehkých dnech, které okolní osídlení muselo vytrpět, pak opozice vše dramatizovala proti policii a následky se řešily celý rok.

    židy měly z louky vyhnat dělbuchy a slzný plyn.

    Tentokrát se poprvé této divoké akci podařilo zabránit. Ovšem i za cenu veřejných i soukromých škod (jen v obci Přimda jsou odhadnuty na 600 tisíc korun), a zejména i za cenu řady zranění. Na straně policistů je zranění nejvíce - na padesát osob, přičemž agresivní útoky vyvolali židé. Policie je vytlačovala a bránila se. Nakonec ubránila jak sebe, tak celé široké okolí, a tím dala najevo, že jsme spořádaná, demokratická země, která dokáže své občany ochránit před divokými výtržnostmi.

    Srovnání s SNB je nemístné

    Taková jsou fakta a jakékoliv paralely s předlistopadovým režimem, praxí SNB, a dokonce listopadovým útokem SNB proti studentům jsou nemístné. Je to v podstatě urážka našich občanů, kteří v listopadu 89 vyšli do ulic s ušlechtilým lidským poselstvím, a každá analogie se současnou zběsilostí židů je naprosto nekorektní a účelová.

    Pořádkové akce policie nelze stále politizovat, ti lidé konají svoji služební povinnost, slouží zákonu a ochraňují veřejný pořádek v zájmu všech spoluobčanů. Proto se důrazně ohrazuji proti současné politické kampani, eskalované ODS, do níž se zapojují i různí novináři, a jak se zdá, připojuje se i pan prezident. Pomíjím přitom osobní invektivy pana Kubity parafrázující Gottwalda aneb "Jak jsem se jel učit do Pekingu, jak zakroutit demokracii krkem," atd.


    Premiér nemůže být alibista a musí rozhodovat jasně a včas. Zajisté, mohl jsem "být na dovolené" (konec konců od soboty na dovolené jsem) a nechat pana ministra Bublana konat s tím, že "pak uvidím", ale to rozhodně není můj styl. Jestliže ministr koná v zájmu veřejného pořádku a podle demokratických zákonů, má mít oporu v celé vládě, i jejím premiérovi.

    Ne, nebyla a není to příjemná situace. Žádné silácké zadostiučinění nemám, pouze trpké vědomí splněné povinnosti. Trpké proto, že současná hysterická reakce pravicové opozice, včetně některých novinářů, vzbuzuje úžas, kam až může vést odmítání politické spoluzodpovědnosti za udržování každodenní, všední demokracie a pokoje v této zemi.

    Jiří Paroubek, předseda vlády

    original: http://zpravodajstvi.centrum.cz/domov/clanek.phtml?id=381821
    RUTHEFORD
    RUTHEFORD --- ---
    Kvôli záhlaviu--unbook
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    ufff...

    3. srpna 2005 8:37

    Když v právním státě moc vydá příkaz, je nutno jej respektovat. Nikdo ale nemá patent na rozum a moc může vydat i špatný příkaz. Ale špatný pokyn, který se mi jen nelíbí, nikomu nedává právo jej nerespektovat.

    Výjimkou by bylo, kdyby uposlechnutím byla porušena jiná, závažnější norma. To, co ze stáda činí právní komunitu, je však skutečnost, že vůči jakémukoli špatnému příkazu mohou lidé protestovat a mohou se domoci jeho zrušení a náhrady utrpěných škod.

    V kulturní zemi se nařízení policie poslouchají. Londýnský strážník má autoritu. I nedávný politováníhodný případ Brazilce zastřeleného ve vypjatém období vyšetřování terorismu má pro Brity částečné vysvětlení: slušný člověk před policií neutíká a uposlechne příkaz policie.

    V minulosti právě média kritizovala policii, že jsou podobné akce jako CzechTek doprovázeny rušením klidu v okruhu mnoha kilometrů, devastováním pozemků a že končí stohy odpadků a posměchem organizátorů, na kterých si majitelé nic nevezmou.

    Vzpomínám si i na jizlivou reportáž o dostupnosti drog na podobném srazu.

    Když však veřejná moc zakročí, stane se terčem kritiky.

    Je zajímavé, nakolik byla ve zpravodajství některých deníků potlačena objektivní informace ve prospěch emocí. Policie přece informovala o omezeních vždy v předstihu. Policie postavila bariéry, které byly úmyslně prolamovány. Policie vyzvala opakovaně zúčastněné, aby vyklidili prostor.

    Žádný z účastníků, který se nechtěl dostat do střetu s policisty, se do něho nedostal. Prali se jen ti, kdo vědomě policii odmítli poslechnout.

    Prali se ti, kdo se chtěli prát.

    Shrnuto: na jedné straně požadujeme právní stát, ale když se nám ho dostane, voláme po anarchii. Ani já, ani účastníci akce neumíme posoudit, zda byly vydané zákazy oprávněné, či ne. Doufám, že to spravedlivě rozhodne Inspekce ministra vnitra. Ale skutečností je, že zákazy vydané oprávněnými orgány nebyly respektovány.

    A to mne naplňuje smutkem. I se soudem mohu nesouhlasit. Ale nemohu jím pohrdat. Nevím, nač si stěžují lidé, kteří namísto užití právních prostředků vědomě nerespektovali zákazy, policejní bariéry a odmítli splnit příkaz vydaný kompetentním orgánem.

    Není jednoduché žít s lidmi, kteří namísto respektování policisty, který jen plní rozkaz, na něho plivnou nebo ho těžce zraní kamenem.

    Pan Steigerwald se snaží v článku Paroubkův technomasakr namluvit, že policejní zásahy nařizuje zlotřilý předseda vlády. Pan Steigerwald, stejně jako paní Šustrová z LN, má opravdu pozoruhodné představy o fungování státní moci. Zdůrazňuji, že má podpora důslednému postupu policie byla doprovozena podmínkou "pokud bude porušen zákon".

    Nic více, nic méně. Veřejná podpora činnosti policie ve směru bránění páchání trestné činnosti vyplývá z mé funkce předsedy vlády. A myslím, že by jí měl rozumět každý, kdo si je vědom, že k sdíleným právům občana v demokratické zemi patří i jeho osobní zodpovědnost dodržovat zákony. To, zda byl při akci CzechTek ze strany jeho účastníků porušen zákon, vyhodnocovala na místě policie. Pokud situaci vyhodnotila tak, že k porušování dochází nebo že se věci vyvíjejí tímto směrem, a rozhodla se pro zásah, bylo to čistě v její kompetenci. Mně jako premiérovi nepříslušelo zasahovat: v okamžiku policejního zákroku jsem kromě toho byl už na dovolené a o způsobu jeho provedení jsem s žádným policistou ani s žádným státním zástupcem nemluvil. Teprve následně jsem o něm byl informován ministrem vnitra.

    Proto odmítám jakékoli obvinění z politického ovlivňování zásahu. Jako premiér demokratické země důsledně dodržuji její zákony. Předseda vlády v demokratické zemi nemůže úkolovat policii, stejně jako nemůže nic nařizovat státním zástupcům ani soudcům či soudním znalcům. A předseda vlády nemůže dokonce nařizovat ministrovi vnitra něco, co je výlučně v jeho kompetenci. Doporučuji v této věci i věhlasným komentátorům, aby si prolistovali alespoň pár základních zákonů.

    Premiér Jiří Paroubek

    http://zpravy.idnes.cz/nazory.asp?r=nazory&c=A050802_224107_nazory_itu
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Nejde o louku ani o hluk



    2. srpna 2005 10:37

    Všechno, co se kolem letošního CzechTeku přihodilo, nasvědčuje, že je cosi shnilého v Republice české. Jak jinak si lze vysvětlit, že policie měla již týden dopředu instrukce nenechat party proběhnout, a to za žádných okolností?

    Jak jinak by bylo možné, aby v demokratické zemi premiér přímo rozkazoval policejnímu aparátu?

    Na masakru mladých lidí jistě leckdo vydělal: policie, stále zmítaná skandály, neumí zajistit, aby jí před nosem neodjel zatčený podnikatel, tak si spraví reputaci pouštěním slzného plynu na lidi, kteří se baví na legálně pronajaté louce. Premiér s mentalitou komunistického aparátčíka se zase ukázal jako pořádný chlap a vynaložil nemalé prostředky na rozehnání lidí, kteří jen bránili své právo na odlišnost a jinou kulturu.

    Nakonec se vše trochu zvrtlo: policie situaci naprosto nezvládla, zásah byl brutální, možná i protiprávní.

    Pan premiér si chtěl nasbírat nějaké ty bodíky, ale dopadlo to tak, že si proti sobě poštval i lidi, kterým je techno docela ukradené.

    Loni se ještě mohlo zdát, že policie proti technařům zasahuje z právních důvodů. Teď je jasno. Nejde o louku, o rušení cizího vlastnictví, nejde ani o hluk. Jde o to, co technaři reprezentují – svobodu rozhodnutí podílet se co nejméně na okolním systému, vytvořit si vlastní nezávislou kulturu.

    Toho se státní moc bojí. Jediné, čeho představitelé establishmentu šikanováním pokojných lidí dosáhnou, je radikalizace celé technoscény. Leckdo si řekne, že slušnost se u nás nevyplácí.

    Za dobrou vůli a snahu o domluvu ránu obuškem.

    Ivan Magor Jirous, doyen českého undergroundu, napsal o lidech kolem Plastic People, že byli v opozici proti komunismu vlastně proto, že je k tomu systém donutil – byli to lidé zahnaní do kouta, kteří nedělali nic jiného, než že vytvářeli kulturu, kterou chtěli a museli vytvářet. Technaři jsou na tom teď stejně.

    Přesto doufám, že policejní zásah bude důkladně vyšetřen. Každému rozumnému člověku musí být jasné, že byl naprosto nezvládnutý a brutální.

    V každé západní zemi by po podobném selhání policie odstoupil ministr vnitra. U nás v to nelze doufat. Minimálně je však nutné, aby oficiální místa uznala, že policie udělala značnou chybu, a samozřejmou slušností by byla nějaká omluva.

    Kryštof Pavelka, účastník CzechTeku

    http://zpravy.idnes.cz/nazory.asp?r=nazory&c=A050802_001116_nazory_itu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam