• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // new world order ... part 3 :: Love your local Illuminati :)
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Zabrání svět americké okupaci Íránu?

    Mojmír Babáček

    Existuje velmi mnoho důvodných pochybností, jestli USA mohly zabránit útokům z 11. září nebo jestli se rozhodly jim nezabránit, aby si tím otevřely cestu k útoku na Irák.

    Například v průběhu útoků z 11.9.2001 ředitelství americké Správy civilního letectví neinformovalo vojenské letectvo ani o jednom z unesených letadel, jak bylo jeho povinností, a v případě útoku na Pentagon dokonce vyslalo bostonským leteckým kontrolorům, kteří byli v reakci na útoky nejpohotovější a nejaktivnější, klamnou informaci, která způsobila, že vojenská letadla vystartovala opačným směrem než odkud letělo letadlo směřující k Pentagonu (viz zpráva "Národní komise o teroristických útocích na Spojené státy", ZDE ).

    Ředitelství FBI zase zabránilo prohledání věcí Zachariase Moussaouiho, které mohlo vést k odhalení celého teroristického plánu, CIA tajila před FBI rok a půl, až do konce srpna 2001, pobyt dvou aktivních teroristů Al Kajdy na území USA a ředitelství FBI pak zabránilo agentům z New Yorku v tom, aby je našli ZDE.

    Minulý týden jsme se dozvěděli, že už v létě 2000 vedení americké armádní zpravodajské služby nevyhovělo doporučení svých podřízených, aby předalo FBI informaci, že Mohamed Atta a další 3 únosci z 11. září tvoří v USA buňku Al Kajdy. Při podrobném studiu materiálů amerických vyšetřovacích komisí se vždycky ukáže, že odhalení plánovaných útoků i jejich realizaci bránily špičky amerických vládních organizací proti úsilí svých podřízených. Díky kampani ve sdělovacích prostředcích potom, v době útoku na Irák, přes 50% Američanů věřilo, že Irák se podílel na teroristických útocích z 11.9.2001.

    Z globálního hlediska má americká politika v Perském zálivu jasný cíl: dobýt největší světové zásoby ropy ještě předtím než dojde ke světové ropné krizi a uchránit tak před ní americkou ekonomiku. Podle různých amerických politických dokumentů je po okupaci Iráku druhým v pořadí Irán. Proč? Tak jako pod Irákem i pod Iránem leží téměř 10% světových zásob ropy a Irán je dlouhodobě politickým nepřítelem USA. Další jednu desetinu zásob má Kuwait, kde už americká armáda je a další jednu desetinu mají Spojené arabské emiráty. Irán je si vědom, že je příštím americkým cílem a ví, že vlastnictví jaderné zbraně by USA mohlo od útoku odstrašit. Tomu, že by Irán zaútočil na USA jadernou zbraní jako první, nemůže uvěřit žádný logicky myslící člověk, protože to by byla sebevražda. Na druhé straně vývoj iránské jaderné zbraně by mohl "omluvit" americký útok na Irán.

    Jaké jsou šance Iránu ubránit se americkému útoku bez vlastnictví jaderné zbraně? Čína, která má jen 2 setiny světových zásob ropy bude riskovat zastavení vývoje své ekonomiky, připustí-li americké ovládnutí další desetiny světových zásob, ale nemohla by si dovolit přímou konfrontaci s americkou armádou. Dá se předpokládat, že by Iránu dodávala zbraně, ale není jisté, jestli by byly dostatečně účinné. Ani Rusko s pěti setinami světových zásob ropy nemůže nadlouho spoléhat na vlastní zásoby a navíc se mu těžko může líbit představa, že se americká armáda octne na jeho hranicích. Dalo by se tedy předpokládat, že dodá Iránu zbraně, které budou relativně účinné. I tak by ale Irán ve válce s USA musel očekávat velké ztráty na lidských životech a nejistý výsledek. Vlastnictví atomové zbraně by rozhodně bylo větší zárukou bezpečnosti. Německo v těchto dnech zaujalo neutrální postoj a nic lepšího by se asi nedalo čekat ani od zbytku Evropské unie, které nedostatečná integrovanost brání zaujímat jednotné postoje. Aby Evropská unie mohla začít dodávat zbraně Iránu ve válce s USA, musela by vystoupit z NATO.

    Americkou strategii v Perském zálivu je ale možné domyslet i za dobytí Iránu. Pokud by si totiž USA okupací Iráku a Iránu zajistily dostatečné dodávky ropy, měly by otevřenou cestu k dobytí Saudské Arábie. Na tu do dnešní doby nezaútočily jedině proto, že dodávky ropy ze Saudské Arabie stabilizují zásobování americké ekonomiky ropou a případný útok na Saudskou Arábii, který by nepochybně alespoň na začátku vedl k zastavení saudských dodávek by tak v USA vyvolal ekonomickou krizi. Se zajištěnými dodávkami ropy z Iráku a Iránu by si USA mohly dovolit odtajnit dosud utajené části zprávy Společné vyšetřovací komise výborů pro špionáž sněmovny reprezentantů a senátu o útocích z 11.9.2001 o podílu Saudské Arábie na těchto útocích (ZDE) a to by bylo i v očích mezinárodní veřejnosti dostatečným ospravedlněním americké okupace Saudské Arábie. USA by tím měly pod kontrolou své armády (včetně Kuvajtu, Iránu a Iráku) více než 50% světových zásob ropy a bylo by v jejich moci výrazně zpomalit ekonomický vývoj zbytku světa nebo spokojeně přihlížet tomu, jak se zbytek světa topí v ekonomické krizi. Určitou námitkou proti tomuto scénáři je fakt, že není problém konvertovat benzinové motory na plynový pohon, čímž by se například v Evropě energetická krize mohla oddálit o desítky let. Pak by ale Evropská Unie byla závislá spíše na dodávkách ruského zemního plynu než na tom, kolik ropy jí přenechají USA a musela by uvažovat o užším politickém propojení s Ruskou federací, která má největší zásoby zemního plynu na světě. Evropští politici se, doufejme, nad těmito otázkami hluboce zamýšlejí.

    Pro Evropskou unii každopádně vzniká znovu otázka, jestli chce USA podporovat v politice dobývání Perského zálivu nebo je od ní odradit. Chce-li si zachovat nezávislost na Rusku, měla by je odradit. Bude stačit, když Evropská unie obnoví svou pohrůžku, že začne dodávat zbraně Číně, kterou USA považují v současném světě za jediného mocenského rivala? Nebo by teď už musela pohrozit vystoupením z NATO? Nebo se státy, které se nesmířily se současnou americkou politikou rozhodnou dodávat zbraně Iránu a riskovat tak, že budou vyloučeny z NATO?

    Pokud se svět dostatečnou silou postaví proti americkému záměru okupovat Irán, může se na americké politické scéně odehrát i jiná překvapivá proměna. Mohlo by dojít k odtajnění dokumentů, jejichž publikace by musela vést k obžalobě prezidenta Bushe před americkým kongresem a k jeho následnému odvolání z funkce. V USA totiž dosud nebyl publikován fakt, že se důstojník FBI, přidělený do Iráku, dotazoval v dopise ředitelství FBI, zpřístupněném americké veřejnosti, ale nepublikovaném v tisku, jestli má hlásit i praktiky výslechu vězňů, které sice odporují mezinárodnímu právu, ale nařídil je prezident Bush. V dopise se zmiňoval o používání psů, svazování do nepohodlných poloh, spánkové deprivaci, navlékání kapucí ke smyslové deprivaci, používání stroboskopických světel a hlasité hudby a z dopisu vyplývalo, že prezident Bush nařídil, i to, aby bylo používáno svlékání vězňů do naha (ZDE) . Na veřejnost by se nejspíš mohly dostat i další informace zpochybňující zájem současné americké vlády zabránit teroristickým útokům z 11.9.2001. Desátého září 2002 řekl podpředseda vyšetřovacího výboru amerického kongresu pro útoky z 11. září, Richard Shelby deníku New York Times: "Myslím, že většina informací, které byl náš personál schopen získat a které mají opravdový význam, musela být dobývána kousek po kousku…Myslím, že tam jsou ještě další bomby… vím to." ZDE. Mohlo by se také konečně zjistit, kdo rozesílal antraxové dopisy před zasedáními amerického kongresu, na kterých se hlasovalo o přijetí tzv. Vlasteneckého zákona, který omezil právo amerických občanů na soukromí.

    Podle jedné z posledních zpráv, která se o vyšetřování této věci objevila v BBC 14.3.2002, řekla Barbara Rosenbergerová z Federace amerických vědců, že antraxové dopisy mohly být rozesílány CIA ZDE. Barbara Rosenbergerová BBC také řekla, že vyšetřování FBI se zadrhlo na tom, že FBI nechce uvést do rozpaků americké vládní úřady. V každém případě vyšetřování zatím nedospělo k žádnému závěru a spíše bylo zastaveno.

    Kdyby se situace v USA vyvinula podle posledně uvedeného scénáře, mohl by si svět oddechnout a věnovat se nadále jiným metodám odvracení nebo řešení blížící se energetické krize než jsou války.

    http://www.blisty.cz/2005/8/18/art24608.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Beslan Survivors Say Men in Police Uniforms Helped Hostage-Takers Flee

    http://www.mosnews.com/news/2005/08/17/beslantrial.shtml
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Use of force to resolve Iran nuclear row 'dangerous': Russia

    MOSCOW (AFP) Aug 17, 2005

    Russia said Wednesday that any use of force against Iran over its decision to resume nuclear fuel production would be "dangerous" and would have "serious consequences."

    "We consider that it would be counter-productive and dangerous to use force, the serious consequences of which would be barely predictable," the foreign ministry said in a statement apparently countering US President George W. Bush's recent assertion that force is an option.

    All rights reserved. © 2005 Agence France-Presse.

    http://www.spacewar.com/2005/050817110654.qgbj0u1o.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    The killing of de Menezes and Operation Gladio

    Aangirfan Blog | August 17 2005

    Was the killing of de Menezes part of the 'strategy of tension'.

    http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4157892.stm
    http://www.timesonline.co.uk/article/0,,22989-1738370,00.html
    http://news.independent.co.uk/uk/crime/article306439.ece

    17 August 2005

    The UK's Independent Television News (ITV News) has obtained documents and photos from the 'independent' investigation into the killing by the police of Jean Charles de Menezes on 22 July 2005.

    The documents contradict the police version of events.

    Reportedly, Mr de Menezes' only connection with the failed London bombers was that he lived in the same block of flats.

    According to the documents and photos obtained by ITV:

    1. De menezes "behaved normally" when he entered Stockwell Tube station - contradicting rumours that he had bolted from police officers. De Menezes walked calmly through the barriers at Stockwell station, using his Oyster card, and paused to pick up a free newspaper. The police had stated that he vaulted the barrier.

    2. The CCTV footage confirmed Mr de Menezes was not wearing a large padded winter-style coat , something that police had initially announced.

    3. De Menezes seemed completely unaware he was being tailed.

    4. De menezes entered the carriage of the underground train and sat in an available seat.

    5. De Menezes was shot as he sat restrained in his seat.

    Note that no attempt was made to detain him, or speak to him, before he got to the station. The killers seemed to want to make sure that the killing was done on the train.

    ~~

    Operation Gladio and the 'strategy of tension' in Italy beginning in 1969.

    Operation Gladio was organised by 'fascists' within the security services of the West. Reportedly, the idea was to kill innocent people and then blame this on others.

    Gladio was about keeping the right-wing elite in power.

    Gladio agent Vincenzo Vinciguerra stated, in sworn testimony:

    'You had to attack civilians, the people, women, children, innocent people, unknown people far removed from any political game. The reason was quite simple: to force ... the public to turn to the state to ask for greater security."

    Italian Prime Minister Giulio Andreotti revealed the existence of Gladio in 1991.


    Parliamentary investigations in Italy, Switzerland and Belgium have given us a little of the truth.

    The book "NATO's Secret Armies: Operation Gladio and Terrorism in Western Europe," by Daniele Ganser documents some of what we know so far.

    Run by fascist elements in NATO and Washington, right-wing militias carried out acts of terrorism and electoral subversion in states such as Italy, France, Spain, Portugal, Greece, Turkey and West Germany.

    Gladio was the name used in Italy. In Austria the name was Schwert, Belgium -Sdra 8, Britain - Stay Behind, France - Glaive, Greece -Operation Sheepskin, Holland, Sweden -Sveaborg, Switzerland -P26 and Turkey -Special War Department. [Source: "Operation Gladio." users.westnet.gr/~cgian/gladio.htm]

    A Pentagon document, Field Manual FM 30-31B, details the methods for launching terrorist attacks.

    85 people were killed on August 2, 1980 in the bombing of the Bologna train station.

    According to the Italian Senate, after its investigation in 2000, the bombers were later discovered to be "men inside Italian state institutions and ... men linked to the structures of United States intelligence."

    The Bologna bomb was part of Gladio's " strategy of tension" - fomenting fear to keep populations in thrall to "strong leaders" who will protect the nation from the ever-present terrorist threat.

    The beginning of the 'strategy of tension' in Italy came in Dec. 12, 1969 when a bomb exploded inside the Banca Nazionale dell' Agricoltura in Milan's Piazza Fontana. 16 people were killed and 58 wounded.

    ...

    http://users.westnet.gr/~cgian/gladio.htm
    http://www.declarepeace.org.uk/captain/murder_inc/gladio.html
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Co je to svoboda a demokracie ?

    Reakce na článek Jana Čulíka "Naše noční teroristické můry"

    Dle internetové stránky CIA má Země 6 446 131 400 v červenci 2005 obyvatel. Evropská unie má 456 953 258 . USA mají 295 734 134 obyvatel. Kanada má 32 805 041 obyvatel. Zhruba řečeno má západní civilizace asi 1 miliardu obyvatel, to je asi 15% obyvatel Země.

    Májí všechni občané západní civilizace stejné mínění o tom co je svoboda a demokracie? V co vastně věři těch 15%? Má většina obyvatel Země, to je 85% obyvatelstva, stejné mínění o tom co je demokracie a svoboda jako ta 15-ti procentní menšina? ptá se Zdeněk Wognar.

    Co je to svoboda a demokracie? Není možné, že tyto pojmy vyvolávají v každém z nás různé pocity? Že vlastně ani pořádně nevíme, co je to svoboda a demokracie, že vlastně Jeden Mluví O Koze A Druhý O Voze.

    Není možné že pro mnoho lidí z té 85 procentní většiny jsou pojmy svoboda a demokracie žvást, protože jejich hlavní zájem je uživit sebe a svoji rodinu? A je jim jedno jestli jsou občany absolutní monarchie anebo božího státu.

    Není možné že o svobodě a demokracii se dá přemýšlet až po zajištění základních životních potřeb? A že všichni obyvatele Země nemohou mít stejný životní standard jako 15 procentní menšina, protože surovinové a energetické zdroje jsou konečné. A to znamená pro tu 15 procentní menšinu se podělit s většinou, a tím znížit svůj životní standard. A to dělení, to snížení životního standardu nechce ta menšina připustit.

    A to je ten hlavní problém ve střetu civilizací.

    http://www.blisty.cz/2005/8/17/art24599.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Russia, China work together to form of new world order in 21st century

    Russia and China are working together to help form of a new world order in the 21st century that will be based on multipolarity, respect for international law and a leading role for the UN, Deputy Foreign Minister Alexander Alexeyev said on Monday.

    The Russian diplomat said it at the Chinese embassy in Moscow during an official function devoted to the 60th anniversary of the country's liberation from the Japanese occupation.

    ...

    Liu Guchang underlined that Moscow and Beijing should work jointly within the framework of the United Nations Security Council.

    At present, the Russian-Chinese relations are the highest point they have ever gotten to during the entire history of the bilateral contacts, the diplomat added.

    http://english.people.com.cn/200508/16/eng20050816_202747.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Naše noční teroristické můry

    Ve věku, v němž všechny velké myšlenky přišly o důvěryhodnost, je strach z nepřítele to jediné, co politikům zůstává, aby si udrželi moc, argumentuje britský politolog Adam Curtis. Jeho slova zazněla ve významném dokumentárním seriálu televize BBC The Power of Nightmares (Moc nočních můr), který objevil a zdokladoval znepokojující paralely mezi myšlením islámských extremistů i amerických neokonzervativců. Autorem seriálu je právě Curtis.
    Bill Durodie, bezpečnostní analytik z Kings College v Londýně pak v Moci nočních můr vysvětluje: "Ve společnosti, která nevěří v nic, se stává strach jedinou agendou. Dvacátému století dominoval konflikt mezi volnotržní pravicí a socialistickou levicí, i když měly oba tyto názory své problémy a svá omezení, alespoň věřily v něco. Dnes však společnost nevěří v nic. A společnost, která nevěří v nic, se zvlášť silně bojí lidí, kteří v něco věří. A proto tyto lidi označujeme za fundamentalisty a fanatiky a ti pak společnost daleko více ovládají, než kolik si zaslouží. Je to důkazem toho, do jak velké míry jsme nyní izolováni a atomizováni. Není to důkazem jejich vnitřní síly."

    vice: http://zpravy.centrum.cz/archivln/archivln.phtml?id=386909&sec=0&sub=69&d=16&m=8&y=2005&dat=20050816#clanek
    LEDVOUSH
    LEDVOUSH --- ---
    Vnitro už má nový zákon na technoparty

    Ministerstvo vnitra už má připraven návrh zákona, který má stanovit přesná pravidla pro pořádání akcí typu technoparty, jakou byl letošní CzechTek. Návrh je už v připomínkovém řízení, které by mělo skončit tento pátek.
    17.8. 2005 04:48

    PRAHA - Hlavní změnou je povinné písemné oznámení každé takové akce příslušnému úřadu, v němž by svolavatel musel uvést její účel a program, místo a dobu konání, předpokládaný počet účastníků, počet pořadatelů, způsob, jakým budu pořadatelé i svolavatel zřetelně označeni, ale i způsob, jakým svolavatel hodlá o konání akce informovat veřejnost.

    K oznámení by svolavatel musel dále přiložit i souhlas vlastníků pozemků, stanovisko hygieniků, hasičů a orgánů ochrany přírody i všech obcí či vojenského újezdu, kde by se měla technoparty konat.
    Zavedené festivaly budou beze změn

    Zákon by se měl vztahovat na akce trvající déle než 24 hodin, při nichž může "nad obvyklou míru docházet k obtěžování jiných osob" a kterých se zúčastní buď více než pět set, nebo podle druhé navrhované varianty více než tisíc lidí.

    Obávat se ale nemusí ani pořadatelé zavedených rokových či folkových festivalů. V zákoně je totiž výslovně uvedeno, že se netýká akcí, které jsou na určitých místech pořádány tradičně. Povinnosti ukládané novým zákonem se výslovně nemají vztahovat na kulturní a sportovní akce konané "na místech k tomu určených", ani na shromáždění jmenovitě pozvaných osob v uzavřených prostorách.

    Podle návrhu může být svolavatelem technoparty jakákoliv svéprávná osoba starší 18 let, a to i cizinec, ale klidně také právnická osoba se sídlem v Česku. Ta musí nejpozději patnáct pracovních dnů před datem konání akce doručit písemné oznámení obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, v jejímž obvodu místo připravované technoparty leží.
    Přes hasiče či hygieniky nepojede vlak

    Úřad pak bude moci za určitých okolností akci zakázat. Důvodem zákazu bude v první řadě to, že na stejném místě a ve stejnou dobu se již má konat jiné shromáždění, ale také to, že chystaná akce se má konat formou průvodu, což zákon výslovně zakazuje.

    Zakázat bude možné i akci, která se má konat na místě, kde by došlo k závažnému omezení dopravy a zásobování, nebo kde by bylo bráněno provozu obecně prospěšného zařízení. Posledním možným důvodem zákazu by pak měl být fakt, že s akcí nesouhlasili hygienici, hasiči či orgány ochrany přírody, případně obec či vojenský újezd, kde se měla konat.

    Nesouhlas s chystanou technoparty může obec či vojenský újezd odůvodnit jen ochranou veřejného pořádku nebo majetku, vojenský újezd pak navíc také možným ohrožením bezpečnosti státu.

    Proti zákazu akce se ale svolavatel bude moci odvolat k soudu, který bude mít povinnost o věci rozhodnout do tří dnů od doručení žaloby.
    Za drogy až pět tisíc pokuty

    Za nesplnění řady povinností, které navrhovaný zákon ukládá jak svolavateli, tak i účastníkům akce, budou všem provinilcům hrozit pokuty. Tu nejvyšší, až padesátitisícovou, by mohl dostat ten, kdo svolá technoparty, jehož konání bylo zakázáno.

    Až desetitisícová pokuta pak bude hrozit samotným účastníkům takové zakázané, ale i neoznámené akce. Svolavateli bude za neoznámení technoparty hrozit pokuta až čtyřicet tisíc, stejné to bude i v případě, že při žádosti o souhlas s jejím konáním sdělil hygienikům, hasičům, orgánu ochrany přírody či příslušné obci nepravdivé nebo neúplné údaje.

    Pokutu až dvacet tisíc korun by pak mohl dostat svolavatel, který nezajistil splnění podmínek, které mu tyto orgány uložily. Stejnou sankci by ale mohl čekat i člověk, který by se řádně ohlášené a podle stanovených podmínek probíhající akci snažil úmyslně zabránit.

    Až pět tisíc korun na pokutu by si měli také připravit ti, kteří si v budoucnu přivezou na technoparty drogy. Stejnou sankcí pak navrhovaný zákon hrozí i tomu, kdo by si na akci přivezl střelné zbraně, výbušniny či jiné, život ohrožující předměty.

    Pětitisícová pokuta by podle návrhu zákona čekala i svolavatele, který by po skončení akce nezajistil úklid místa. Svolavatel by také měl odpovídat za všechny škody, které by kvůli porušením zákonných povinností vznikly jiným osobám v přímé souvislosti s konáním akce.
    Ivana Cihlářová, Právo

    http://www.novinky.cz/domaci/63066-vnitro-uz-ma-novy-zakon-na-technoparty.html
    LEDVOUSH
    LEDVOUSH --- ---
    Londýn: Zastřelený Brazilec se nechoval podezřele

    Britská televize ITV zveřejnila v úterý večer nové informace o smrti brazilského elektrikáře Jeana Charlese de Menezese, kterého 22. července omylem zastřelili britští policisté ve stanici metra Stockwell. Považovali ho za jednoho z podezřelých z červencových teroristických útoků. ITV zpochybnila tvrzení policie, že se Brazilec choval podezřele.
    17.8. 2005 09:53

    LONDÝN - Podle výpovědi policistů měl Brazilec na sobě nápadně velkou bundu. Po vstupu do metra neuposlechl výzvy k zastavení, přeskočil jeden z turniketů a vřítil se do vlaku. Proto policisté zasáhli a zastřelili ho několika ranami do hlavy.

    Podle svědectví a fotografií zveřejněných v ITV měl sedmadvacetiletý mladík na sobě jen lehkou džínovou bundu. Do stanice vešel klidně, žádnou bariéru nepřeskočil, a ještě než nastoupil do vlaku metra, si vzal zdarma poskytovaný výtisk novin.

    Nic netušící brazilský elektrikář se pak prý dokonce v metru normálně posadil, než byl zadržen a spoután, a teprve potom zastřelen osmi kulkami.

    http://www.novinky.cz/zahranicni/63076-londyn--zastreleny-brazilec-se-nechoval-podezrele.html

    SUPAFLY
    SUPAFLY --- ---
    Je stát založen na válce?

    To se zdá být výsledkem analýzy knihy The Shield of Achilles (Achilleův štít) od Philipa Bobbita, kterou vydalo britské nakladatelství Allen Lane. Podle Michaela Howarda, bývalého profesora moderní historie na Oxfordské univerzitě, je Bobittova pochmurná kniha povinnou četbou dnešních mocných. Konvenční moudrostí západního světa bývalo, že válka je důsledkem mezinárodního nepořádku, který lze napravit rozvojem mezinárodního práva. Bobbit se ale ve své knize vrací k Machiavelliho myšlení. Machiavelli totiž - obdobně jako my dnes - žil v době, kdy se rozkládal zavedený společenský pořádek. Pořádek mohl zajistit jen stát, ale stát se mohl realizovat pouze úspěchem ve válce. V západní Evropě a v Americe se od 19. století předpokládalo, že je legitimita státu založena na souhlasu občanů, zakotveném v ústavě. Avšak v Německu vypracovali Hegel a jeho žáci argument, že stát, který vznikl válkou, dokáže přežít zase jen válkou. Tato filozofie určovala německou politiku první poloviny dvacátého století. Z toho vychází Bobbit. Jestliže státy už nejsou schopny udržet si legitimitu, vznikne nová válka, zdroj nové legitimity. První světová válka zlikvidovala dynastické režimy, které už nebyly schopny motivovat své národy. Pak ale vznikl nový zdroj legitimity: trojstranný boj mezi liberální demokracií na Západě, kmenovou společností v nacistickém Německu a autoritářským socialismem v Sovětském svazu. Tato "dlouhá válka", která začala roku 1914, skončila teprve roku 1990 rozkladem Sovětského svazu. Rok 1990 se zdál být triumfem "západních hodnot", ve skutečnosti však se ukázalo, že byl triumfem neporazitelných Spojených států. Avšak nové instantní komunikace vytvořily globální společnost, v níž se už žádný národní stát nemůže považovat za nezávislý a nezranitelný, ani USA, což se ukázalo 11. září 2001. Tak tedy, jak vynález zbraní zničil feudální řád a vynález železnice dynastický řád, vynález počítačů zničil národní stát. Národní státy se nyní proměňují v "tržní státy". Bobbit nemá iluze, že by se "tržním státům" podařilo udržet trvalý mír. Buď bude docházet k velkým válečným konfiktům, anebo bude pokračovat nepříliš intenzivní globální násilí posledních deseti let, na něž jsme si už zvykli. Státy budou moci omezit svou zranitelnost pouze tím, že se vyhnou porážce, tedy budou muset, v zájmu své legitimity, bojovat.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Založen další židovský stát



    Děvčátko se psem stojí před domem v židovské osadě Morag. Za pár hodin bude toto území palestinské.

    foto: REUTERS/Peter Andrews

    Kuriózně zareagoval na blížící se konec izraelské okupační moci v pásmu Gazy aktivista Arje Jicchaki z osady Kfar Jam - vyhlásil tam autonomní židovskou vládu.

    16.8. 2005 09:09

    GAZA - "Z mezinárodního práva vyplývá, že když okupační síly opustí držené území, jeho obyvatelé se tam stávají svrchovanými vládci," řekl s tím, že ho podporují obyvatelé většiny osad a že za 21 dní budou v tomto útvaru vyhlášeny demokratické volby.

    Úřady se však musejí zabývat prvními doloženými případy rabování v domech, z nichž už osadníci odešli a odkud má být teprve odstěhován jejich majetek.

    Těchto trestných činů se přitom dopustili vojáci. Dva byli zadrženi při vykrádání domků v osadě Peat Sade. Izraelská televize natočila tři vojáky, kteří z osady odváželi v noci ledničku.

    http://www.novinky.cz/zahranicni/62999-zalozen-dalsi-zidovsky-stat.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Tajná operace CIA s názvem Al Kajda

    Páté největší noviny v Turecku Zaman zveřejnily informace podle kterých pracovníci turecké tajné služby tvrdí, že Al Kajda jako teroristická organizace neexistuje a nikdy neexistovala. Al Kajda je jméno tajné operace CIA, která má pomocí teroristických akcí ospravedlnit vedení lokálních válek v nově utvořeném mono-polárním světě. Tato strategie uměle vyvolaného napětí se jmenuje Al Kajda. Inspirací pro tuto strategii byla operace Gládio, v rámci které italské tajné služby prováděly teroristické akce, které byly následně připisovány levicovým organizacím. Díky operaci Al Kajda mohli neokonzervativci spustit své války proti terorismu. Proto také jsou všichni klíčoví teroristné napojeni na tajné služby. Např. Aburahman Chadr, který (podle ABC News online) žil s Osámou bin Ládinem" a byl "dvojitým špionem poslaný pátrat po Al Kajdě na Guantanamu a v Bosně". Podle San Francisco Chronicle Ali Mohamad, bývalý vojenský seržant, který trénoval tělesnou stráž Osáma bin Ládina a pomohl naplánovat bombový útok v roce 1998 na americké velvyslanectví v Keni, pracoval dříve pro FBI.

    Podle Reuters Hámid Reza Zakeri tvrdil (během soudu Abdelghani Mzoudiho, Maročana obviněný z napomáhání plánování 11. září), že íránská tajná bezpečnost měla kontakty s Osámou bin Ládinem a sítí Al Kajdou před 11. září. Zakeri tvrdí, že mu CIA dluží peníze za jeho roli dvojitého agenta. al Hayat tvrdí, že Mullah Krekar, vůdce Ansar al Islám v roce 2003 měl v roce 2000 "schůzku s představitelem CIA a s jakýmsi představitelem americké armády ve městě Sulaymaniya (irácký kurdistán). Nabídli mu spolupráci", kterou Krekar odmítl. Podle Chicago Tribune Osama Mustafa Hassan Nasr, "nebezpečný terorista, který se spikl za účelem zabití egyptského ministra zahraničí", byl po té co pracoval pro CIA a změnil názory na svou práci, unesen CIA z ulic Milana. Rovněž vyšetřovatelé teroristického útoku z 11. března 2004 na vlak v Madridu přiznali, že dva ze tří podezřelých z dodání výbušnin pro akci byli agenti. První podezřelý Rafa Zouhier byl informátorem elitní jednotky Unidad Central de Operaciones (UCO) a druhý podezřelý Jose Emilio Suarez Trashorras byl zase na výplatní pásce Cuerpo Nacional de Policia del jefe de la Brigada de Estupefacientes de Aviles, specializující se na boj s narkotiky. A abychom tomu nasadili korunu, pak je třeba vědět, že u Trashorrase se navíc našlo telefonní číslo šéfa Tedaxu, pana Manzano. Tedax je zvláštní policejní jednotka se specializaci na výbušniny a bomby všeho druhu. A tak dále, a dále, a dále ...

    http://zpravy24.pantax.cz
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Mladík vydíral stát e-mailem, chtěl 5 miliónů

    Pouhý týden stačil detektivům z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu k vypátrání a zadržení mladého muže, který je podezřelý, že vydíral stát. Maily, v nichž vyhrožoval zabíjením, pokud nedostane pět miliónů korun, posílal na ministerstvo vnitra, informovala Novinky v úterý policejní mluvčí Blanka Kosinová.
    16.8. 2005 09:43

    PRAHA - "Skutkovou podstatu trestného činu měl podle policistů naplnit tím, že v době od 21. do 22. července letošního roku celkem ve třech případech zaslal na adresu Ministerstva vnitra České republiky výhružný e-mail," uvedla Kosinová.

    O několik hodin později podezřelý už jen konstatoval, že splní, co napsal, protože mu nikdo neodpověděl. Druhý den pak ještě o něco přitvrdil a zkrátil lhůtu na předání peněz na 48 hodin.

    "Policejní rada ÚOOZ obvinil jednadvacetiletého mladíka z trestného činu teroristický útok. Obviněný je v současné době ve vazbě. V případě, že mu bude prokázána vina v rozsahu obvinění, hrozí mu trest odnětí svobody až na 15 let, popřípadě vedle tohoto trestu též propadnutí majetku," doplnila Kosinová.

    http://www.novinky.cz/krimi/63000-mladik-vydiral-stat-emailem--chtel-5-milionu.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Censored by MSNBC: Firefighter reported WTC basement explosions

    http://www.propagandamatrix.com/articles/august2005/150805basementexplosions.htm
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Rumsfeld defends general who commented on war and Satan

    An American general who frames the war on terror as a religious crusade is taking some heat from critics. CNN's Barbara Starr reports.

    WASHINGTON (AP) -- Defense Secretary Donald H. Rumsfeld and the chairman of the Joint Chiefs of Staff are defending a new deputy undersecretary of defense "who has reportedly cast the war on terror" in religious terms.

    Lt. Gen. William G. Boykin, whose promotion and appointment was confirmed by the Senate in June, has said publicly that he sees the war on terrorism as a clash between Judeo-Christian values and Satan, the Los Angeles Times reported Thursday.

    Appearing in dress uniform before a religious group in Oregon in June, Boykin said Islamic extremists hate the United States "because we're a Christian nation, because our foundation and our roots are Judeo-Christians. ... And the enemy is a guy named Satan."

    ...

    Discussing a U.S. Army battle against a Muslim warlord in Somalia in 1993, Boykin told one audience, "I knew my god was bigger than his. I knew that my god was a real god and his was an idol."

    Asked about this Thursday, Rumsfeld told reporters he had not seen the videos and did not know the "full context" of Boykin's remarks. But the secretary did say, "We do know that he is an officer that has an outstanding record in the United States armed forces."

    President Bush has often said the view of the administration is that the United States is in a war against terrorism, "not a war against a religion," Rumsfeld said, but rather a war against people who "have tried to hijack a religion."

    http://edition.cnn.com/2003/US/10/16/rumsfeld.boykin.ap/index.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    ;))

    Na Londýn prý neútočila al-Kajdá

    LONDÝN - Červencové teroristické útoky na Londýn nenařídila síť Usámy bin Ládina alKajdá a dvě vlny útoků v britské metropoli spolu navzájem nesouvisely. Uvedl to v sobotu s odvoláním na nejmenované policejní a zpravodajské zdroje deník The Independent. Pachatelé neúspěšného útoku z 21. července chtěli napodobit sebevražedné útočníky, kteří o dva týdny dříve, 7. července, připravili v londýnském metru a jednom z autobusů o život 52 lidí a dalších 700 zranili.

    Obě skupiny islámských radikálů velmi pravděpodobně operovaly nezávisle na sobě a nestála za nimi al-Kajdá.

    „Rozhodující je, že události nemají spojitost,“ uvedl zdroj blízký britským protiteroristickým úřadům. „Všechny řeči o mužích z al-Kajdá se v současnosti zdají být jako vystřižené z filmového scénáře,“ dodal policejní zdroj.
    Někteří specialisté na protiteroristický boj však poukazují na skutečnost, že o faktické izolovanosti útočníků nelze hovořit. Podle nich by pro islámské teroristy v Británii bylo velmi obtížné sestrojit nálože bez toho, že by prošli příslušným výcvikem v Pákistánu, Afghánistánu nebo další podobné zemi.
    Na druhé straně z poznatku, že za oběma vlnami útoků nestál jeden organizátor, vyšetřovatelé usuzují, že v Británii by se mohly ukrývat další soběstačné teroristické buňky.

    http://pravo.novinky.cz/p190a00f.php

    viz: JAXXE:
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    ...
    V uplynulém týdnu došlo na české mediální scéně k události hodné zaznamenání. Hned tři mainstreamová média prolomila mlčení a v různých souvislostech se zmínila o některých aspektech ropného zlomu.
    ...
    http://www.blisty.cz/art/24573.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    A ‘Strange’ Al Qaeda Leader: “I Don’t Pray, I Drink Alcohol’

    JTW with Zaman and Hurriyet
    14 August 2005

    ANKARA - Luai Sakra, one of the 5 most important key figures in Al Qaeda, was captured last week by Turkish Police. Israel police was almost spoiling all operation, Turkish officials say. Sakra, who has been interrogated in Istanbul Police Department Anti Terror Office for 4 days has made many interesting confessions. He noted that he knew Muhammad Ata, planner of the attacks on the WTI and Pentagon. Sakra claimed that he has organized terrorist activities for Jihad but he said that he drinks alcohol and does not pray.

    * Al Qaeda Militant Luai Sakra, arrested for organizing the double bomb attacks in Istanbul on 15-23 November, has claimed to have played a role in the September 11 attack
    s to World Trade Center (WTI) in New York.

    * Sakra claimed that he helped the militants who involved the 9/11 Attacks. Sarka said: “I provided them passport and other things.”

    * Sarka said: “I was one of the people who knew the perpetrators of September 11, and knew the time and plan before the attacks. I also participated in the preparations for the attacks to WTI and Pentagon. I provided money and passports.”
    * Some of the passports, which Sakra claimed to have provided himself, were strangely found in the ruins of WTI.

    ”I DON’T PRAY”

    * Sakra: “I do not pray. I drink alcohol and like very much drinking”

    * Turkish police asked Sakra whether he like to pray after the operation. But he rejected the offer and said “I do not pray. I do not like praying”.

    * “I do drink alcohol and I prefer like whisky and wine” Sakra added.

    * Remarkable anecdotes have emerged between Sakra and the police during his interrogation. The Security Directorate officials told Sakra that he might perform his religious practices to have a better dialogue with him and to gain his confidence. "I do not pray. I also drink alcohol," Sakra told officials. Officials said Adnan Ersoz and Harun Ilhan, who were detained for connections to the Istanbul attacks, had perfomed their religious practices. The police said such an attitude at the top-level of al-Qaeda was confusing. Security officials noted the al-Qaeda militant has been undergoing psychological therapy and said the following about Sakra: "He has an intellect of a genius. He might develop plans according to momentary situation. There were medicines on him for his illness when he was arrested. He is still undergoing therapy either for manic-depression or panic attacks. He has no university degree but there are doctors and engineers among his siblings. He says he is of Turkish-origin."

    “I KNEW LONDON ATTACK”

    * Sakra also confessed that he knew the London attack before the assaults happened.

    * Sakra however claims that he knew nothing about the Egypt bombings. Luai Sakra, who is said to be one of the 5 most important members of Al Qaeda, said that he had no connection with the attacks in Sharm Al Sheikh, where 88 people were killed.

    * Turkey on the other hand is not happy with the Israeli terrorism warnings before the operation. Turkish officials argue that Israel used the secret intelligence Turkey provided to warn the public. “However, it may had spoiled all the operation, and all the militants might escape” one of the security man said. Turkish Foreign Minister Abdullah Gul also said “what is Israel made is a shame”. Israel had warned its citizens not to visit Turkey last week because of the Al Qaeda risk.

    * Sakra was detained after forged passports were discovered in a flat. Turkish police continues the investigation.

    * Confessions of Sakra, who was interrogated at the Istanbul Anti-Terror Directorate, have not been turned into an official statement. Sakra's conversations with police were written down as an official report signed by officials participating in his interrogation, but Sakra is using his right of silence.

    http://www.turkishweekly.net/news.php?id=17778

    vice: http://news.google.com/news?hl=en&ned=&q=luai+sakra&btnG=Search+News
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam